hero-baggrund-1
>

Reisebrev fra UX Copenhagen 2019

Elisabeth Pedersen,  Janicke Falch 
10. april 2019

UX Copenhagen 2019 gikk av stabelen 18. og 19. mars, og vi dro på inspirasjonstur for å overvære konferansen.

Hovedtema for konferansen var problemstillinger rundt samtykke og personvern; hvordan lage produkter med åpenhet, samtykke, personvern, etikk og mangfold i tankene, både i forhold til systemer, nettsider, applikasjoner og fysiske produkter.

 

Økologisk


Vi ankom København relativt sent søndag kveld. Overnattingsstedet var Babette Guldsmeden i kjernen av København. Dette er et helt økologisk hotell som anbefales til andre som også synes at sånt er kult. En fantastisk koselig atmosfære og stemning møtte oss da vi entret hotellobbyen. Hotellets interiør og konsept var gjennomført ned til minste detalj. Begge to fikk oppgradering til dobbeltrom med stor himmelseng, og var strålende fornøyde!

Da vi hadde sjekket inn det allerede blitt ganske sent. Vi var sultne etter reisen, og bestemte

oss for å ta en matbit før leggetid. Vi fant en kambodsjansk restaurant som lå rett i nærheten av hotellet. Ingen av oss hadde prøvd kambodsjansk mat før, så det var spennende, men smakte veldig, veldig godt!


Dag 1- Avhengigheten av teknologi


Første konferansedag hadde fullpakket program med foredragsholdere fra inn- og utland. Adobe, Interprid fra Cambridge, Artefact, Schibsted Media samt School of Information Sciences at the University of Illinois er et lite utdrag av foretakene som var representert blant foredragsholderne.

IMG_20190318_092137161

Kunstig intelligens var et hett og gjennomgående tema på konferansen. Vi hørte talks som handlet om hvordan vi med kunstig intelligens beveger oss inn i fundamentale problemstillinger som tillit, kommunikasjon og menneskelige forhold. Et annet tema var hvordan internett har invadert mennesket, og en liten tankevekker om hvor avhengige vi har blitt av teknologi.

Lederen av Googles utdanningsprogram snakket om deres reise rundt om i verden for å opparbeide brukerinnsikt og bruke denne til å jobb


Dag 2 - Kunnskapen om adferdsmønster


Høydepunktet på dag 2 var et startup-panel som presenterte sine respektive startups. Her ble vi blant annet introdusert for Uizard; et nytt prototypeverktøy som lar brukeren omforme enkle håndtegnede skisser til digitale, interaktive prototyper med gjennomgående design ved hjelp av kunstig intelligens! Elisabeth var så heldig å få tilgang til betaversjonen av dette verktøyet.

Utover dette fikk vi med oss talks som dekket mange interessante temaer, blant annet utfordringer rundt personvern i design av nye produkter. Videre var vi på et foredrag om utvikling av produkter som omfavner brukerens naturlige oppførsel. Foredraget dekket hvordan kunnskap om atferdsmønstre kan brukes til å støtte brukere og tjenester, men også til manipulasjon og svindel. Det ble også presentert ulike teknikker som organisasjoner kan benytte seg av for å engasjere sine brukere.

Etter konferansen føler vi oss inspirerte og har fått høre flere gode foredrag.

 

IMG_20190319_143341435


Artikkelforfattere: 

large-628
Elisabeth Pedersen, Bouvet Rogaland
large-1951
Janicke Falch, Bouvet Rogaland