Lloyd Roden
>

Med rett til å teste

Tormod Myrland Aadnesen 
19. aug. 2016

Lloyd Roden reiser verden rundt med sine ISTQB-kurs. I Bouvet setter vi stor pris på regelmessige besøk av briten, som ikke bare er en faglig dyktig kursholder. Han er også kjent for sine fargerike slips og et lidenskapelige forhold til James Bond.

Hvilken nytte får deltakerne av kursene dine?

– For meg er det viktig at undervisningen er relevant, praktisk og utgjør en forskjell for den enkelte deltaker og hans/hennes virksomhet. Det dreier seg om at deltakerne kan utvikle ferdighetene sine med hensyn til testing av programvare, og at dette i sin tur fører til bedre produkter for virksomhetene de jobber for. For øvrig bruker jeg både spill og videosnutter i undervisningen fordi det erfaringsmessig fører til et godt læringsmiljø.

Hvor lenge har du undervist i testing av programvare?

– Jeg har drevet med dette i 18 år, de siste 5 årene gjennom mitt eget firma,  Lloyd Roden Consultancy. Til sammen har jeg rundt 30 års erfaring fra IT-bransjen.

Hvilke land besøker du som kursholder?

– Å, det er mange. Før denne turen til Norge, var jeg i Grenada, Estland og Polen. Nå skal jeg videre til Ungarn … og resten husker jeg ikke akkurat nå. Men du kan trygt si at jeg er en holden mann – målt i bonuspoeng hos diverse flyselskaper.

Hva kjennetegner kursdeltakerne i Norge?

– Høyt kunnskapsnivå og profesjonell innstilling. Nordmenn skal jo være så reserverte, men det merker jeg ingenting til. Som kursholder setter jeg pris på at dere har mye å fare med og bidrar aktivt i diskusjoner. Det er forskjell på denne formen for selvtillit og slik den kan arte seg i USA, for eksempel. Der risikerer jeg å havne i en diskusjon om hvorvidt en stol er rød eller blå, om du forstår ...

Hva er siste nytt innenfor fagfeltet ditt?

– Vel, programvare blir stadig viktigere i alle typer elektroniske løsninger. Den omgir oss i hverdagen, fra vi står opp til vi legger oss om kvelden. Utviklingen innenfor bil- og mobilindustrien er to eksempler. For øvrig er smidige utviklingsmetoder en trend som i høyeste grad påvirker dette fagfeltet.

I kantina vår er du lett gjenkjennelig med dine fargerike slips …

– Du mener glorete? Hehe, livet er for kort til å gå med kjedelige slips, mener nå jeg. Dessuten bidrar slipsene til å bryter isen i møter med nye mennesker.

Og i dag er slipstemaet en viss hemmelig agent, ser vi. 

– James Bond er en gammel venn av meg. Jeg har fulgt ham siden jeg var ung gutt, og har sett filmene flere ganger enn jeg kan telle. Når jeg holder kurs, setter jeg alltid pris på en pauseprat om agent 007. Og nå skal du antakelig spørre meg om favorittfilm og -skuespiller? Jeg likte «Spectre», den hittil siste i rekken, svært godt. Og Daniel Craig er en meget god Bond. Men Connery er kongen!