Anders Stensland og Matt Groom har testet de nye HoloLensene på MWC Barcelona 2019.
Anders Stensland og Matt Groom har testet de nye HoloLensene på MWC Barcelona 2019.

HoloLens 2 er lansert – dette er mulighetene fremover!

Matt Groom,  Eirik Grimsmo,  Anders Stensland 
28. feb. 2019

Dette var nyheten vi håpet skulle komme under Microsofts pressekonferanse i Barcelona søndag ettermiddag. Mulighetene for fremtiden med nye HoloLens er store, og vi tror den nye funksjonaliteten vil gjøre underverker for brukeropplevelsen!

Selv om det har vært forsket og jobbet med mixed reality helt siden slutten av 1960-tallet, er det ikke før de siste årene vi virkelig har kunnet begynne å utnytte mulighetene til denne teknologien. Årsaken til dette har mye med lanseringen av HoloLens i 2016 å gjøre. Siden dette har nemlig bruken av mixed reality økt betraktelig. Flere bransjer og store selskap investerer nå tungt i denne teknologien, fordi de ser hvilke muligheter som kan løses med verktøy som HoloLens. Det har selvfølgelig vært noen som har sittet på gjerdet til nå, men med de nye oppdateringene vi fikk servert på søndagens pressekonferanse, er vi sikre på at flere kommer til å følge etter.

Selv har vi jobbet med HoloLens helt siden begynnelsen i 2016, og er også siden 2018 offisiell Microsoft Mixed Reality Partner. Grunnen til at vi bestemte oss for å satse så mye på dette var i utgangspunktet grunnet pur nysgjerrighet. Da vi startet å utforske dette var vi ikke klare over hvor mye som faktisk kunne bli mulig å få til på så kort tid, men etter å ha jobbet med teknologien i flere år, samt brukt den aktivt i flere prosjekter, er vi sikre på at mixed reality og verktøy som HoloLens er fremtiden.

Fremtidens datamaskiner

Under søndagens pressekonferanse presenterte Microsoft CEO, Satya Nadella, en visjon om fremtidens mobile enheter. Alex Kipman, hovedinnovatør bak HoloLens, er kjent for å si at mobiltelefonen allerede er død, og søndag kveld illustrerte Microsoft hvordan dette vil skje. Det vil selvsagt ikke skje over natten, men fremtiden blir svært spennende.

Et stort steg på veien til denne visjonen er nemlig lanseringen av HoloLens 2 – en stor oppgradering av et allerede svært imponerende produkt.

Med HoloLens 2 har Microsoft fokusert på tre hovedområder; immersive (best oversatt til norsk som «oppslukende), komfort og tid til marked. Av de mest interessante oppgraderingene, må vi nevne at de nå har doblet «field of view», at de har blitt tre ganger så komfortable, samt at de nå har applikasjoner klare til bruk. Kombinasjonene av dette tror vi at vil gi kundene raskere forretningsverdi.

En annen svært spennende nyhet er at du nå for første gang kan samhandle med et hologram ved å ta på det. Og med den utrolige nøyaktigheten til den nye dybdesensoren, kan den nå også følge håndbevegelser i sanntid. Du trenger ikke lenger å klikke i luften med fingrene, i stedet kan du bare strekke ut hånden og ta på hologrammet. Som om det ikke var nok, har Microsoft også lagt inn øyesporing i HoloLens 2, dermed er det nå mulig å samhandle med hologrammer kun ved bruk av øynene.

Azure Kinect

Microsoft lanserte ikke bare HoloLens 2, men også Azure Kinect – et dybdekamera som leverer enestående nøyaktighet. All denne hardwaren vil bli støttet av en mengde Azure Mixed Reality-tjenester. Dette betyr at kunder kan implementere egne avanserte løsninger ved hjelp av skytjenester. En av disse vil være Azure Remote Rendering, hvor Azure GPU’s kan bli brukt til blant annet å streame 3D modeller til HoloLensen med opptil 100 millioner polygoner! Dette overgår med god margin kapasiteten til noe annen mobil enhet, og vil muliggjøre svært detaljert modeller i HoloLens 2.

Hva har dette å si for fremtiden?

Dagens lansering fra Microsoft kommer garantert til å øke interessen og bruken av mixed reality. Selv om prisen er kuttet med 30% fra den første versjon, noe som i seg selv imponerende spesifikasjonen tatt i betraktning, er nok dette en enhet rettet mot bedrifter og ikke forbrukermarkedet. I løpet av de neste årene vil vi nok se versjoner som er mindre, billigere og lettere, og dermed i større grad rettet mot forbrukermarkedet.

Det vi så i dag overgikk alle våre forventninger og er et stort steg fremover. Vi kan ikke vente med å få tak i den nye HoloLensen og å starte å implementeringen av fremtidens mixed reality-løsninger.

Følg med på veien videre

Akkurat nå er hele bransjen litt i ekstase over denne nyheten, men når denne ekstasen har lagt seg, gleder vi oss til å begynne å tenke nytt rundt både nåværende og nye prosjekter. At vi har spennende tider foran oss er i hvert fall helt sikkert. Nylig har vi også gått inn i et samarbeid med det Italienske innovasjonsselskapet Hevolus, som spesialiserer seg på bruk av «disruptive technologies» som mixed reality. I tiden fremover skal vi altså samarbeide for å utvikle og designe nye kundereiser basert på disse teknologiene, så følg gjerne med i våre kanaler for å se hva vi etterhvert klarer å få til sammen.

Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter

Les mer om avtalen og tankene vi hadde før lansering her.

Bli en av oss!

Vi er også alltid på utkikk etter flere folk med ekspertise innen mixed reality, og med denne lanseringen forventer vi at det etterhvert blir flere som ønsker å utnytte denne teknologien, og at prosjektene også blir flere. Følg derfor gjerne med på nye og spennende stillinger her: https://www.bouvet.no/bli-en-av-oss