Innseiling
>

New on deck – bli kjent med oss i innseiling øst

Ida Berge 
31. aug. 2020

Innseiling er et konsept som er laget for og drives av nyutdannede og de med mindre enn 1,5 år i arbeidslivet siden uteksaminering. Programmet ønsker å gi nye medarbeidere trygge rammer å vokse i, la dem bli kjente med Bouvets verdier og kultur, og en oversikt over hva Bouvet har å tilby. Bli kjent med et par av våre innseilere i denne månedlige spalten på Bouvet deler.

Ida Berge

Navn: Ida Berge

Alder: 28

Utdanning: Bachelor i Informatikk, tar en master i Data Science på deltid ved siden av jobb

Hva jobber du med for tiden? 

Jeg startet i Bouvet høsten 2018, og har inntil nylig  jobbet som konsulent for Statens Vegvesen. Her har jeg bidratt i arbeidet med å bygge en spennende løsning som skal gjøre kommunikasjon mellom biler i trafikken tryggere og bedre. Vårt prosjekt er en liten brikke i et stort puslespill som vil gjøre fremtidens trafikk  smartere og mer automatisert. Selv om jeg selv ikke har førerkort og godt kunne tenkt meg en bil som kunne kjøre selv, så innser jeg at dette nok tar litt tid å få på plass. Vårt prosjekt er i hvert fall en start!

Fritiden min går for det meste med til å utfordre høydeskrekken min ved å buldre eller til studier og trening.

Hva er det beste med å jobbe i Bouvet?   

Det beste med å jobbe i Bouvet er helt klart miljøet. Det er en veldig sosial arbeidsplass med åpne og inkluderende mennesker. Det er mange sosiale arrangementer, og man får mange anledninger til å bli godt kjent. Selv synes jeg også noe av det beste med oppstarten har vært å få tillit i prosjektet mitt til å prøve meg frem og lære, og jeg føler at jeg har vokst veldig mye på det ene året jeg har rukket å være her. Det var kult å oppleve at jeg kunne bidra i et ekte prosjekt selv om jeg kom rett fra studiene.

Hva gleder du deg til fremover?   

Jeg gleder meg til Bouvet Battle Royale, Bouvets sitt årlige hackathon. Fjorårets arrangement var veldig bra, og vi satt oppe en hel natt for å knekke forskjellige kode-nøtter. Kjenner jeg arrangementet rett så blir det en sosial kveld hvor både samarbeidsevnene og konkurranseinstinktet får trent seg.

Hvordan har måneden vært?   

Måneden har vært både spennende og veldig lærerik. Løsningen vi har bygget på prosjektet mitt er på vei ut i produksjon og skal brukes av flere samarbeidspartnere i Europa. Det er stas å se at brikkene faller på plass og jeg er takknemlig for at jeg fikk tillit til å være med å bygge en av de viktigste komponentene på løsningen. Om ikke lenge går jeg over i et nytt prosjekt, så jeg gleder meg veldig til å begynne med noe helt nytt. Det er det beste med å være konsulent!

Månedens høydepunkt?   

Månedens høydepunkt var helt klart å få systemet vi har bygget ut i produksjon og å se at det fungerer som vi forventet. Nå snakker flere instanser av vår løsning sammen i et nettverk som spenner Skandinavia og det er ekstra kult å vite at vår løsning er "up and running" der ute. 

Denne måneden har det også vært mange bra sosiale og faglige arrangementer. Jeg har vært på flere fagkvelder med Data Science og blant annet lært om nevrale nettverk for bildegjenkjenning. Som java-utvikler må jeg også trekke frem JavaZone som et spesielt høydepunkt. JavaZone er en av de største konferansene for utviklere som jobber med Java, og den er kjent for å levere på  faglig og sosialt hvert år. Jeg skulle også gjerne vært med på BouvetPointOne, men det krasjet med andre planer. BouvetPointOne er en mini-versjon av BouvetOne, kun for oss innseilere. Her fikk vi innseilere teste oss på å holde foredrag for hverandre om valgfritt tema. Her gikk det i alt fra black mirrors relevans i dag til å holde planter i live og bærekraft.

Månedens klimaks/antiklimaks 

Det beste med denne måneden har vært at jeg har lært mye gjennom både studier og jobb, samtidig som jeg merker at det er krevende å være student på deltid med fulltidsjobb. Heldigvis hjelper det å studere noe man oppriktig synes er spennende. 

Hva har du lært? 
Denne måneden har jeg gjort flere ting jeg synes har vært skummelt, som å holde foredrag og å klatre høyere enn jeg liker på klatreveggen. Denne måneden har jeg virkelig fått øynene opp for hvor kult det er å mestre skumle ting, ved å trene på å utsette seg for situasjoner litt utenfor komfortsonen.