Bouvet-Hackathon1200x628
>

Bouvet presenterer: 24 timer live hackathon

Redaksjonen 
13. feb. 2020

Vi har samlet noen av våre beste utviklere. Deres felles kraft er problemløsning, kreativitet og utviklerkompetanse. Sammen skal de bruke 24 timer på å løse et problem som dere har stemt frem. Hvordan de ender opp med å løse oppgaven kan du følge med på live 1. februar 2019.

Kreativitet kombinert med teknologi kan løse nesten hva som helst. Vi har derfor utfordret noen av våre beste utviklere for å se om de kan bidra til å løse én av tre utfordringer. Bouvet-utviklere fra Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo har holdt av 1. februar 2019 i sine respektive kalendere. Da møtes de til en 24 timer livestreamet hackathon i Oslo. Vi kaller det Døgn X. 

Følg med på direkten 1. februar 2019

De kjenner hverandre knapt. Ingen vet hva døgn X vil føre til. Men det vi vet er at de sju utviklerne har utført store ting før. Vi vet også at Martin G. kan mer enn de fleste om roboter. Nikhil er småbarnsfar og kjent med våkenetter. Kamilla er høygravid og Martin F. tar med seg gitar. Kristian har lovet å holde seg unna eBay det aktuelle døgnet, og Britt bidrar med en yogatime om det skulle røyne på. Og så finnes det en joker. En de seks andre ennå ikke har møtt.

Du kan følge dem på YouTube hele det aktuelle døgnet, chatte med dem og til og med bidra til løsningen om det går helt i stå.

Folket har talt

Etter flere spennende uker med mange stemmer, var det til slutt oppgave 3 som fikk flest stemmer, og utviklerne skal derfor bruke de 24 timene på å lage noe som kan bidra til at det blir mindre plast i havet.

Hva de ender opp med å lage kan du følge med på fra kl.12:00 1.februar.

Slik gikk avstemningen

Oppgavene:

  1. Bouvet bidrar: Hva brukes skattepengene dine til? De fleste betaler skatten sin vel vitende om velferdsstatens goder. Men hvordan bidrar vi som enkeltmennesker faktisk til fellesskapet? Og hvordan kan vi få denne innsikten og kunnskapen? Hvordan kan vi i Bouvet bidra til transparens i offentlig sektor?
  2. Bouvet bidrar: En tryggere hverdag for eldre i Norge Hvert år ranes gamle mennesker hjemme. Mediene beskriver med jevne mellomrom bølger av organiserte eldrebedragerier. Eldre som er avhengig av hjemmehjelp, slipper inn personer i sine hjem i god tro. Skal det virkelig være sånn? Hvordan kan vi bidra?
  3. Bouvet bidrar: Hvordan redde den blå planeten? Plast i havet er en av vår tids største miljøtrusler. 15 tonn plast havner i havet - hvert minutt! Sjøpattedyr, fugler og fisk dør. Milliarder av plastbiter tas opp i jordsmonn og hav, spises av dyr og organismer - og havner på den måten i næringskjeden. Hvordan kan vi bidra?

Ikke gå glipp av begivenheten