C27DD7B4-4C78-4A2F-B38C-07D0861240CF

Data Science Week - en hel uke med lunsjforedrag!

Regine Sagstad Berg 
5. april 2019

Vi i Bouvet har deling av kunnskap i vårt DNA. Vi kjørte en hel uke med data science-foredrag i lunsjen og i utgangspunktet var det til intern bruk og læring - men ønsker du en reprise er det bare å ta kontakt med Anette Bergo!

Data Science, maskinlæring og mer – et overblikk.

Anette startet uken med en introduksjon til temaene vi jobber med I data science teamet: Hva er Data Science egentlig? Hvordan jobber vi med dette i teamet? Hva er kunstig intelligens? Og hva er maskinlæring?

Bilde av streamen vi sendte ut til de konsulentene som sitter ute hos kunde men som ville joine
Bilde av streamen vi sendte ut til de konsulentene som sitter ute hos kunde men som ville joine

(No)drama med Anamarija

Ufullstendig analyse og dårlig datakvalitet kan skape misnøye og irritasjon i organisasjonen. Hvordan å unngå det? Anamarija fortalte sine erfaringer og ga gode tips på veien. Et av de viktiste tipsene var: sjekk alltid datakildene!

Introduction to Survival Analysis - Applied to customer churn and debt recovery med Trond & Trond

Survival analysis is a set of methods for analyzing data where the outcome variable is the time until the occurrence of an event of interest. Survival analysis is particularly used in medical research and in engineering for reliability analysis, but have a wide range of practical applications, also in economics.

In the presentation we will apply the methodology to two different cases, customer churn and credit recovery rate analysis.

Trond & Trond viste enkle visualiseringer og ga oss mer forståelse for et ellers vanskelig tema. 

Data Science og lunsj :)
Data Science og lunsj :)

Maskinlæring og naturlig språkprosessering med Encog

Morten Mjelde holdt en presentasjon som viste eksempel på hvordan man kan raskt komme i gang med å trene et kunstig nevralt nettverk, og hvordan prosessering av naturlig språk kan kombineres med kunstig intelligens. Eksemplene var i pseudokode, og presentasjonen krevde ingen forhåndskunnskaper utover kjennskap til språk som C# eller Java. 

Interessert i å lære mer? Les det utfyllende blogginnlegget med hvordan du som utvikler kan komme i gang.

Morten Mjelde
Morten Mjelde er klar

Deep learning og statistisk analyse

Siste foredrag ut i Data Science uken var våre to masterstudenter som jobber deltid i teamet. De presenterte oppgavene sine innen henholdsvis deep learning og statistisk analyse.

Lunsjforedrag
Lunsjforedrag

Ønsker du at vi holder foredrag for deg eller din bedrift om Data Science? Ta kontakt med Anette Bergo!