Nye fjes i Bouvet-huset

Hvis du har besøkt oss i vårt nye hjem på Majorstua, har du kanskje truffet to av de nye medarbeiderne i Bouvet-huset. Både Emma og Manne har det vi konsulenter omtaler som nøkkelfunksjoner. For som vi alle vet: uten trivsel, mat og drikke, duger kursdeltakeren ikke.

Emma

Foto og tekst: Ovidia Eriksen

Emma, barista og resepsjonist

Hva er din rolle på Bouvet-huset?

– Jeg er både resepsjonist og barista i foajeen. Der selger jeg kaffe og mat i tillegg til å hjelpe kunder og kursdeltakere som skal oppover i etasjene.

Hva liker du best ved jobben din?

– Kundekontakten; det å møte mennesker. I tillegg liker jeg å servere mat jeg vet hvor kommer fra.

 Hva har du i disken din?

– Vi selger mye rundstykker, ciabattas og wraps. Og så er det mange som vil ha litt bakverk til kaffen. Vi lager alle typer espresso- og bryggkaffe.

Hvilken kaffe liker du best? 

– Cortado med soya er skikkelig god, om jeg skal si det selv.

Hva skiller dere fra andre kafeer i nærområdet?

– Vi har god kontakt med kundene, hyggelig stemning og lavere priser.

…og åpningstiden er?

– Mandag til fredag mellom kl. 8 og 16. Velkommen!

Manne

Manne, kjøkkensjef

Hva er din rolle på Bouvet-huset?

– Jeg driver personalrestauranten. I tillegg har jeg ansvaret kaffebaren, resepsjonen og tilbudet innen møtemat.

Hva er din bakgrunn som kokk?

– Jeg har jobbet på restauranter i Norden, England og Thailand i over tolv år. Jeg trives veldig godt i Norge.

Hva liker du best ved jobben din?

– At jeg får jobbe med sunn, kortreist og økologisk mat.  Vi har veldig frie hender på kjøkkenet, og kan stort sett lage det vi vil av råvarene vi har tilgang på. I tillegg er det hyggelige folk her, det er liksom en positiv energi på huset og blant gjestene våre. God stemning, rett og slett.

Hva er livretten din?

– Jeg har ingen personlig favoritt, men er glad i å jobbe med lavtemperering, graving og gamle nordiske konserveringsteknikker, som salting, sukring, henging, tørking og røyking. Jeg vil gjerne bringe gammel nordisk kokkekunst fram i lyset.

Hva er din matfilosofi?

– Det viktigste er at det skal være sunt å spise her. Vi er også opptatt av variasjon, det er jo mange som spiser hos oss hver dag. Vi samarbeider med flere økologiske gårder i Oslo og Østfold, og jobber også med green nudge. Det betyr at vi prøver å påvirke folk til å spise mindre kjøtt. Det er veldig gøy å bidra til at folk får en grønnere hverdag.