Bouvet-sør1
>

Siste nytt fra MS Ignite 2019

Jan Waage ,  Arild Andås 
14. nov. 2019

Arild Andås og Jan Waage fra Bouvet har vært på MS Ignite 2019 i Orlando. Nå deler de siste teknologinyheter rundt tjenestespekteret til Microsoft

Hvert år møtes over 30.000 deltakere fra hele verden for å få med seg nytt rundt produkt- og tjenestespekteret til Microsoft, hvor de siste teknologinyhetene slippes.

Vi har på årets tur hatt fokus på tjenestene som omfatter Big Data, Cloud Scale Analytics og AI.

På Ignite får vi en unik mulighet til å treffe nøkkelpersoner som eier og utvikler tjenestene vi jobber med til daglig.

Et eksempel på dette er møtet med Manoj Raheia (Program Manager for Azure Data Explorer). Vi hadde gode diskusjoner og erfaringsutvekslinger med Raheia. Vi fikk også gode bekreftelser på at produktets roadmap treffer våre arkitekturvalg og rollen vi har implementert og valgt for denne tjenesten i pågående prosjekter. 

IMS Ignite

Produktområder med høyt fokus

MS Ignite gir også en pekepinn på hvilke produktområder som har høyt fokus hos Microsoft.

Power Plattform har eksempelvis fått mye oppmerksomhet i løpet av disse 5 dagene. Det er helt tydelig at dette er en plattform i rivende utvikling og noe Microsoft har veldig tro på.

I tillegg kom det tydelig frem at Microsoft tar sikkerhet på alvor. Sikkerhet i ulike dimensjoner av arkitekturen integreres inn i Microsoft stacken. Releasen av Microsoft Information Protection er et godt eksempel på dette.

Nykommer innen Big Data Analytics

Årets «baby» innen Big Data Analytics er uten tvil Azure Synapse Analytics. Dette er et forsøk på å utvikle en integrert tjeneste for flertallet av Azure Analytics tjenester.

Under diskusjoner med kjerneteamet til Azure Synapse Analytics fikk vi et innblikk bak i kulissene til denne tjenesten. Det kom da tydeligere frem at tjenesten er i støpeskjeen. Tiden fremover vil vise hvilken rolle denne eventuelt kan ta i en analyseplattform.

Microsoft Azure tjenestekatalog har mange overlappende tjenester. For en arkitekt i denne skogen av tjenester er det viktig å kjenne til styrker og svakheter for å kunne navigere riktig fremover. Det er dermed viktig for oss som arkitekter å være til stede på slike arrangementer. Microsoft Ignite 2019 har gitt oss et godt innblikk i dagens status i tjenestespekteret til Microsoft og hvordan de utvikler seg inn i 2020.