Rogaland
>

Konsulentlivet i Bouvet - fornyer læreplanene med React

Martin Harbo 
22. mars 2019

Bli kjent med våre utviklere og deres konsulenthverdag. Denne artikkelen er om elektroingeniøren Martin som jobber med å utvikle de nye læreplanene til Utdanningsdirektoratet.

Navn: Martin
Alder: 31 år
Bakgrunn: Elektroingeniør
Antall år som utvikler: 3
Antall år i Bouvet: 1.5

Jeg jobber i et leveranseteam som forvalter eksisterende og utvikler nye applikasjoner for Utdanningsdirektoratet.

Litt om prosjektet: 

I forbindelse med "Fagfornyelsen" skal alle læreplaner i grunnskole og videregående revideres og gjøres mer relevant. Les mer om satsningen her: https://www.udir.no/laring-og-trivsel/lareplanverket/fagfornyelsen/ 

– Vi fornyer alle læreplanene i skolen for å gjøre dem mer relevante for framtiden. Nye læreplaner skal tas i bruk trinnvis fra skolestart i 2020. Sitat Utdanningsdirektoratet. 

Verktøyet som Utdanningsdirektoratet bruker for å utvikle læreplanene i fagfornyelsen er en web-applikasjon, hvor klienten er utviklet i React.

Som pappa er det spennende og morsomt å tenke på at React-applikasjonen jeg er ansvarlig for gjør en forskjell for alle lærere og barn i hele landet Det gir en god motivasjon til å "gjøre det lille ekstra".

 

[En vanlig dag som React-utvikler]:

  • Siden React er relativt nytt, skjer det utrolig mye, og nye features slippes nesten på ukesbasis i React-økosystemet. Det er alltid noe nytt å sette seg inn i. Dette er det som gjør det gøy og lærerikt å jobbe med React. 
  • Hvis jeg får i oppgave å utvikle en ny feature starter jeg alltid med å se på hvordan denne kan kombineres med eksisterende React-componenter og UI-state. Ser jeg at introduseringen av den nye featuren gjør kodebasen for kompleks og vanskelig å teste, refaktorerer jeg alltid eksisterende kode. Da blir den nye featuren lett å implementere og kodebasen har fortsatt en viss standard.
  • For tiden holder jeg på med et komponent-bibliotek som skal inneholde standard UI-komponenter (feks knapp, liste, header/footer etc.). Biblioteket blir publisert offentlig på npm og skal gjøre gjenbruk av komponenter lettere på tvers av applikasjoner vi lager. 
  • Av faste rutiner har vi standup hver dag rett før lunsj, hvor vi tar en gjennomgang på hva hvert medlem holder på med og om det er noen spesielle utfordringer som må tas tak i.

Har du også lyst til å jobbe med React? Søk her.

React-logo-1
Rogaland