dame ser ut vinduet
>

#JenterSomNerder

Miriam Skår,  Ylva Seiff Berge 
2. jan. 2018

Med kjærlighet for koding, ny teknologi og en 90-talls film, drømte Kamilla og Ine om å bli programmerere. Nå er de med på å gjøre verden bedre med koding.

– Jeg begynte å interessere meg for programmering da jeg var ganske liten. Men den største inspirasjonen var nok filmen ”Hackers” som kom ut på slutten av 90-tallet, da var jeg hekta, sier Kamilla Nyborg Gregertsen.

2017-08-24 14.10.41-1

Hjelper andre

Utenfor glitrer havet i det myke morgenlyset og solstrålene siver inn gjennom vinduene. Inne høres lyden av ivrige hender som løper over tastaturet og lukten av søt kaffe ligger i lufta. Ved den ene dataskjermen sitter Kamilla, hun jobber som programmerer i Bouvet.

- Det jeg liker best med å være programmerer er muligheten til å utvikle produkter som skal effektivisere hverdagen til de som trenger det. For meg er det utrolig givende å få lov til å være med på det, forteller hun.

Kamilla begynte å jobbe som programmerer i Bouvet for fire år siden. Hun begynte med Javautvikling på universitetet, men siden interessen hennes endret seg jobber hun nå primært med utvikling innen .NET.

Nyutdanna på banen

På Bouvetkontoret i sentrum av Stavanger sitter Ine. Øynene hennes beveger seg raskt over den lyse skjermen, mens linje etter linje dukker opp i det mørke skjermbildet.

«Jeg har alltid vært veldig glad i teknologi, helt fra jeg var liten. Jeg hadde min egen blogg der jeg lekte litt i HTML for å få det til å bli som jeg ville. Samtidig har jeg alltid hatt en stor interesse for spill», sier Ine Foss.

På skjermen dukker kode etter kode opp i fargerike sjatteringer ettersom hva slags kode det er, mens Ine ser konsentrert inn i skjermen. 

– Da jeg studerte informasjonsteknologi på Universitetet i Stavanger, kom Bouvet innom og hilste på oss en dag. Vi fikk lov til å være med inn i lokalene til Bouvet, og jeg husker jeg fikk et godt inntrykk, da visste jeg at her ville jeg jobbe, sier Ine. 

Muligheter i Bouvet  

På andre siden av byen sitter Kamilla på et kontor ute hos en kunde. Som konsulent må man ofte sitte utenfor kontoret og jobbe, likevel er det ikke lang vei tilbake til Bouvet.

«Da jeg begynte i Bouvet hadde jeg lyst til å være med på alt av kurs, alt det sosiale og andre aktiviteter etter jobb. Jeg fikk muligheten til å være med på det jeg ville, men samtidig utvikle meg innen fagfeltene jeg interesserte meg for», sier Kamilla.

Etter noen år i Bouvet endret alt seg for Kamilla og prioriteringen hennes var ikke lenger å få med seg mest mulig etter jobb.

- Nå er alt litt annerledes, jeg har fått en sønn jeg vil hjem til på slutten av dagen. Her føler jeg at jeg har den fleksibiliteten jeg trenger som forelder. Jeg kan dra tidlig en dag eller komme sent en annen dag, for meg er det akkurat det jeg behøver, sier hun.  

Godt fellesskap

I sentrum sitter det fire konsulenter og diskuterer foran en av skjermene i et åpent kontorlandskap. Rundt seg har Ine teamet sitt, som aldri er langt unna hvis noe skal diskuteres eller raske beslutninger må tas.

– Jeg var litt nervøs på min første dag, men det gikk fort over. Før jeg begynte hadde jeg fått et team og et prosjekt å jobbe med. Jeg hadde gledet meg hele julen til å begynne og var klar for å gjøre mitt beste og møte de jeg skulle jobbe med, sier Ine.  

DSC_0309

Det første prosjektet til Ine var et web-prosjekt som gikk på Episerver, der hun er med på å lage en nettside der kunden enkelt kan endre innholdet selv senere.

–  I Bouvet er det veldig god kultur på jobben. Veldig bra fellesskap. Veldig kjekke folk. Man kan være seg selv, smiler Ine. 

Er det noe for alle?

– Det har skjedd mye fra jeg ble interessert i koding til jeg begynte i Bouvet. Jeg husker jeg syntes koding var veldig vanskelig i starten og det tok litt tid før jeg klarte å knekke koden. Den dagen alle bitene falt på plass, ble det veldig gøy, og mulighetene ble så mye større, sier Kamilla, mens hun smiler lurt og fortsetter:  

– Programmering er ikke for alle. Du bør velge programmering hvis du har interessen for data. Jeg synes det er utrolig spennende å være programmerer og veldig givende, sier Kamilla.  

2017-08-24 14.10.50

Bouvet

Bouvet er et Skandinavisk konsulentselskap som jobber for viktige samfunnsaktører innen offentlig og privat sektor. I dag er vi i overkant av 1100 ansatte, med 14 kontorer i Norge og Sverige. Kulturen er viktig for oss. Trivsel og kompetanse i fokus fører til fornøyde medarbeidere og kunder.

For oss i Bouvet finnes det kun ett alternativ for veien videre: Å utvikle oss, både fordi det skaper energi og indre dynamikk, og fordi vi jobber i en bransje og lever i et samfunn der det hele tiden skjer nye ting.

Bilde