Bouvet Deler Bergen Solstrand
>

Sånn er det å ha deltidsjobb i Bouvet som student

Redaksjonen 
13. juni 2019

I Bouvet er vi genuint opptatt av å dele, ikke bare med hverandre, men også med våre kunder og miljøet rundt oss. Derfor tilbyr vi blant annet studenter muligheten til å jobbe hos oss ved siden av studiene. For å gi et lite innblikk i hvordan deres hverdag ser ut i Bouvet, har vi snakket med tre deltidsansatte studenter fra vårt Bergenskontor.

En av de ansvarlige for dette tiltaket er Øyvind Litlere, avdelingsleder i region Bergen. Han er helt tydelig på at dette er en ordning som definitivt gagner begge parter.

– Det er flere grunner til at vi ønsker å tilby deltidsjobber til studenter. Vi vet jo at studentene ofte har behov for deltidsjobber, og med denne ordningen ønsker vi å kunne bidra til at denne jobben kan være relevant for både studier og videre karriere. Det er også stor etterspørsel etter flinke IT-folk i Bergensregionen, og om vi kan bidra til å utvikle denne kompetansen samtidig som vi kan få hjelp fra flinke studenter i våre prosjekter, blir dette en såkalt vinn-vinn-situasjon.

For øyeblikket sitter det fem deltidsansatte studenter i Bergensregionen. Vi har tatt en prat med tre av disse for å høre hvordan de ser på ordningen og hvordan deres hverdag i Bouvet ser ut.

Olav Gjerde, 23 år, studerer IKT ved Universitetet i Bergen

Olav gjerde

– I starten av 2019 deltok jeg på en mengde foredrag i Bergen i forbindelse med jobbsøking, og endte opp med å søke en stilling i Bouvet. På bakgrunn av denne søknaden var jeg så heldig at jeg ble innkalt til et fellesmøte sammen med andre som hadde søkt på deltidsstillinger. Her fikk vi presentert Bouvet sin historie, verdier og potensielle arbeidsoppgaver, og jeg fikk inntrykk av at Bouvet var en varm arbeidsplass der du ikke skulle bekymre seg for å spørre kollegaer om hjelp. Dette var avgjørende for mitt valg om å takke ja til stillingen.

Hovedsakelig jobber jeg nå én dag i uken fast hos Bouvet. Her jobber jeg fortrinnsvis med Episerver-løsninger, og får samarbeide tett med Epi-teamet. Det er veldig givende å jobbe en plass der jeg får anvendt kunnskapen fra studiene. Resten av tiden min blir disponert basert på hvor mye skolearbeid jeg har. Derfor har det gått overaskende bra å få tid til både skole og jobb. Bouvet har også vært veldig fleksible om det skulle være behov for å rokkere på timeplanen.

Det beste med å jobbe i Bouvet har for min del vært å få bli en del av det gode miljøet her. Helt fra jeg ble ansatt har jeg blitt inkludert og satt pris på. Her gleder jeg meg til hver arbeidsdag, fordi jeg får tilegne meg ny kunnskap samtidig som jeg har det gøy. Én av de beste opplevelsene jeg vil trekke frem så langt må være samlingen for Bouvet Bergen på Solstrand, hvor alle fremtidige deltidsansatte og nyansatte ble invitert for å bli bedre kjent med gruppa. Her fikk vi også deltatt på spennende faglige foredrag.

Mikkel Espolin Birkeland, 26 år, tar en bachelorgrad i informasjonsteknologi ved HVL

portrett_jobb_mikkel2

– I utgangspunktet søkte jeg en sommerjobb i Bouvet, men da de spurte om jeg også var interessert i deltidsjobb var jeg ikke vond å be. På dette tidspunktet visste jeg ikke så mye om Bouvet, men etter å ha besøkt kontoret og møtt flere av de ansatte gjennom en bedriftspresentasjon Bouvet holdt for datastudenter på HVL, var det tydelig at jeg kom til å trives her.

Jeg jobber nå én dag i uken hos Bouvet og én dag i uken som studentassistent på HVL. I utgangspunktet virket det som mye jobb, men siden begge jobbene er veldig relevante, føles det ikke som ekstra arbeid. Så langt har jeg tilbragt tiden min i Bouvet i et team som jobber i prosjekter for Equinor. Her får jeg et veldig godt innblikk i hvilke verktøy og metodikker som faktisk tas i bruk på en moderne arbeidsplass. Dette gjør det blant annet lettere å motivere seg til å lære pensum i fagene på skolen. Jeg får også mye ekstra kunnskap som jeg kanskje ikke hadde fått ved kun å studere. Her får jeg blant annet ta i bruk nye verktøy og nytt kodespråk som vi ikke bruker på skolen. Jeg får også testet ut hvordan ting faktisk løses i praksis og ikke bare i teorien.

Det beste med å å være deltidsansatt i Bouvet er all den superrelevante erfaring jeg får, og alt jeg lærer om det å jobbe innen data. Bouvet gjør det hele meget smertefritt ved å gi særdeles god oppfølging og tilrettelegging for at de deltidsansatte skal ha det bra. Mitt inntrykk er at folkene her er rause. Alt av goder og sosiale aktiviteter fører også til et veldig godt samhold.

Jeg vil anbefale alle som studerer data og IT å søke på en relevant deltidsjobb ved siden av studiene. Sørg bare for at du havner i en bedrift som tar hensyn til din hverdag. Læringsutbyttet er nemlig større enn du kanskje tror, og vil hjelpe deg både med å gjøre det bedre på studiene, samt øke mulighetene for jobb når du er ferdig studert.

Edis Asotic, 22 år, studerer informasjonsvitenskap på Universitetet i Bergen

Edis

– Jeg ønsket en deltidsjobb ved siden av studiene og valget av selskap falt på Bouvet. Det er et stort og spennende konsulentselskap som har kunder innenfor svært mange bransjer, både privat og offentlig. Her får jeg spennende oppgaver og godt læringsutbytte. 

Å jobbe ved siden av studiene går helt fint. Det kan være hektisk, men Bouvet er veldig fleksible, og det er lagt opp til at jeg kan styre mye selv etter mine behov – noe som kommer godt med i travle eksamensperioder.

For øyeblikket jobber jeg to dager i uken hos Bouvet, hvor jeg sitter sammen med Java, web og mobil-teamet. Her jobber jeg på et prosjekt for Nasjonalbiblioteket, hvor vi utvikler interne systemer for digital pliktavlevering. Gjennom dette arbeidet lærer jeg mye nytt og blir kjent med flere spennende teknologier. At jeg samtidig får ta den nye kunnskapen rett ut i et relevant prosjekt, gjennom helt andre arbeidsmetoder enn hva studiene tilbyr, gjør hverdagen min veldig spennende. Her får jeg også verdifull innsikt og erfaring i hvordan arbeidsflyten i store prosjekter foregår. Alt dette er kunnskap som jeg får stor nytte av i studiene mine. Om du som student får mulighet til å jobbe deltid i en relevant bedrift er jeg derfor helt klar på at det er noe du sterkt bør vurdere.

I tillegg til læringsutbytte må jeg til slutt også trekke frem det gode arbeidsmiljøet i Bouvet. Her er det svært mange dyktige folk å lære av, og det er lav terskel for å spørre om hjelp. Alle er veldig inkluderende, og selv om jeg er deltidsansatt føler jeg meg ivaretatt på lik linje med alle andre. Det er også veldig mange sosiale arrangementer, noe som gjør det lett å bli kjent med flere enn de jeg sitter sammen med i prosjekt.