Image from iOS (6)
>

3 råbra grunner til å følge med på årets Booster Conference

9. mars 2019

Er du interessert i Design Thinking, visualisering av data eller HoloLens? Tre superflinke Bouvet-damer holder foredrag under Booster i Bergen neste uke. Dette er hva de skal snakke om!

Booster er en software-konferanse for hele teamet ditt. Dette betyr at enten du er utvikler, prosjektleder, UX-designer eller brukertestekspert, har denne konferansen noe for deg. Vi stiller som nevnt med tre superdyktige foredragsholdere, og for å gi deg et lite innblikk i hva de skal prate om, har vi spurt de noen spørsmål.

Gry Nagel - INTRODUCTION TO HOLOLENS DEVELOPMENT

Gry

Gry Nagel jobber som front-end utvikler hos Bouvet, og har gjort det de siste to årene. Hun begynte i Bouvet rett etter at hun leverte masteren sin i Informasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Hun jobber mest med web, men er glad i alt av nye dingser, så derfor sniker hun seg innom AR/VR når muligheten byr seg.

Hva skal du holde workshop om?
På Booster i år skal jeg holde en workshop med tittelen “Introduction to HoloLens development”. Der vil jeg guide deltakerne gjennom prosessen for å opprette et nytt HoloLens prosjekt i Unity, vise frem noen av komponentene i Microsoft sitt Mixed Reality Toolkit og vise frem hvordan man kan teste applikasjonen ved å bruke en HoloLens emulator. Jeg har også fått med meg Adrian Foster som er ansatt her hos oss, men som nå jobber med siste innspurt av masteroppgaven sin.

I tillegg skal jeg holde en workshop på Booster kids om WebVR. Denne workshopen er for kids i aldersgruppen 13+ og tar utgangspunkt i rammeverket A-Frame som gjør at man ved hjelp av HTML (og JavaScript om man vil) kan lage VR-applikasjoner som kjører i nettleseren.

Hvorfor er HoloLens et viktig og aktuelt tema?
HoloLens er i vinden for tiden, spesielt siden HoloLens 2 akkurat ble lansert med mye av funksjonaliteten som har vært savnet fra den første utgaven. Det gjør nok at mange har lyst til å prøve seg på HoloLens-utvikling. Jeg tror at AR kommer til å bli viktig i fremtiden, og det å kunne bidra til at flere utvikler applikasjoner og opparbeider seg kunnskap om denne teknologien er kjempeviktig for at vi skal få et godt fagmiljø.

Hva ønsker du at de som deltar på din workshop skal sitte igjen med?
Ved å holde denne workshopen håper jeg at deltakerne sitter igjen med et ønske om å prøve mer. Jeg håper å senke terskelen for å komme i gang med utvikling til HoloLens, samt å bidra til at flere får lyst til å lage applikasjoner til HoloLens.

Megan Thorsen - CLEAR COMMUNICATION WITH DATA VISUALISATION

Megan

Megan har jobbet som software-utvikler siden 1999, og har en bachelor i Computer Science and Mathematics. Hun har jobbet med analyse og data science siden 2005, hvor hun først startet i en analyseavdeling som lagde prototyper på visuelle analyse-software. Hun har videre jobbet som tester, utvikler, analytiker, data scientist og vært sjef for en rekke ulike domener.

Hva skal du holde foredrag om?
Foredraget mitt heter, Clear Communication with Data Visualization, og er egentlig en sjekkliste som kan redusere kommunikasjonsutfordringer som vi ofte støter på i vårt arbeid. Hovedspørsmålene er: Hvilke kommunikasjonsutfordringer bør du tenke på før du begynner å analysere? Og hva burde du finne ut i visualiseringsfasen før du presenterer til interessentene eller kundene?

Hvorfor er dette et viktig og aktuelt tema?
Jeg har jobbet sammen med svært intelligente, innovative og flinke folk, men likevel har de ofte blitt sendt tilbake for å adressere problemstillingen mer direkte eller forklare noe tydeligere etter presentasjoner. Enda verre er det at ideene og arbeidet noen ganger ikke har blitt implementer fordi beslutningstageren ikke har sett verdien i det. Vi kan alle bli oppslukt i selve problemet noen ganger, men det er da det er viktig å ha noen retningslinjer du kan følge for å holde deg på rett kurs. På denne måten kan du sikre deg at du kan gi rett målgruppe et relevant produkt eller tjeneste.

Hva ønsker du at de som kommer på ditt foredrag skal sitte igjen med?
Jeg håper at om du er en analytiker, data scientist eller analytisk software-utvikler, så vil du sitte igjen med en bedre forståelse av hva som er vanlige kommunikasjonsutfordringer for vårt arbeid, samt aat du forhåpentligvis også har lært deg å redusere disse.

Synnøve Kleive – DESIGN THINKING AND SERVICE DESIGN AS CHANGE MANAGEMENT TECHNIQUES

Synnøve

Synnøve Kleive, begynte i Bouvet i oktober 2008. Hennes primære oppgaver er design thinking, konseptutvikling, innovasjon og endringsledelse, problemutforskning og analyse. Fra 1. august 2015 til 31. desember 2017 var Synnøve ansatt i itslearning som head of UX and design, og 1.januar 2018 var hun tilbake i Bouvet. Synnøve er utdannet cand.philol. i litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen. Hun har bred og allsidig erfaring innen små og store prosjekter både i eget selskap og i sin tid i Bouvet.

Hva skal du holde foredrag om?
Jeg skal holde foredrag om design thinking-metodikken. Jeg vil forsøke å gjøre det forståelig for folk hvordan man kan bruke design thinking som verktøy til å planlegge og gjennomføre endringer.

Hvorfor er dette et viktig og aktuelt tema?
Design thinking er noe «alle» snakker om, men det er mye forvirring ute og går om hva det egentlig er. Jeg vil gjøre dette klarere.

Hva ønsker du at de som kommer på ditt foredrag skal sitte igjen med?
Jeg vil at de skal kjenne seg motivert til å ta utgangspunkt i folk sine behov når de skal løse utfordringer.