_DSC6099
>

Bouvet rydder!

Ragnhild Kosmo Holm 
6. mai 2019

Hvert år deltar tusenvis av frivillige på Strandryddedagen! I 2019 er dette blitt utvidet til Strandryddeuka, og løper fra 29. april til 5. mai.

I år gikk startskuddet for tidenes første strandryddedag i regi av Bouvet.

Bli med å rydd du også!

I forkant av ryddedagen var vi en liten gjeng i Bouvet som tok på oss ansvaret for å finne den mest forsøplede plassen innenfor Oslos bygrenser. Vi jogget til Huk, til Maridalsvannet, langs Akerselva, i Frognerparken og rundt Sognsvann. Det viste seg at det tilsynelatende var små mengder med søppel på nevnte steder. Oslofolk er kanskje flinke til å plukke opp etter seg (eller er det Oslo kommune som skal ha æren?). 

På vår siste joggetur langs Sognsvann avslørte det seg derimot litt forsøpling, samt en pågående russefest! Dette gav oss håp om å få bidra i kampen mot forsøpling, samt underholde en gjeng Bouvet-ere en ettermiddag!

Så klokken 17:00 den 30. april 2019 gikk startskuddet for tidenes første strandryddedag i regi av Bouvet Øst. 20 ivrige deltakere møtte opp på Sognsvann for å gjøre sitt ytterste for å gjøre verden til et renere og penere sted. Undertegnede stilte opp med søppelposer, hansker og våtservietter, samt grillmat og mineralvann som belønning.

Med en søppelpose i hånda gikk gjengen på jakt etter søppel.

_DSC6168

Tilbake kom de med alt fra sengetepper til stekepanner. Fire søppelsekker klarte vi å samle inn  etter et par timer med plukking. En grei fangst, til tross av at det så ryddig ut da vi kom. Som en fin avslutning for god innsats ble det grilling av pølser og noe godt å drikke. Deretter ble det en ny runde med rydding. 

Takk til alle som deltok og bidro til å gjøre Oslo og Sognsvann litt renere. 

_DSC6221
_DSC6149
_DSC6197