Svein Jakob jobber med å gjøre strømprisene billigere

Bli kjent med vår frontend-utvikler Svein Jakob i denne utgaven av New on deck fra Innseiling

Alder: 

23

Utdanning: 

Dataingeniør, NTNU Trondheim

Nåværende prosjekt: 

Lyse

Kontor: 

Stavanger

sjh_portrait.jpg

 

Kan du fortelle en fun fact om deg selv?

Aldri møtt noen som har samme fornavn som meg. Kanskje ikke så rart, da kun 0.0004% av den norske befolkningen heter det samme :)

 

En ting/person som inspirerer deg?

Elon Musk

 

Hvorfor begynte du å jobbe som utvikler?

Helt siden jeg var liten, og kun fikk lov til å surfe på internett hver fredag, har jeg vært fascinert og interessert i datamaskiner og teknologi. Jeg visste lenge at jeg ville jobbe med noe innenfor dette området, men ikke konkret hva. Jeg valgte et ganske generelt IT-studie i Trondheim, og det var frontend-utvikling som virkelig fanget interessen min.

 

Hva jobber du med for tiden?

Lyse er en stor strømleverandør her i regionen, og akkurat nå er det rekordhøy interesse rundt strøm og strømpriser. Jeg jobber med å lage en side på lyse.no som skal gjøre informasjon om strømpriser lett tilgjengelig for alle.

Tech-stacken vår består av React kombinert med NextJS i front, og en C# backend. Dette skal erstatte henholdsvis Angular og Node.

Nå som det er så stor interesse rundt strøm får systemene våre virkelig testet ytelsen ved høy pågang, og det er veldig interessant å se hvilke sider som blir mye besøkt og hvilke strømavtaler folk velger.

 

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut?

  • Hverdagen starter jeg med å våkne 06.00 og dra på trening.
  • Deretter drar jeg på jobb og er klar til 08.00.
  • Vi har daglige standup-møter klokken 09.00 hvor vi oppdaterer teamet om progresjon og eventuelle hindringer.
  • Etter det fortsetter jobbingen frem til rundt 11:30 før veien går ned til kantina og lunsj.
  • Vi har ikke et spesifikt tidspunkt, men vi har som regel en felles kaffepause etter lunsj. Jobbingen fortsetter til 16 før jeg gir meg for dagen.

Å jobbe i Bouvet, som praktiserer fleksitid, gjør at jeg kan justere arbeidsdagen dersom ønskelig, noe som er fantastisk.
 

Hvilke verktøy/programmer foretrekker du?
Det blir brukt mye tid i Visual Studio Code, som er en klar vinner for min del. Jeg går heller aldri lei av å se en uryddig .tsx fil bli ryddet opp av Prettier!

Hva har du lyst å lære mer om?

Jeg var kort innom C# og backend-utvikling under sommerjobben her hos Bouvet i år. Det var første gang jeg brukte programmeringsspråket, men det blir mye benyttet her i regionen. Det er én av flere ting jeg kunne tenke meg å dykke dypere i en gang i fremtiden.

 

Hvordan er det å være med i Innseiling?

Veldig gøy! Det er et fint initiativ som knytter folk i tilsvarende situasjoner sammen for sosiale og faglige samlinger. Vi var en god gjeng med nyansatte i høst og ble tatt godt imot av alle i Innseiling. Jeg har selv blitt med som arrangør for diverse arrangementer som vi holder her i Rogaland, senest ved anledning BouvetPointOne.

 

sjh_discgolf.JPG
Bilde fra i sommer da vi i Innseiling dro for å spille discgolf

 

 

Hvordan synes du det er å være konsulent?

Jeg trives meget bra som konsulent! Som utleid til Lyse har jeg egentlig to "hjem". Et ute hos kunden hvor teamet sitter til vanlig, men også et hvor vi drar dersom vi skal delta på ulike arrangementer i regi av Bouvet og enheten vi tilhører i Bouvet. Samtidig har jeg i fremtiden muligheten til å jobbe med noe helt annet enn hva jeg gjør nå uten å måtte bytte jobb.

 

Hvordan synes du det har vært å være ny i arbeidslivet?

Det har vært en annerledes hverdag enn den jeg var vant til som student, men på en positiv måte. Jeg var heldig og fikk først delta på sommerjobbprogrammet til Bouvet sammen med 21 andre studenter, før jeg fortsatte som fast ansatt.

Det var trist da de andre fra sommerjobben dro, men så startet det over 20 nyutdannede i august, hvor jeg har blitt godt kjent med flere.

Det å komme inn i et prosjekt med erfarne og flinke folk som veileder meg i starten har vært veldig viktig. Alle jeg jobber med er innstilte på å lære fra seg og dele den kunnskapen de sitter med, som har ført til en myk overgang fra studentlivet.

 

bouvet_sommerjobb_teamlyse2.JPEG
Bildet er av meg og sommerstudentene jeg jobbet med for Lyse i sommer. 

 

Har du noen tips/råd til andre nye i arbeidslivet?

Delta på det som er av arrangementer og samlinger, da blir du raskt kjent med mange hyggelige mennesker som møter deg med et smil når du kommer på jobb! Og ikke vær redd for å stille spørsmål, jeg har kun blitt møtt av kolleger som er mer enn villige til å besvare både enkle og mer tidkrevende spørsmål.