IMG_2780
>

Tre Java-utviklere på tur til European Women in Tech Conference

Kristine Larsen Strand,  Kristine Helle-Andresen,  Ida Berge 
9. des. 2019

25.november satte vi kursen mot Amsterdam og European Women in Tech Conference. Les mer om opplevelsen og våre takeaways fra konferansen her.

european_women_in_tech - GIF av de reisende fra Bouvet

25.november satte vi kursen mot Amsterdam og European women in Tech Conference. Denne konferansen er del av en konferanse-serie kalt “Women In Tech”. Amsterdam-utgaven strakk seg over to intense og veldig inspirerende dager.

Lærte fra dyktige tech-kvinner 

Vi har lært om alt fra selvkjørende biler, block chain og fremtiden for AI av utrolig dyktige kvinner fra hele verden, som jobber med teknologi og innovasjon.

Her kan du lese mer om våre faglige og sosiale takeaways fra turen.

"Maskinlæring og data science blir stadig viktigere"

Det var 7 ulike spor å velge mellom, og over 200 foredragsholdere. I tillegg deltok vi på fire ulike workshops der vi fikk en litt mer hands-on tilnærming på ulike felter.

Selv om alle tre er java-utviklere, har vi litt ulike interesser, og besøkte dermed litt forskjellige foredrag. Den første dagen var vi innom alt fra hvordan bruke sosiale medier i en bedrift, til hvordan blockchain fungerer, hvordan komme i gang med cryptocurrency, OG vi lærte å hacke vår første software (vel, nesten i hvert fall!). Vi lærte at maskinlæring og data science blir stadig viktigere, og at det kanskje ikke er så dumt å sette seg mer inn i det.

Bilde fra konferansen

Frykt for AI

Frykten for at AI skal ta over arbeidsplassene våre var også temaet på flere foredrag, men heldigvis kunne workshopen “How Will Coding Be Relevant in the Future?” avkrefte at vi blir arbeidsledige med det aller første (score!).

Selvkjørende biler kjører på data

Bilde av Kristine som tester VR-briller på konferansen

Det var også mye snakk om selvkjørende biler. Vi hørte på en veldig spennende talk fra selskapet ElektroBit, som jobber med å utvikle 5.generasjon selvkjørende biler, altså biler som er helt autonome. For å få til dette kreves prosessering av enorme mengder data fra ulike sensorer, mye mer enn hva vi var klar over. I dag er den gjennomsnittlige datainnsamlingen for ElektroBit sine kjøretøy flere hundre megabyte per bil per sekund, og i fremtiden er det ventet at dette tallet vil øke til flere gigabyte! Vi gleder oss til å kunne sette oss inn i en selvkjørende bil, men vi konkluderte vel med at det gjenstår en hel del utvikling før de kan bli en del av trafikkbildet.

Block chain – mer enn Bit Coin

Et foredrag av Boston Consulting Group (BCG) demonstrerte med en enkel prototype hvordan bruk av block chain kan optimalisere og sikre et økosystem av industripartnere gjennom blant annet åpenhet, kontroll og kostnadsreduksjoner. Spennende å høre om block chain i forbindelse med noe annet enn Bit Coin!

… og sosiale takeaways

Utenom foredrag og workshops vandret vi mellom kule stands, spiste god mat og pratet med hyggelige og spennende mennesker fra forskjellige bedrifter. Etter arbeidstid fikk vi mulighet til å utforske Amsterdam, en utrolig fin by, med mye liv og koselige gater og kanaler. Det var mye regn da vi var der, men søte kafeér og bra mat bøtet på det, og vi klarte fint å kose oss til tross for det.

Denne konferansen ga absolutt mersmak, og vi returnerte til Bouvethuset med nye impulser, masse inntrykk og motivasjon! Vi gleder oss allerede til neste utflukt! Hvor bærer turen hen da?

Bilde fra Amsterdam