Innseiling-maren

New on deck – bli kjent med oss i innseiling øst

Innseiling  
29. jan. 2020

Innseiling er et konsept som er laget for og drives av nyutdannede og de med mindre enn 1,5 år i arbeidslivet siden uteksaminering. Bli kjent med et par av våre innseilere i denne månedlige spalten på Bouvet deler.

Maren

Navn: Maren Parnas Gulnes

Alder: 27

Utdanning: Bachelor i Informatikk fra NTNU, tar master på deltid i programvareutvikling og systemarkitektur ved UiO.

Hva jobber du med for tiden? 

Akkurat nå har jeg faktisk min første uke uten prosjekt, siden jeg startet i Bouvet i februar 2018. Frem til nyttår var jeg i et prosjekt hos Telia. Hos Telia var jeg i et halvannet år, før det var jeg på prosjekt hos Canal Digital. Prosesser for neste prosjekt er allerede i gang, med antatt start i midten av januar.

I tillegg til jobb tar jeg en master ved UiO og arbeider nå med en masteroppgave om grafdatabaser. I oppgaven ser vi på hvordan vi kan benytte grafdatabaser til å modellere spesifikke områder i hjernen, på en mer effektiv og delbar måte. Da er det helt fantastisk å få en uke eller to på kontoret, hvor jeg får lov til å jobbe med denne, da det ellers tar opp en god del av fritiden. Jeg er også en av de fagansvarlige i min avdeling og vi jobber nå med å lage et opplegg for de andre i avdelingen i øst, om skytjenesten Azure.

I høst arrangerte Bouvet en intern innovasjonskonkurranse, der kravet var at løsningen måtte jobbe mot minst ett av FNs 12 bærekraftsmål. Jeg deltok i denne konkurransen og var en av de heldige som fikk gå videre, jeg jobber også med dette prosjektet på siden. Det er utrolig kult at Bouvet ønsker å støtte slike prosjekter, både økonomisk og med ressurser. 

Hva er det beste med å jobbe i Bouvet?   

Som Shahrukh skrev i det forrige innlegget, synes også jeg at miljøet og kulturen er noe av det beste med å jobbe i Bouvet. Nøyaktig hva det kommer av, vet jeg ikke. Men det er kanskje en kombinasjon av menneskene som jobber her, og kulturen som ledelsen fronter. 

Det er alltid noen som er villige og engasjerte til å svare på spørsmål en måtte ha, uavhengig om det er jobbrelatert eller filmanbefalinger du er ute etter. Jeg har heller aldri opplevd fiendtlighet eller konkurranse blant de ansatte, annet enn på hackathonet Battle Royal, selvfølgelig.

Hva gleder du deg til fremover?   

Jeg gleder meg til å begynne på et nytt prosjekt. Det er alltid veldig spennende å sette seg inn i en ny bedrift, en ny bransje og ikke minst ny teknologi og metodikk. 

Ellers gleder jeg meg til sommertid og lengre dager.

Hvordan har måneden vært?   

Måneden går som alltid veldig fort, men den har vært spennende og lærerik. 

Månedens høydepunkt?  

Denne måneden hadde vi det første årlige nyttårsbordet for alle innseilere. Jeg har vært med i kommiteen som planla kvelden, så jeg er muligens litt forutinntatt, men det var en super kveld med masse leker og moro. 

Temaet for kvelden var The Roaring 20’s, og det ble bra med antrekk og kostymer:

Innseiling-fest

Månedens klimaks/antiklimaks  

Månedens antiklimaks var å begynne på jobb igjen etter juleferien. Da jeg ikke startet i et nytt prosjekt var det egentlig akkurat det samme som jeg hadde drevet med i ferien (masteroppgave), bare at jeg måtte stå opp mye tidligere. Heldigvis gjorde hyggelige kolleger det lett å være tilbake på jobb.

Klimaks for denne måneden blir nok å starte i et nytt prosjekt. Uansett hvor lenge man har vært i arbeidslivet, tror jeg alle kan kjenne seg igjen i være litt spente første dag på et nytt sted. Det er en blanding av å glede seg, samtidig som man er litt nervøs. Dette er jo tross alt stedet og menneskene du skal jobbe med i en god stund. 

Hva har du lært? 

Jeg føler at jeg lærer noe nytt hele tiden. Men jeg kan trekke frem at jeg kanskje ikke har lært, men i hvert fall har blitt godt kjent med Azure, og sett mer på hva denne skyplattformen har å by på. 

Jeg har også lært at imposter syndrom er et veldig vanlig fenomen blant studenter og folk i arbeidslivet, noe som kanskje kan være godt å vite. 

Se flere blogginnlegg fra "New on deck" her: 

Johan deler

Ida deler

Shahrukh deler