shutterstock_681632614-(1)-[Converted]

Miljøløftet for fremtiden

Ylva Seiff Berge 
30. april 2018

Nå starter en storstilt satsing på en grønnere fremtid i Bergen med "Miljøløftet". Bouvet skal ha en sentral rolle i å gjøre byen mer miljøvennlig.

Med Miljøløftet er målet at bergenserne skal få renere luft å puste i, kortere bilkøer, mindre trafikkstøy og lavere klimautslipp. Bouvet sin rolle er å lage den nye nettsiden Miljøløftet.no. 

En grønnere by   

Den nye nettsiden Miljøløftet.no skal gi informasjon som kan hjelpe bergenserne i gang med å bli mer miljøvennlige, i tillegg til å informere om hva Miljøløftet skal investere i og hva innbyggerne får igjen.

 – Denne nettsiden blir et tiltak for å gjøre det lettere for folk flest å vurdere mulighetene for å være miljøvennlig. Kjører man bil til jobb daglig og er usikker på hvordan man kan gjøre reisen miljøvennlig, kan man gå inn på siden og finne informasjon om blant annet sykkelstier og andre miljøtiltak. Det kan gjøre det lettere for deg som forbruker å finne et mer miljøvennlig alternativ, sier Christine Martin fra Bergenskontoret.

Avtalen ble signert på slutten av fjoråret og i år starter prosjektet opp med analysefase og workshop.

Satser på miljøet

Miljøløftet er samlebetegnelsen på byvekstavtalen i Bergen, som ble inngått mellom Staten v/Samferdselsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune i juni 2017, og bypakke Bergen, som ble vedtatt i stortinget i desember 2017.

 – Jeg synes dette er et veldig spennende og samfunnsnyttig prosjekt å være med på. Det er veldig i dagen å fokusere på miljøet, spesielt her i Bergen hvor alle klager over bompenger og bybanen. Det er mange som har meninger om hvordan byen kan bli mer miljøvennlig, sier Christine.

Første uka

– Samarbeidet med Bouvet har startet bra. Denne uken skal vi møtes for å analysere brukerintervju og gjennomføre en workshop på informasjonsarkitektur. Vi merker at prosjektet er i gode hender og gleder oss til noen intense, men spennende måneder fremover sammen med Bouvet-teamet, sier Kristoffer Monsen i Statens Vegvesen.

Christine er den første fra Bouvet i prosjektet, men etter hvert vil flere Bouvetere bli med i prosessen.

 Nå går prosjektet inn i en kartleggingsfase der de skal kartlegge behovet til brukergruppen.

– Planen er å lansere stort i løpet av våren. Utviklingen av siden håper vi på å starte med i februar, sier Christine.

Screen Shot 2018-01-25 at 10.39.05

Les mer på: http://miljoloftet.no/