Innseiling-3
>

New on deck – bli kjent med oss i innseiling øst

Innseiling Øst 
22. nov. 2019

Innseiling er et konsept som er laget for og drives av nyutdannede og de med mindre enn 1,5 år i arbeidslivet siden uteksaminering. Programmet ønsker å gi nye medarbeidere trygge rammer å vokse i, la dem bli kjente med Bouvets verdier og kultur, og en oversikt over hva Bouvet har å tilby. Bli kjent med et par av våre innseilere i denne månedlige spalten på Bouvet deler.

Foto av månedens innseiler

Navn: Shahrukh Khan

Alder: 25

Utdanning: Sivilingeniør i Teknisk Kybernetikk fra NTNU.

Hva jobber du med for tiden? 

Jeg startet i Bouvet i mai i år, og har så langt vært ute i ett prosjekt, som var hos Cappelen Damm. For øyeblikket sitter jeg på diverse interne prosjekter, hvor jeg nylig gjorde jeg meg ferdig med en demo av Hololens. I det prosjektet lagde vi en robot, som vi blant annet kunne styre og innhente informasjon fra, ved hjelp av Hololens. Nå har jeg nettopp startet med et prosjekt, hvor vi ønsker å lage en digital tvilling av 6.etg. i Bouvethuset i Oslo. På sikt skal vi også lage en digital tvilling av hele bygget.

Jeg er som regel å finne på Labben, vårt makerspace, som på mange måter har blitt min arbeidsplass. Her har jeg mulighet til å drive med og hjelpe til med stort og smått, alt fra å hjelpe til med å sette på en 3D-print til å holde IoT-workshop. Spør du meg er Labben den beste kontorplassen på hele huset.  

Bilde fra labben til Bouvet
Bilde tatt på labben til Bouvet i øst 

Hva er det beste med å jobbe i Bouvet?   

Som de fleste i Bouvet, synes jeg det beste med å jobbe her er kulturen og miljøet vårt. Det er kanskje litt vanskelig å sette fingeren på det, spesielt for oss som er nyutdannede og som er inne i sin første «ordentlige» jobb, men fokuset på verdier og kultur er så høy i Bouvet. Det skaper en utrolig høy trivsel på jobb, men ikke bare det, det skaper en form for trygghet også. Det blir så enkelt å være seg selv, og det er så mange ulike type mennesker at du enten lærer noe nytt eller finner folk du passer godt med.

I tillegg er engasjementet blant de ansatte kjempehøyt. Det er alltid noe som skjer, enten det er sosialt eller faglig. Det er nesten slik at man får en type «FOMO» (fear of missing out)-følelse, fordi man ikke rekker å bli med på alt. Men på en god måte.

Overgangen fra skolebenken til arbeidslivet kunne ikke ha vært bedre.

Hva gleder du deg til fremover?   

Selv om det begynner å gå mot slutten av året, er det fortsatt mye som skjer. Vi skal ha et par labbkvelder til, blant annet i forbindelse med julebordet, som i seg selv blir gøy, men hvor vi legger opp til muligheten for å «labbifisere» julebordantrekket. I tillegg skal vi ha et juleverksted nærmere jul, hvor planen er å lage en smart-pepperkakeby.

Også gleder jeg meg selvfølgelig til å ta en liten juleferie når den tiden kommer. Samtidig gleder jeg meg til det nye året og alt det har å by på, både personlig og arbeidsmessig, og både faglig og sosialt.

Hvordan har måneden vært?   

Måneden har gått superfort! Og tida går fort når man har det gøy. Som sagt så har jeg avsluttet Hololens-prosjektet og startet på et nytt prosjekt, noe som er spennende i seg selv.

Jeg er så heldig å fått være med på en del studentarrangementer også, hvor vi blant annet har hatt en gjeng fra linjeforeningen BIOS på besøk for å ha robotkrig, men jeg har også fått vært med å snakke med studenter på stand både på OsloMet og NTNU Gjøvik.

Alt i alt vil jeg si at måneden har vært veldig bra.

Månedens høydepunkt?   

Det første var helt klart Bouvet One! Bouvet One er Bouvet Øst sin internkonferanse, hvor vi får muligheten til å presentere og fortelle om alt fra teknologi til hobby for hverandre. Jeg tror det var i overkant av 60 foredrag og workshops å velge blant, noe som gjorde det så mye vanskeligere å velge. Et av de morsomste foredragene jeg var på handlet om Rallycross. Også var det selvfølgelig morsomt å holde foredrag selv.

Bouvet One
Bilder fra Bouvet One
Bilde fra Bouvet One

Det andre høydepunktet var Battle Royal! Da satt mellom 70 – 80 utviklere fra fredag ettermiddag til lørdag formiddag og kodet, for harde livet, i en intens konkurranse. Konkurransen er et hackathon, hvor utviklerne ble delt opp i lag og skulle løse ulike kodeproblemer. Laget mitt vant dessverre ikke konkurransen, men det var kjempegøy og jeg gleder meg allerede til neste år.

Månedens klimaks/antiklimaks  

Måneden har nok mest bestått av små opp- og nedturer, enn et stort klimaks/antiklimaks. Som sagt var det nok BouvetOne og Battle Royal de litt større oppturene. Samtidig var det både herlig og litt trist å avslutte et prosjekt man har jobbet på en stund.

Hva har du lært? 
Jeg føler jeg lærer noe nytt hele tiden. Spesielt nå som det har vært BouvetOne, hvor jeg har lært nytt, både om teknologi og om kollegaer.

Litt mer konkret så har jeg blant annet vært på fire ulike kurs innenfor ulike språk og rammeverk i frontend. Noe som er veldig nytt for en backend-utvikler, som meg. Ellers holder jeg på å lære om digitale tvillinger, og alt rundt det å sette opp et slikt IoT-prosjekt i Azure. Ser frem til fortsettelsen!