Hackathon 2018 clarion air
>

Bouvet-Hackathon i Rogaland 2018

Frode Hus 
5. nov. 2018

Det var i de dager at Bouvetkontoret i Rogaland samlet en god gjeng på 40 utviklere - en fin blanding av utmerkede konsulenter og det nye håpet i form av studenter fra UiS. De skulle konkurrere i en intens 24-timers hackathon.

Oppgaven var enkel: Hvert lag hadde hver sin pingvin som ikke var så smart; faktisk manglet den en hjerne. Men den visste èn ting - den måtte utslette alle andre pingviner. En enkel drøm for en enkel pingvin, men ikke oppnåelig alene. Pingvinen måtte på let etter en hjerne.

Ved å bruke serverless functions (Azure Functions, Amazon Lambdas, OpenFaaS, etc) og fritt valg av programmeringsspråk (sålenge det var støttet av lagets valgte plattform) så skulle da lagene utvikle hjernen til pingvinen deres. Noen gikk tilogmed så langt at de satte opp egen infrastruktur på Kubernetes.

Her var det mye god læring - ikke bare rundt selve utviklingen, men også plattformen og ikke minst hvordan man samarbeider som et team. Folk stod på helt ut i de små timene, kun avbrutt av en tre-retters middag. Selv når de svettet binært og så pingviner overalt så hang smilet løst og latteren trillet gjennom lokalene.

Den nye dagen åpenbarte seg kun få timer etter de siste hadde gått i seng og når batteriene var ladet igjen ble avsluttende finpuss lagt på verket. Skikkelig innsats av alle lag - ingen skulle svikte pingvinen sin.

Klokken 11:02 dempet belysningen seg...

En digital slagmark utfolder seg på storskjermen der to og to pingviner slåss til kun èn står igjen. Vår egen lille pingvin-thunderdome.

Pingvinene fant seg selv plutselig på marken og med sin nyfunne hjerne satte de igang med stor iver - eller satte seg ned. Det var en god blanding av taktikker; noen gikk målrettet igang med innhenting av power-ups og søkte ivrig etter en motstander, andre var ikke helt sikker på hvor de var.

Når laserne hadde kjølt seg ned og tåken løftet seg så stod èn pingvin seirende tilbake - Jalla. Navnet skjemmer ingen sies det og lag 8 stod stolt igjen på scenen som vinnere av hver sin Nintendo Classic.

Gratulerer til Andreas Kvist, Martin Venaas, Trude Marie Sele, Asle Berge og Henning Negaard Torsteinsen!

Ryktene vil ha det til at dette var så gøy og lærerikt at en ny mulighet for å bli med på dette eventyret kommer plutselig tilbake neste år for de som angrer på at de ikke var med i år.

Hackathon 2018 Frida
pingvinkonkurranse