Bouvetjentene stakk av med den gjeveste prisen!

Camilla, Britt Marie og Catriona var deltakere i ett av to bouvetlag som var påmeldt årets Hackathon under Festspillene i Bergen. Målet var å bygge en tidlig utgave av en digital delingsplattform for det som skjer innen kunst og kultur i Bergen, og laget bouvetjentene stakk til slutt av med prisen for Beste konsept (20.000 kr).

Regine Sagstad Berg

4. juni 2018

De to bouvetlagene

- Vi lager denne løsningen for at folk skal ha lyst til å bruke ideen vår. Da må vi høre med publikum om dette er noe som er interessant, sa Camilla Knutsen i et intervju med Bergen kommune. Laget hennes hadde vandret rundt på Festplassen i Bergen for å snakke med tilfeldige bergensere om konseptet de hadde kommet opp med. 

Konseptet

Stemningsbasert eventsøk med crowdsourcing var konseptet som kom seirende ut. Å fange stemningen og filtrere basert på hvilket humør man er i, samtidig som man kan få opp eventer ved hjelp av AR-teknologi var ideene de ønsket å bygge konseptet rundt. Under Hackathonet utviklet de en klikkbar prototype som formidlet konseptet. 

Screen Shot - prototypen
Hva er du i humør til?

Screen Shot 2018-05-30 at 11.11.15I humør for party?

Bouvetjentene fant ut i brukerintervju at plakater var fremdeles noe folk brukte og likte, så en del av konseptet var å digitalisere en plakat-vegg og at plakater kunne dukke opp på de bygningene de arrangementene skulle være i. 

Lyst å prøve prototypen?

Samfunnsnyttig

Hvis man for eksempel velger at man er i humør til å være hjelpsom kan arrangement som søppelrydding, plastrydde-dugnader og frivillige engasjement komme opp. Det er folket som avgjør hvilken kategori et arrangement havner inn under og hvor høyt det kommer opp på listen over arrangement. På den måten kan et relativt lite, men samfunnsnyttig arrangement komme høyt opp under en stemning og bli mer synlig. 

Screen Shot av prototypen
Folket bestemmer relevans for arrangementene

Hoppende glad

IMG_1145
Catriona og Camilla hoppende glad

Digital dugnad

Vi i Bouvet har stor tro på å bidra inn i de ulike Hackathons som arrangeres. Om det er i et telt under Festspillene i Bergen, sikkerhetskonferanse eller digital dugnad med åpne data har det flere gevinster. Man får faglige utfordringer, teambuilding og tidspress på seg. Det skaper samhold, gode ideer og stolthet fordi man er med å bidra.  

Hackathon-telt på Festplassen i Bergen
Hackathon-telt på Festplassen i Bergen