Lek med VR-briller
>

Arkade hos Bouvet!

Nikhil André Luthra 
1. sep. 2017

Da studentene fra NTNU tok turen til oss fikk de prøve seg på VR, droneflyvning, hololens, eyetrackingteknologi og emojispillet.

Vi er så heldige at 70 studenter fra NTNU valgte Bouvet som en bedrift de absolutt ville besøke. Ifjor hadde vi besøk av studentene på morgenen. Flere av oss husker fortsatt hvordan IT-ekskursjonen foregikk og hvor spandable bedriftene er når studentene er på besøk. Med det, fortsatt friskt, i minne, laget vi en goodiebag bestående av cola og paracet, samt vi booka en foodtruck som grilla burgere utenfor, fjordåret ble en suksess! I år hadde vi dem på besøk på ettermiddagen, så det var vår tur til å underholde dem.

Lek og lærdom

DSC_5277
To ting vi liker; lek og lærdom. Gjerne hånd i hånd. Vi antok at studentene hadde fått mange foredrag før oss, om ny teknologi og fremtidsvisjoner, så vi valgte en annen rute. En kort intro til Bouvet og hva vi er, deretter en kollega som forteller som sitt første år i Bouvet. På under en time ble vi ferdige med det ”obligatoriske”, før vi kunne sette i gang kvelden med musikk, mat, takterrasse og leker fordelt utover fem stasjoner. 

Arkade

Ubevisst skapte vi vel egentlig en arkadefølelse. Vi manglet blinkende LEDs og neonlys, men det ble riktig så bra med disse stasjonene:

DSC_5265

Virtual Reality, med HTC Vive. Vi la ut plankegulv og sendte folk 200 meter opp i en heis som åpner seg mot en by. Tør du gå planken? Det er faktisk skumlere enn mange tror. Etterhvert gikk vi også over til klassikeren Fruit Ninja, The Brookhaven Experiment (zombies!) og Space Pirate Trainer.

DSC_5386
Emojitition, et spill Labben vår lagde til vår stand på årets NDC. Du får beskjed om å etterligne 8 følelser på rekke og rad, du blir tatt bilde av og analysen blir gjort av Microsoft med deres Microsoft Cognitive Services. Stor humor! Denne kan du faktisk lese mer om her: https://www.bouvet.no/bouvet-deler/gummitryner-pa-ndc
DSC_5325

Melkeleveranse med droner, et artig påfunn med Parrot Mambo droner som har påmontert en gripeklo. Du starter med en miniatyrmelkekartong allerede festet i gripekloen, og skal fly denne bort til en improvisorisk hytte (papirretureske), og slippe melkekartongen nedi. Lettere sagt enn gjort, fordi propellene gjør at det blåser endel under og da flyr faktisk melkekartongen veggimellom når du frigjør den fra gripekloen.

DSC_5316

Mixed reality med Microsoft Hololens. En generell intro til gestures og bruk før du må håndtere aliens som angriper deg gjennom et hull i veggen. Veldig kul tech, hvem liker vel ikke hologrammer?

DSC_5240
Bouvair, et flyspill med som bruker eyetrackingteknologi. Et nydelig påfunn du kan få prøve om du besøker oss på Javazone 2017.

Takk

Underholdningen vi kunne tilby baserer seg på teknologi og kunnskap vi bruker i prosjekter, internt og eksternt, så relevansen er høy! Det viser at arbeidslivet som venter inneholder mye spennende teknologi, til og med lek.

Vi gleder oss til å møte studentene igjen på IT-dagene i september, og ved andre anledninger som kurs og workshop i regi av Bouvet og Bouvet Labben. Kanskje vi også blir kollegaer etterhvert?

Takk for besøket :)

DSC_5416
Her får Nikhil André Luthra et slag i ansiktet fordi han stod for nærme ei som er midt i en zombieapokalypse. Både zombie og Nikhil ble skremt.

Du kan forøvrig lese mer om Labben vår her: https://www.bouvet.no/ting-vi-kan/labben