Innseiling Asle

New on deck – bli kjent med oss i innseiling

Innseiling  
5. okt. 2020

Bli kjent med vår kollega Asle fra Bouvet i Rogaland i månedens spalte fra Innseiling ⛵️ Innseiling er et konsept som er laget for og drives av nyutdannede og de med mindre enn 1,5 år i arbeidslivet siden uteksaminering.

Programmet ønsker å gi nye medarbeidere trygge rammer å vokse i, la dem bli kjente med Bouvets verdier og kultur, og en oversikt over hva Bouvet har å tilby. Tusen takk til  Asle som deler fra måneden som har gått:

Asle Berge

Navn: Asle Berge

Alder: 25

Utdanning: Informatikk, Universitetet i Stavanger

 

Hva jobber du med for tiden?

Nå om dagen jobber jeg med å utvikle den nye webappliksjonen til Lyse.no, sammen med fire andre utviklere fra Bouvet. Samtidig arbeider vi også med å vedlikeholde den gamle løsningen. Prosjektet har pågått siden januar, etter en handover fra det forrige teamet. Det et mye i stacken som byttes ut. Blant annet bytter vi ut Angular til fordel for React-rammeverket Next JS i front. Vi bytter også ut CMS‘et som tidligere var Contentful med det norskproduserte CMS'et Sanity.io. I tillegg skriver vi om mye av backend-tjenestene som Lyse.no benytter, fra Node JS til .Net og C#. Du kan lese mer om prosjektet vårt hos Lyse her.

117311169_2692147491067385_5203935098318237378_n (1).jpg
Teamet fra Bouvet som jobber med Lyse

Hvordan har måneden vært?

Det har som vanlig vært en spennende og innholdsrik måned. Arbeidsoppgavene har vært utfordrende og varierte, noe som jeg setter pris på.

I starten av prosjektet var det utfordrende å få skikkelig fart på den nye webapplikasjonen. Det gjenstod en del arbeid på den gamle løsningen som måtte prioriteres. Men nå den siste måneden har vi hatt svært god fremgang på den nye løsningen. Vi har også fått mye gode tilbakemeldinger fra kunden, noe som alltid er kjekt!

Hvordan har oppstart vært?

Jeg begynte i Bouvet i februar i fjor. På den tiden hadde vi ikke Innseiling og Innafor i Rogaland. Heldigvis havnet jeg i en enhet med masse flinke, kjekke mennesker som gjorde at det gikk veldig fint.

Nå i vår startet initiativet Innseiling i Rogaland. Jeg har vært med på Innseiling siden det. Det er en veldig fin arena for at nyansatte kan bygge nettverk og komme litt fortere inn i varmen. I Rogaland har vi hatt flere kjekke arrangementer. Vi har blant annet hatt spillekveld over Teams, frisbee golf – og ikke minst en fin kveld sammen på Futurum, med sosialt og faglig påfyll.

Bilder fra Innseiling-event i Futurum
Bilder fra kveld i Futurum sammen med Innseiling

Månedens høydepunkt?

Fagkaffe ☕️

Hvis jeg bare skal trekke frem en ting som månedens høydepunkt, må det nok bli forrige ukes fagkaffe. Annen hver uke samles enheten jeg er en del av for et lite foredrag og sosialt samvær. Det er også en god mulighet til å treffe kolleger som jeg ikke ser så mye når jeg sitter ute hos kunden.

Azure DevOps

Ellers rent jobbfaglig, har høydepunktet vært å få jobbe mer med Azure DevOps. I prosjektet jeg er en del av har vi satt opp en prosess hvor applikasjonen bygges og deployes til et kubernetes cluster – med Azure pipelines som er rimelig smooth. Dette er noe jeg ikke hadde stor erfaring med fra tidligere prosjekt eller studier.

Hva gleder du deg til fremover?

Jeg gleder meg til at vi skal få satt deler av løsningen ut i produksjon, slik at vi kan vise frem hva vi har jobbet med den siste tiden. Videre seg jeg også frem til at vi straks skal ha et enhetsmøte i Futurum, med god mat og drikke.

Har du lært noe nytt den siste tiden?

I og med at jeg er nokså fersk i arbeidslivet, føles det som jeg stadig må lære noe nytt. Men jeg liker godt å følge med på det aller nyeste fra JavaScript- / React-biblioteket som kommer ut. Det er ganske mange ulike typer teknologier, biblioteker og rammeverk man må forholde seg til når man skal utvikle en webapplikasjon. Det har vært veldig spennende å få mer innsikt i ulike Azure-tjenester, spesielt Kubernetes, som vi kjører webapplikasjonen i.

Hvordan går det på hjemmekontoret?

Det er fordeler og ulemper ved hjemmekontor, synes jeg. Hjemme må jeg blant annet lage maten selv! 😅 Det gikk veldig greit i våres, hvor vi satt mye på hjemmekontor. Teamet bestemte seg blant annet for å sette opp et ekstra daglig møte, for å ha det litt mer sosialt. For tiden så sitter jeg mest ute hos kunden og trives best med det. Her er det god plass, så det er lett å holde 1 m avstand og jeg sitter jeg med en trivelig gjeng som går veldig godt sammen.