Screen Shot 2017-11-30 at 13.45.23
>

Pingvinkrigere helt uten servere

2. jan. 2018

På slutten av fjoråret samlet kampklare Bouvetere seg på Holmekollen Park Hotell, klare for årets tøffeste kodekveld, Battle Royale.

Rekkene med røde Scandicflagg har fått selskap av det sorte Battle Royale flagget som vaier i vinden. Solen har skjenket frosne osloboere en helgevisitt og det vakre glansbildet av et landskap er en sterk kontrast til stormen som bygger seg opp, også i år, inne på konferanserom Saga C. Et siste lysglimt i det dag over til kveld varsler ankomsten til de første hærførere. Snart er klokken 17 og årets kodekrig kan begynne.

Screen Shot 2017-11-30 at 14.09.00

Anført av en psykedelisk variant av «Dovregubbens hall», antakelig en slik versjon bare byens aller mørkeste utesteder har på spillelisten sin, dukker fem fryktinngytende pingvinmonstre opp på horisonten. De fremmøtte følger med i spenning, og det går en usikker latter gjennom forsamlingen i det de mørke skikkelsene muterer til pikselpingviner og årets oppgave avsløres. Den lyder «Serverless Penguins».

«I år skal dere som lag benytte dere av serverless-plattformene Azure Functions, AWS Lambda eller Google Cloud Functions og dere skal lage hver deres pingvinkriger som skal beseire de andre lagene».

pingvinpixler

Inspirert av Bouvetøya

2016 var på mange måter et godt år for Bouvet, også for Battle Royale. Noe arrangementskomiteen imidlertid bommet på var lagoppsettet. Tidligere år har Javautviklerne førsøkt å knuse .NET og RIA (for øvrig med hell), men i 2016 var lagene blandet i et forsøk på å bringe utviklere sammen på tvers av teknologier. Skivebom. I år er balansen gjenopprettet og fagmiljøene skal igjen forsvare æren til sine respektive avdelinger.

Screen Shot 2017-11-30 at 14.27.06

Battle Royale delegasjonen så til naturen for inspirasjon i år, og landet derfor (nødvendigvis) på et konsept som går ut på at søte pingviner skal forsøke å avlive hverandre med laser, og dette skal de helst rekke før isen de beveger seg på gjøres om til et inferno og det bare er tilfeldig hvem som vinner.

DSC_9917Noe

Koder pingviner

Etter en litt treg oppstart er alle lagene godt i gang med å kode pingviner og det hviskes strategi fra de 11 lagene som er spredt ut i lokalet. Ved frokosttider den påfølgende dagen verserer ryktene om at enkelte lag holdt fin-tuningen gående langt utover de sene nattetimer, noen så lenge som til klokken 6 om morgenen.

Lagene har fått frem til klokken 11 lørdag formiddag for å gjøre noen siste modifikasjoner, men deretter skal laptoper lukkes og pingviner i striden.

DSC_0067Noe
DSC_9967Noe

Kampens hete

Klokken 11 setter Per Christian Håveødegård som er innleid kommentator fra Eurosport i gang med å fortelle lagene hvordan kampene skal avgjøres. Kampene kjøres i et cupsystem med double eliminiation. Kort fortalt spilles det innledningsrunder, kvartfinaler, semifinaler og til slutt finale. Dersom en ryker ut av de første rundene er det fortsatt mulig å komme til finalen via «loosers bracket». Cupen er satt opp med verktøy fra challonge.com og vises på den ene langveggen i rommet.

I innledningsrundene spilles det etter «best av 3»-prinsippet og hver runde har 300 trekk. Dersom ingen pingviner er tatt av dage etter 300 runder vil brettet begynne å brenne og pingvinene blir grillet. Den pingvinen som står mest utsatt til vil tape.

Fortsettelse følger

De første kampene følges med stor entusiasme og byr på scener som kunne vært tatt rett ut av en pingvin-western. Deretter følger noen kamper med lag som åpenbart har hatt samme strategi: dersom det er fiendtlige pingviner innen rekkevidde, stå helt i ro og vent på at de spaserer inn i siktet og la det regne laser. Fungerer ikke spesielt godt når begge står og venter – dette luktet det skogbrann av på lang vei, og noen vil kanskje hevde at enkelte lag kom heldig fra det.

Til slutt står lag 6, «Team Sixers» igjen som vinnere av hele konkurransen. Lag 6 representerte selvsagt Tech 1, og java-spøkelset viser seg nok en gang i Bouvet Battle Royale. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Screen Shot 2017-11-30 at 14.29.03
DSC_0219Noe