DSC_6702
>

Er mobiltelefonen slik vi kjenner den på vei til å dø ut? Slik gjør vi oss klare for fremtiden

24. feb. 2019

At mobilen vil dø ut er i utgangspunktet en særs vågal påstand, men i løpet av The Mobile World Congress 2019, som finner sted i Barcelona neste uke, er det store muligheter for at vi får se en av de viktigste årsakene til at dette kan bli en realitet i årene som kommer.

Det er nemlig mye som tyder på at Microsoft kommer til å lansere en ny HoloLens allerede på søndag – noe som kan by på enda større muligheter for en allerede svært spennende teknologi. Ved å effektivt kunne bruke kraften og teknologien til en datamaskin i situasjoner der en mobil eller datamaskin i utgangspunktet er uegnet, vil HoloLens kunne gjøre både mitt og ditt liv enklere – for ikke å snakke om hva den for eksempel kan gjøre for industrien eller for utdanningssektoren. 

Bare tenk deg alle mulighetene som oppstår med «briller» like kraftige som en datamaskin, som sømløst kan opereres blant annet ved hjelp av stemmekontroll og bevegelse, og som ved hjelp av HoloLens-filteret naturlig blir en del av omgivelsene dine. I fremtiden skal en HoloLens kunne gjøre alt en mobiltelefon kan, bare mer brukervennlig. Kanskje er det derfor ikke så rart å si at vår bruk av mobiltelefonen vil endre seg drastisk i årene fremover. Vi tror vel egentlig ikke at dette vil skje allerede nå, men fremtiden er utvilsomt spennende!

Slik bruker vi HoloLens i dag

Selv om vi er veldig spente på hva Microsoft kanskje lanserer på søndag, er mulighetene for hva vi kan gjøre med denne teknologien allerede mange. Selv har vi jobbet med HoloLens siden 2016, og vi er nå 9 stykker som jobber med dette på fulltid fra vår avdeling i Rogaland. Denne satsningen førte til at vi i 2018 ble første Norske selskap som ble offisiell Microsoft Mixed Reality Partner – noe vi er veldig stolte av.

Vi har altså etterhvert opparbeidet oss mye erfaring gjennom flere spennende prosjekter, hvor vi bruker HoloLens til å løse ulike utfordringer. Prosjektet som til nå kanskje har fått mest omtale er en løsning som skal gjøre det enklere for feltarbeidere i elektrisitetsindustrien. Denne løsningen heter Connected Technician. 

Ønsker du å lese mer om vårt samarbeid med Microsoft og om Connected Technician, kan du lese mer her!

Nytt samarbeid med Hevolus

Fordi vi genuint tror på at denne teknologien representerer fremtiden, og at mulighetene for hvilke utfordringer den kan løse er så store, kan vi også nå stolt annonsere at vi har gått inn i et samarbeid med det Italienske selskapet Hevolus Innovation.

Hevolus Innovation er et ledende selskap innen «disruptive technologies», og i fremtiden skal vi altså samarbeide for å utvikle og designe nye kundereiser basert på disse teknologiene. Begge selskaper er Microsoft Mixed Reality Partners, og vi gleder oss til å utforske potensialet som ligger i synergien av et slikt samarbeid. Fokuset for samarbeidet vil mer spesifikt være å finne innovative business-modeller og kundereiser som ved bruk av Azure-baserte teknologier (som for eksempel HoloLens), vil kunne tilby ekstraordinære handleopplevelser i varehandelsektoren og økt servicenivå for fjernstyrt vedlikeholdsarbeid. Skal vi klare dette er vi nødt til å tenke futuristisk, samt maksimere ytelsen av teknologien.

For mer informasjon se pressemelding.

Dette håper vi på i neste uke

Selv om det er mye som tyder på at vi får en ny lansering på søndag, er det ingenting som er sikkert enda. Men om det skulle vise seg at det lanseres en ny HoloLens, har vi noe funksjonalitet vi håper litt ekstra på at blir presentert.

Først og fremst håper vi på bedre «field of view». HoloLensen vi bruker nå er kun i stand til å projektere et hologram for 40 grader av synsvinkelen vår. Selv om 40 grader er imponerende i seg selv, vil det å øke denne kunne tilføre en ny dimensjon til brukeropplevelsen. Microsoft har en patent, som beskriver en teknologi for å doble «field of view», og vi er veldig håpefulle når det kommer til implementering av dette i en ny versjon.

I tillegg håper vi også at «eye tracking» vil bli implementert i den nye versjonen – altså at vi som brukere skal kunne navigere og utføre handlinger med HoloLensen kun ved bruk av øynene.

Storforlangende som vi er, forventer vi vel egentlig at det aller meste blir litt eller mye bedre. Vi kan for eksempel se for oss at dedikert AI prosessering vil være bygd inn i den nye versjonen, at det vil være muligheter for å koble seg på 4G og GPS, og at grafikkprosseseringen vil bli kraftigere. Vi tror også at dybdesensoren i den nye versjonen vil være nye Kinect for Azure, som er mye kraftigere enn den originale sensoren. Dette vil legge til rette for mye bedre kartlegging av omgivelsene, som også vil føre til mer nøyaktig og stabil plassering av hologrammer i miljøet. I tillegg vil dette tillate HoloLensen å kunne registrere mye mer komplekse håndbevegelser.

Dette er som nevnt bare ting vi håper på, men om prosesseringen blir kraftigere, vil egentlig alt dette bli et naturlig resultat av dette. I tillegg er vi selvfølgelig også spente på designet, om den er blitt mindre og lettere, og hva prisen blir. 

Følg oss på MWC i Barcelona

Vi kommer til å være til stede under MWC i Barcelona, hvor vi kanskje får se en lansering, og kommer til følge med på det hele med argusøyne. Vi lover selvfølgelig å komme tilbake med en ny oppdatering med tanker om den nye versjonen med én gang det skjer noe. Vi er i hvert fall så spente at vi knapt kan vente!   

Følg oss på Instagram for direkte oppdateringer fra MWC i Barcelona.