Konsulenthverdagen

Selvstyring er nøkkelordet i Rikke sin arbeidshverdag

Bli bedre kjent med Rikke, forretningsanalytiker og rådgiver i Bouvet

Redaksjonen

9. april 2021

IMG-1612

Hvilken teknologi jobber du med nå?

Jeg jobber som prosjektleder og teknisk støtte for et olje- og gassselskap, i avdelingen for boring og brønn. Teamet mitt er en støttefunksjon for alle boring- og brønnoperasjoner som utføres av selskapet. 

Jeg har ansvaret for den tekniske dataen i avdelingen, samt noen av programvarene som visualiserer dataen. Et av disse programvarene, Quick Report, er utviklet av oss i Bouvet. Funksjonen programvaren har er å samle data fra flere kilder, sorter, lagre, visualisere og distribuere dataene til ansatte, underleverandører og partnere. 

Hva er det beste med jobben din?

Det beste med jobben min er at jeg får jobbe variert og med mange ulike disipliner. Det er en hektisk hverdag, med stor variasjon.

Kunden har stor tillit til Bouvet og den kunnskapen vi tilbyr, noe som har ført til at jeg fra dag én har fått muligheten til selvstyiring. Det vil si at jeg har muligheten til å prioritere oppgaver, anbefale og bestemme løsninger og ta avgjøresler.

Hva er mest utfordrende?

Det meste av tiden min går til å løse problemer og utfordringer som oppstår under operasjon. Noen ganger er det opplagte løsninger og endringer som skal til, mens andre ganger kan utfordingene være ganske komplekse.

Det mest utfordrende er at det er mange roller og disipliner som inngår i en boreoperasjon. Dermed kan logisktikk og koordinering bli en stor utfordring, spesielt i dag, hvor det meste av arbeidet utføres fra hjemmekontor. 

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut for deg?

En typisk arbeidshverdag for meg starter 6.30. Da setter jeg på kaffe, hiver på meg noen klær og får «kontoret» klart for dagen.

07.00-08.30 sjekker jeg diverse kommunikasjonskanaler og epost for å se hvordan operasjonen har gått ila natten.

08.30 starter morgenmøte for to av riggene jeg har ansvaret for. Avhengig av hva som har kommet inn og hva som har skjedd ila natten, velger jeg hvilket møte jeg deltar på.

Frem mot lunsj deltar jeg ofte i flere møter. Vi har en fast regel om at møtene skal enten vare i 25 eller 55 minutter. Dette er for å kutte ned på møtevirksomheten, men også for å gi alle pauser mellom øktene.

Lunsjen bruker jeg ofte til å trene eller komme meg ut. Det er ikke mange timene med dagslys enda, og jeg benytter denne tiden til å få litt sol før møtene starter igjen. 

Dagen avsluttes med status- og oppklaringsmøter på ulike saker som jeg jobber med. Klokken 15.00 avslutter jeg dagen. 

Avhengig av hvor i operasjonen vi er, kan arbeidshverdagen min variere. Som for eksempel, når vi skal starte å bore en ny brønn. Da kan det være at jeg må være tilgjengelig for nattskiftet på riggen. Da jobber jeg sent på kvelden (21.00-23.00) eller tidlig om morgenen (05:00-07:00).  

Hvilke tre ting klarer du deg ikke uten i løpet av en arbeidsdag?

Jeg klarer meg ikke uten kaffe, en pause midt på dagen og klokken min som forteller meg når jeg har sittet i ro for lenge.