Screen Shot 2018-03-10 at 21.28.04
>

Ak og Igor på SXSW 2018

Ylva Seiff Berge 
3. april 2018

Ann-Kristin og Igor fra Bouvet sjekker trøkket på SXSW 2018 i Austin Texas. Følg med på vår daglige videoblogg fra verdens største digitale konferanse!

Nyttige lenker

Amy Webb: 2018 Emerging Tech Trends

John Maeda: 2018 Design in Tech Report

Dag 5 

Når mennesker og teknologi blir ett

Kommer mennesker til å koble seg sammen med AI i løpet av 2030-tallet, for å utvide vår hjernekapasitet? SXSW er ferdig for denne gang, Ann-Kristin og Igor fra Bouvet oppsummerer konferansen og forbereder seg på frokostseminar 22.mars!

– I dag var jeg på foredrag med Director of Engineering i google, Ray Kurzweil. Hans spådom var at i løpet av 2029 vil vi ha laget en AI (kunstig intelligens) som vil greie å passere turingtesten, sier Igor.

Turingtesten er kort fortalt en test hvor mennesker ikke greier å skille mellom et menneske og AI i en samtale. I tillegg snakker han om at AI kommer til å få bevissthet, hva gjør man da? Skal kunstig intelligens få rettigheter på lik linje med oss? 

– I kjølvannet av AI utviklingen vil det komme mange etiske spørsmål. I tillegg hadde Kurzweil et interessant perspektiv der han mener at mennesker kommer til å merge med AI, i løpet av 2030-tallet. Da vil vi bli en form for hybrid mennesker, sier Igor. 

instany

Slutte på vår virkelighet?

Når man skal oppsummere SXSW 2018 så har AI åpenbart vært et stort tema. Der det er to sider av samme sak, den pessimistiske og den optimistiske.

– Det er jo de som mener at AI er slutten på verden vi kjenner i dag, med store dommedagstanker. Men det er også de som mener at AI kommer til å gjøre oss smartere og at vi kommer til å fungere bedre. I tillegg så vil ikke jobbene våre forsvinne, det blir bare generert nye og mer spennende jobber, sier Ann-Kristin.

I tillegg til stort fokus på AI er samfunnsansvaret noe som går igjen på konferansen, der store bedrifter ønsker å lansere produkter som går noe tilbake.

kromprinsen

Frokostseminar

– Vi har fått mange teorier om hvordan verden vil endre seg fremover. Men sannheten er, at det er ingen som vet, så vi må bare vente å se, sier Ann-Kristin. 

Etter en uke med mange inntrykk tar Ann-Kristin og Igor turen tilbake igjen til Oslo. Der skal de sortere tankene sine og oppsummere SXSW den 22.mars på frokostseminar i Bouvethuset. Ta deg turen og få med enda flere spennende godbiter fra verdens største digitale konferanse! 

SXSW

Meld deg på her: www.bouvet.no/kurs/kategorier/frokostseminarer/sxsw-bouvet-roundup

Dag 4

Hvordan løse fremtidens problemer?

Luke Skywalker, millennials og generasjon Mars var temaene på dag fire av SXSW. I tillegg har vi intervjuet Ash Maurya skaperen av Lean Canvas og snakket med en ekte astronaut. 

Hvorfor mislykkes vi?

Ash Maurya forfatter og skaper av Lean Canvas snakket om hvordan de fleste produkter mislykkes, fordi man lager noe som ingen ønsker. Så da er spørsmålet, hvorfor gjør vi det? Og hvordan kan man lage noe som forbrukeren faktisk vil ha?

– Jeg avslutter alltid foredragene mine med en analogi om nøkler og dører. Å starte med å lage en løsning, er som å starte med en nøkkel uten å vite hvilken dør den skal åpne. Hvis vi snur det rundt og begynner med døra isteden, da kan du lage en mye bedre nøkkel, og du kan faktisk gå igjennom døra, forklarer Ash Maurya.

Vil du høre hele foredraget til Ash Maurya «Love the problem not your solution», finner du det her.

Generasjon Mars

Har du noen gang møtt en ekte astronaut? Don Thomas har væt 44 dager i verdensrommet og reist rundt jorda 692 ganger. På SXSW var han med på paneldebatt om «Generation Mars».

Den neste generasjonen kan vokse opp i en verden der det å leve og arbeide på mars er en realitet og for generasjonen etter vil det bli en historieleksjon. Generasjons Mars-panelet på SXSW vil undersøke hvordan teknologi utvikler seg for å hjelpe fremtidige generasjoner til Mars og videre.

IMG_4747

Dag 3

Et mekka for startups og nytenkende ideer

Vil det bli vanlig å koble software rett til hjernen om et års tid? AK og Igor rapporterer fra tredje dag på SXSW, et mekka for startups og nytenkende ideer. Følg med for flere oppdateringer!

Dag 2

– Jeg er litt sånn starstruck faktisk

Dag to på SXSW 2018 har vært preget av sterke inntrykk, foredrag om Tek kvinner, stemmestyrt søk og mindfulness.

Dagen til Ann-Kristin i Austin Texas begynte overraskende med et inspirerende og spennende foredrag fra John Maeda, der han blant annet utfordret designerbransjen. Etter det gikk turen videre til foredraget med Christiane Amanpour fra CNN, som har reist verden rundt for å se på temaet kvinner og sexualitet.

– John Maeda skulle vise seg å være et fyrverkeri av en designer med masse spennende å si. Samtidig er Christiane Amanpour en inspirerende dame, som har fått til mye i et mannsdominerende yrke. Det er bare å ta av seg hatten for henne. Jeg er rett og slett litt starstruck faktisk, sier Ann-Kristin.

insta4

Igor på sin side tok turen innom flere foredrag om den neste generasjonen navigasjon og integrasjonssystemer mellom mennesker og teknologi. 

– De sier at innen 2020 vil 50% av alle søk vi gjør være stemmestyrte søk. Det vil forandre hvordan vi utvikler tjenester. For meg er det mest overraskende at vi har kommet så langt allerede, det hadde jeg ikke forventet, sier Igor.

KVELD4

I tillegg til å ha vært innom flere spennende foredrag i dag møtte Igor på den norske kollegaen Mari Heibø-Bagheri fra Accenture Interactive, som forteller om en dag der det har vært mye snakk om «purpose», «meaningfulness» og samarbeid.  

Dag 1

Teknologi og samfunnsansvar

– Det de sier er at vi ikke lenger kan snakke om oss og teknologien som to forskjellige ting. Enten vi vil det eller ikke er vi et slags samspill med teknologien. Så å snakke om ond AI er helt umulig, spørsmålet er heller hva mennesker kan gjøre for å manipulere andre mennesker ved hjelp av teknologi, Ikke teknologien i seg selv, sier Igor etter den første dagen på verdens største digitale konferanse.  

dag1

https://www.sxsw.com/