Innseiling

New on deck – bli kjent med oss i innseiling

Innseiling  
31. aug. 2020

Innseiling er et konsept som er laget for og drives av nyutdannede og de med mindre enn 1,5 år i arbeidslivet siden uteksaminering. Programmet ønsker å gi nye medarbeidere trygge rammer å vokse i, la dem bli kjente med Bouvets verdier og kultur, og en oversikt over hva Bouvet har å tilby. Bli kjent med et par av våre innseilere i denne månedlige spalten på Bouvet deler.

Martin Bjerke.png

Navn: Martin Bjerke 

Alder: 27

Utdanning: Master i informatikk

Hva jobber du med for tiden?

Siden jeg startet i August i fjor har jeg storkost meg hos Statnett på Fifty-prosjektet. Nå jobber teamet mitt med å skrive om et Java full-stack-program til å bruke Angular i front-end og Java Spring Boot i backend. Dette byr på nye og spennende utfordringer for meg, som tidligere har holdt meg mest i backend. Fifty er et stort prosjekt, med flere team som bruker nesten samme teknologi-stack, så vi jobber også med å implementere et designsystem for felleskomponenter i Angular, som kan brukes på tvers av teamene i Fifty.

Hvordan har måneden vært?

Mange varme dager med fint vær på hjemmekontoret, men også i det siste noen turer på kontoret for å møte kolleger og gjøre planlegging litt enklere. Like før ferien hadde vi SAFe (Scaled Agile Framework Enterprise) planning hvor vi planla alle sprintene fram til slutten av august. Da var det veldig hjelpsomt å kunne samle deler av teamet, og få med resten via Teams. Nå har vi også nettopp gjennomført onboarding-programmet for de nyansatte, hvor jeg har vært med på de sosiale treffene etter jobb for å møte nye. Må si det er en utrolig kul gjeng som har starta nå!

Les mer om Innafor, onboarding-programmet vårt her.

Image from iOS (6).jpg
Bilder fra Innafor 2020

Månedens høydepunkt?

Det er jo veldig rolig om dagen, men månedens høydepunkt må ha vært da jeg og noen kolleger samlet oss for å spille D&D en fredag på kontoret. Det var utrolig kult å kunne samle en gjeng for å bli kjent og nerde sammen en hel kveld. I tillegg var det kult å kunne møte både de nyansatte og fler av de som startet i Bouvet samtidig som meg, på sosiale arrangementer etter jobb. Det var kjempegøy, og de ansvarlige for årets Innseiling (onboardings-programmet i Bouvet) har gjort en enormt god jobb med å stelle i stand opplegget slik at alle kunne ha det gøy, og i en trygg setting.

Hva gleder du deg til fremover?

Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med de nye, og forhåpentligvis se noen av de på prosjekt oppe hos Statnett.

Har du lært noe nytt den siste tiden?

Jeg har lært utrolig mye om å lage og utvikle Angular-biblioteker, da alt av komponenter, som vi ser for oss at andre kan ha bruk for i andre prosjekter, trekkes ut i designsystemet. I tillegg er det første gangen jeg har spilt D&D, så lærte meg en del om det også!

Hvordan går det på hjemmekontoret?

Det har gått kjempefint. I starten var jeg veldig skeptisk til om jeg kom til å få gjort noe som helst, siden jeg aldri klarte å studere hjemmefra. Jeg er egentlig litt overrasket over hvor bra det har gått å samarbeide med andre mens vi er på hjemmekontor. Om noen på teamet står fast med noe er det bare å ringe opp noen på teamet for å diskutere problemet eller ta en liten "parprogrammeringsøkt". Men også bare å ringes for å ta en liten prat, slik som på kontoret. Mitt eneste savn fra kontoret er nok aircondition. Det må også sies at det er deilig å slippe å måtte bruke en time eller to hver dag på reise til og fra jobb. 

Se flere blogginnlegg fra "New on deck" her: 

Andreas deler

Maren deler

Johan deler

Ida deler

Shahrukh deler