Andreas2
>

New on deck – bli kjent med oss i innseiling øst

Innseiling Øst 
5. mars 2020

Innseiling er et konsept som er laget for og drives av nyutdannede og de med mindre enn 1,5 år i arbeidslivet siden uteksaminering. Bli kjent med et par av våre innseilere i denne månedlige spalten på Bouvet deler.

Andreas, månedens innseiler

Navn: Andreas Haugan Aursand 

Alder: 25 

Utdanning: Master i Informatikk (Databaser og søk) fra NTNU 

 

 

 

Hva jobber du med for tiden? 

Siden november har jeg jobbet i en relativt ny avdeling hos Bouvet i øst, Tjenesteleveranser, som setter fokus på å blant annet levere og vedlikeholde skytjenester hos kunder. Dette innebærer alt fra å ta i bruk Kubernetes og Docker i Azure, til å drive med forvaltningsprosjekter hos eksisterende kunder. Tjenesteleveranser holder til på Bouvethuset i Oslo, så det er ganske kjekt å ha en fast arbeidsplass!  

Hva er det beste med å jobbe i Bouvet? 

Det aller beste med å jobbe her i Bouvet må være den fantastisk åpne kulturen som vi har her. Det er det aldri et problem å be om hjelp til prosjekter, få mange muligheter til kompetanseutvikling, sette i gang et hjemmeprosjekt med assistanse fra labben, eller rett og slett bare slå av en prat ved kaffemaskinen med andre kolleger. Alle er meget imøtekommende, og som nyansatt i arbeidslivet glir man fort inn i arbeidsplassen! Det må jo også nevnes at det er litt stas å kunne hilse på Sjefen sjøl (Sverre Hurum) og prate om alt og ingenting når man henter morgenkaffe nr. 2!  

Hva gleder du deg til fremover? 

Definitivt Trysil-turen med Bouvet i starten av mars. Ryktene i gangen på Bouvet-huset tilsier at det er noe helt spesielt med en god dose afterski og gøyal utkledning i overkant fargerike kostymer. I tillegg har vi også Bouvet One hvert halvår, som er “storversjonen” av Bouvet Point One, hvor vi har en hel kveld på hovedkontoret med varierte foredrag, god mat og drikk, og selvfølgelig en herlig stemning. Det er alltid ekstra gøy å se 6 etasjer med Bouvetere i godt lag!  

Bilde fra Trysil-turen til Bouvet øst i 2019

Hvordan har måneden vært? 

Det ble fort en travel måned i februar, da det økte kraftig i trafikken på en av nettsidene vi forvalter. Dette ga derimot en gyldig mulighet til å lære masse om hvordan trafikk mellom databaser og Kubernetes fungerer, samtidig som at jeg fikk bryne meg på mye Java for å ferdigstille det nye prosjektet hos Værnesekspressen. Nå som det nærmer seg mars får jeg nye utfordringer i Kubernetes som jeg får bryne meg på! 

Månedens høydepunkt? 

Månedens høydepunkt må helt klart ha vært Bouvet Point One, hvor vi nyansatte selv arrangerte og gjennomførte foredrag om det aller meste. Her var det alt fra hvordan lære seg Go (Spillet, ikke programmeringsspråket), til hvordan det er å komme inn som nyansatt i et av de største prosjektene Bouvet har i sin portefølje. I etterkant av foredragene hadde vi en sosial sammenkomst med god mat og drikke, samt litt Go-spilling.  

Bilder fra BouvetPointOne

Månedens klimaks 

Månedens klimaks må fort ha vært å få vite at jeg og en annen kollega får dra på konferanse i Amsterdam i april! Det blir kjempegøy!  

Hva har du lært? 

Jeg vil gjerne trekke frem alt jeg har lært om nettverkskommunikasjon og databasefunksjoner. Dette har vært sentralt i arbeidet for å optimalisere databaser vi har kjørende i skyen, og gir meg veldig nyttig informasjon om hvordan man skal bruke dette videre i andre prosjekter som kan dukke opp senere. I tillegg har jeg også satt meg mer og mer inn i Container-verdenen, noe som kommer til å være en meget sentral teknologi for fremtidig skydrift. Anbefaler alle i som jobber med IT å få seg en grunnleggende forståelse for hva teknologien er, og hvordan den kan brukes. https://kubernetes.io/ er et fint startsted om du vil vite mer!  

Se flere blogginnlegg fra "New on deck" her: 

Maren deler

Johan deler

Ida deler

Shahrukh deler