Javascriptartikkel landskap
>

Et annerledes JavaScript-kurs

Tormod Myrland Aadnesen 
21. juni 2017

Når Thomas Haugland Rudfoss holder kurs i JavaScript, får PowerPoint-foilene hvile. I stedet setter han deg i arbeid. Da lærer du nemlig mye mer.

Som kursleder var Thomas Haugland Rudfoss vant til å dra deltakerne sine gjennom endeløse PowerPoint-presentasjoner. Det har han sluttet med.

Klassisk klasseromsundervisning fungerer godt i mange sammenhenger. Men når hensikten er å lære god JavaScript-programmering, lærer folk mer når de får prøvd seg i praksis. Derfor har vi døpt om dette kurset i JavaScript til workshop, sier Thomas.

Hands on

Workshopen er en introduksjon til JavaScript. Det vil si at du er midt i målgruppen hvis du jobber med programmering, men er nybegynner i akkurat dette språket.

– Vi tar utgangspunkt i de nyeste standardene innenfor JavaScript, bretter opp ermene og setter i gang med kodingen. Opplegget er veldig praktisk og basert på «learning by doing» med veiledning og diskusjon underveis. Målet er å at du skal ha en morsom og matnyttig opplevelse. Og så skal vi se om vi sammen kan produsere noe fornuftig i løpet av to dager, forklarer Thomas.

Verdensspråk

JavaScript er mer enn 20 år gammelt, men holder koken som et de mest brukte kodespråkene innenfor web-utvikling. Det fungerer på alle plattformer og brukes i applikasjoner på både web og mobil – fra det enkleste av funksjonalitet til store programmer.

Gmail, Twitter, YouTube og eksempler på applikasjoner som er skrevet i JavaScript. Behersker du dette språket, kommer du sannsynligvis til å ha nok å gjøre i årene som kommer, smiler Thomas.

Workshopen i JavaScript har plass til 10–12 deltakere, så her er det førstemann til mølla som gjelder. Les mer om kurset og meld deg på her.

javascriptartikkel profilbilde
Thomas Haugland Rudfoss