20180919_175240
>

Labben presenterer: Labbaften

Nikhil André Luthra 
27. sep. 2018

Labben starter månedlig arbeidskveld på Bouvet. Hva betyr egentlig det?

Siden 2014 har Bouvet hatt et makerspace på kontoret i Oslo. Et åpent verksted med blant annet en 3D-printere, droner, roboter, loddeutstyr, mikrokontrollere, VR-utstyr, Hololens, gadgets, verktøy og annen elektronikk. Tingenes internett er sentralt og vi er rigget for kjapp testing og prototyping med utstyret vi har liggende.

Vi har kjørt flere prosjekter gjennom labben vår også, Zero Waste#toyfail og shittyroboten Arm for å nevne noen. Vi har også flere kurs og workshops gående utifra labben, som Redd PlanteneRobot Wars og kurs i 3D-printing, lodding, mikrokontrollere etc.

Kreativiteten er på topp, men vi har ikke tenkt å hvile enda. Nå starter vi med månedlige kvelder på Labben som vi kaller for Labbaften.

Hva er Labbaften?

Labbaften er ikke noe mer enn en fastsatt tid hver måned hvor du kan være helt sikker på at noen vil være tilstede på Labben. Labben er såklart åpen 24/7 fra før av, men det er jo gøy å være mange samlet også. Ta med ditt eget prosjekt eller ta med nysgjerrigheten din, bli inspirert, hjelp andre eller lær noe selv!

En kan tro at Labbaften kun fokuserer på hardwareprosjekter, men her er såklart også andre prosjekter velkomne. Det er plass til alt fra tegning, programvare og til bare leking med VR-utstyret.

Hva har skjedd på Labbaften?

Vi har kun kjørt Labbaften én gang til nå. Allerede første dagen ble man kjente med nye kollegaer, fikk inspirert, hjulpet og diskutert idéer og løsninger med andre.

Noe av det som skjedde:

  • Konfigurerte og lærte seg å komme i gang med FPV drone for racing.
  • Reparere ødelagt laptop
  • Jobbe videre på et prosjekt innen velferdsteknologi, for å hjelpe demente med daglige rutiner.
  • Videreutvikling av digital oppslagstavle for borettslag og sameier.
  • Planlegging og jobbing med nye konsepter for Bouvet sine stander på konferanser.
  • +++

20180919_175245
Laptop blir reparert

Veien videre

Vi skal kjøre på videre med Labbaften, månedlig. Akkurat nå er det noe vi har internt i Bouvet, men på sikt vil vi åpne opp og invitere blant annet studenter til kvelder hvor vi kan bistå med deres prosjekter. 

#bouvetdeler sier vi, og vi skal dele enda mer fremover!

Temaer