image_from_ios_1024
>

Våre “takeaways” fra An Event Apart 2019

Alexander Perry,  Ole Saggau,  Vigdis Hanto,  Andreas Kjerstad,  Zulfeekar Cheriyampu 
14. okt. 2019

Fem Bouvetere tok turen til Chicago for å delta på An Event Apart, en ledende designkonferanse for UX og frontend. Les mer om deres “takeaways” fra konferansen her.

An Event Apart var kort foralt tre dager fylt med foredrag om design, kode og innhold for interaksjonsdesignere og utviklere. Å reise på konferanse med Bouvet-ere var veldig gøy - mye fag, men også sosialt.

image_from_ios-1

På tuen fikk vi et innblikk i det som skjer i design- og frontendverden i dag, i tillegg til nye, spennende teknikker og teknologier. An Event Apart hadde fått inn en rekke industriledende foredragsholdere som Brad Frost, Jeremy Keith og Jeffrey Zeldman, og noe av det som stod på agendaen for årets konferanse var responsivt webdesign, mobile first, innholdsstrategier og CSS Grid.

“Takeaways” fra An Event Apart: 

Da vi skulle sette oss ned for å snakke om høydepunktene, oppdaget vi raskt at vi trakk frem ulike foredrag. Dermed valgte vi å sammen skrive en sak om våre opplevelser fra turen.

SKETCH IS NOT A DESIGN SYSTEM!

large-1608

Alexander, konsulent i Øst kundeopplevelse 

 Favoritten i år var definitivt trekkplasteret Brad Frost med foredraget "The Technical Side of Design Systems". Han er mannen bak Pattern Lab og et kjent fjes for de som har tuklet med designsystemer. Designsystemer var temaet denne gangen også, men nå tok han for seg “the bad parts”, eller hva som må til for at designsystemet ditt skal fungere under panseret. Han tok for seg en eksisterende nettside og lagde kjapt et designsystem (live!) for å illustrere arbeidsprosessen de fleste kjenner seg igjen i. De færreste har muligheten til å lage et designsystem med blanke ark og fargestifter til. Det som også brant seg inn i netthinnen fra foredraget var SKETCH IS NOT A DESIGN SYSTEM!

Alexander Perry  – An Event apart
Brad Frost

“Going Offline”

large-2105

Andreas, konsulent i Øst kundeopplevelse 

Jeg synes det var mange interessante foredrag, men et av høydepunktene mine fra An Event Apart var Jeremy Keiths “Going Offline”. Det handlet om progressive web apps, og hvordan man lager “offline” brukeropplevelser. Ved hjelp av JavaScript-”service workers”, som fungerer som en proxy mellom serveren og enheten man besøker en nettside fra, kan man cache innhold lokalt. Når man besøker nettsiden neste gang vil den sjekke om man har internettilgang, og da hentes de nyeste filene fra serveren, ellers har man en lokal, cachet versjon av filene som kan lastes inn. Dermed har man mulighet til å utvikle nettsider som også fungerer offline. Keith viste et eksempel på hvordan han hadde brukt dette til å lage en online-bok (https://resilientwebdesign.com/). Denne boken vil etter at man har besøkt nettsiden første gangen, cache en lokal versjon av hele boken, slik at den vil være tilgjengelig selv om man besøker nettsiden uten internettforbindelse.

“Making Motion Inclusive”

Vigdis, konsulent i Øst kundeopplevelse 

large-1995

Det har vært en fin tur med hyggelige folk og interessante foredrag! Jeg reiste med engasjerte Bouvet-ere, og det var flere spennende foredrag å få med seg. Det foredraget jeg har lyst til å trekke frem er Val Head sitt foredrag “Making Motion Inclusive”, som handlet om hvordan vi kan gjøre bevegelse og animasjon inklusivt.

Det å bruke en animasjon er nemlig ikke nødvendigvis ekskluderende, men man må gjøre det på rett måte. Blant annet kan man utløse migreneanfall dersom man kjører på med store bevegelser sett relativt til skjermstørrelsen. At store bevegelser ikke bør brukes i sammenheng med hovedfunksjonalitet demonstrerte hun med Apples animasjon ved åpning av applikasjoner i iOS7 ved lansering.

Hun tok også med hvordan vi kan gi brukerne en valgmulighet for hva de ønsker å se, nemlig ved å bruke et media query med navn “prefers-reduced-motion". Dette lar oss lage alternativ for de som ikke tåler animasjonene like godt, og gjør at det ikke er nødvendig å droppe store animasjoner helt for å være inkluderende.

20190828_113204-cropped
Val Head

 

"Slow Design for an Anxious World"

 

Zulfeekar, Designer i Øst kundeopplevelse 

Ett av høydepunktene for min del var uten tvil Jeffrey Zeldmans foredrag "Slow Design for an Anxious World". Zeldman snakket om hvor viktig det er at vi som designere skal gi brukerne en grunn til å redusere hastigheten, ved å bruke designet slik at de vil lese innholdet nøyere og hjelpe dem å forstå mer og ta bedre beslutninger. Her kan du lese mer om konseptet.

"Dynamic Typographic Systems & Variable Fonts"

OpenType-variabler er fantastiske! Jeg hørte på et foredrag av web typografen Jason Pamental, hvor han gikk idybden på nettopp dette. Teknologien gjør at en enkelt fontfil kan lagre et kontinuerlig utvalg av designvarianter. Hvilket betyr at én font kan inneholde forskjellige stiler, i stedet for å laste inn flere skrifter. Siden blir lysere, unngå flere forespørsler og forbedrer ytelsen.

"Making Things Better: Redefining the Technical Possibilities of CSS"

Ole Morten, konsulent i Øst kundeopplevelse 

Det var mange fantastiske foredrag der jeg følte at alt var relevant for meg som utvikler også. Favoritt foredraget for meg var også Brad Frost sin "The Technical Side of Design Systems", fordi dette var både informativt og moro. Jeg kjente meg skikkelig igjen fordi jeg holder på med designsystemer hos en kunde.

Men, hvis jeg skal velge et moment, må det være når Rachel Andrew i slutten av sitt foredrag "Making Things Better: Redefining the Technical Possibilities of CSS", der hun snakket om hvor viktig det er med mange forskjellige nettlesere og selskaper bak dem. Hun fortalte blant annet hvordan Google nå har for mye makt og hva dette kan bety for fremtiden.

Dette minner veldig om mange år tilbake da det var Internet Explorer som eide mesteparten av kaken, og hvis de andre aktørere hadde lagt seg flate for dem da, hadde the world wide web vært ganske annerledes.