barn og voksene ser på bærbar pc
>

Rapport fra kodekveld for voksne og barn hos Bouvet

Øystein Svarød 
30. mai 2013

Tirsdag 6. mai rett før kl 18.00 myldret det av uvanlig mange mindreårige barn utenfor lokalene til Bouvet ASA på Myrens Verksted i Oslo. Lær Kidsa Koding! skulle ha sin første samling og hele 120 barn og voksne stilte med oppladede datamaskiner, klare for koding.

Lær Kidsa Koding! Oslo hadde sitt første "ordentlige" møte hos Bouvet i Oslo den 6. mai. Temaet var intro til koding for voksne og barn over ti år.

Det forventningsfull stemmesurret stilnet først da direktør Sverre Hurum tok ordet og ønsket velkommen til dugnaden i det fullsatte lokalet. Simen Sommerfeldt informerte om praktiske forhold, og skisserte programmet kidsa kunne vente seg: To presentasjoner, gruppearbeid og Q&A til slutt.

Førstelektor ved UiO Roger Antonsen var førstemann ut med en enkel innføring i Processing, tekstbasert programmering med lav terskel for å sette i gang. Antonsens entusiasme og glød smittet raskt over på deltagerne. Det gikk ikke mange minutter før samtlige satt intenst konsentrert for å få de første kodelinjene til å fungere på skjermen. Mange lettede sukk hørtes da den røde ellipsen dukket opp - et mirakel for de nybakte kodekidsa. Som den berømte fløytespilleren ledet Antonsen forsamlingen gjennom de første trinnene i kodingens verden. Full oppmerksomhet og applaus da han avsluttet med NetLogo og simulering av utviklingen med ulver og sauer plassert på samme jorde.

Lecture

Dan Helge Bentsen​ fra FFI tok over stafettpinnen og ga forsamlingen en rask innføring i 3D-programmeringens mysterier. ScetchUp-plattformen starter enkelt, men kan bli til et svært avansert program. Pertekt for de yngste før de eventuelt forsøker seg på Maya. Begge foredragsholdere greide å formidle kodespråket på en enkel og forståelig måte.

Forsamlingen delte seg deretter i grupper etter alder og interesser. Processing, Maya og SketchUp ble nøyere forklart i forskjellige gruppene. Erfarne programmerere sto klar til å svare på store og små spørsmål. De fikk det travelt men kidsa utviste tålmodighet.

Classroom

Tiden gikk fort til 20.30 og avslutning. Deltagerne var åpenbart fornøyde med kvelden og det hyppigste spørsmålet var når neste samling er.

Følg med! LKK har nå over 700 medlemmer, og lokale grupper i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Oppegård, Elverum, Sandefjord, Larvik og Bodø, m.fl.. Oversikt over samlingene i Oslo kan du finne her. Om du ønsker å vite mer om Lær Kidsa Koding! Kan du kikke på nettsiden​ vår, følge oss på Facebook​ eller Twitter​

Classrom
Classroom

Dette gjesteinnlegget er skrevet av webredaktør for Lær Kidsa Koding! i Oslo, Øystein Svarød

Temaer