thought-catalog-214785
SharePoint 2016 er på vei! - Bouvet Norge blogmask-mobile

SharePoint 2016 er på vei!

Bjørn-Ove Indrøy 
5. april 2016

Som lovet var Microsoft ferdig med utviklingen av SharePoint Server 2016 (RTM - release to manufacturing) rett før påske, og vil være tilgjengelig for kunder fra tidlig i mai (lansering 4. mai). Hva kan du vente deg av den nye versjonen?

Det første som vil slå deg, er at grensesnittet er slående likt slik det er i SharePoint 2013, kanskje med unntak av den nye topplinjen (som mange kjenner fra i Office 365). Så for en vanlig sluttbruker vil det oppfattes som lite nytt. Men brukergrensesnittet er likevel forbedret en hel del, bl.a. med flere av funksjonene lettere tilgjengelige (nye linker/knapper) og mer informasjon og veiledning til brukeren om hva som skjer (bl.a. fremdrift under opplasting).

Det er gjort forbedringer knyttet til tilgjengelighet (Universell Utforming) ved at det er mulig å bruke hurtigtaster og gjennom at koden i en «master page» har ferdige komponenter for å bedre tilgjengeligheten ytterligere. Det er også gjort større fremskritt på mobilitet/responsivitet. Så det er gjort mye på "baksiden" av grensesnittet.

Fokus på stabilitet og ytelse

Microsoft sier de har investert betydelige ressurser i å gjøre plattformen mer stabil. Det er derfor flere tjenester som er på listen over det som er erstattet med noe nytt. BI-/Excel-services er i stor grad flyttet ut av SharePoint og til andre tjenester/-applikasjoner. I tillegg kommer det nye verktøy for å sjekke og fikse problemer med serverne/farmen.

Irritasjoner som forsvinner

Mange "småting" som har irritert brukere av SharePoint, er det nå gjort noe med! Her er noen av enkle, men praktiske tingene jeg gledet meg over:

  • Ikke lenger maks lengde på 256 tegn i URL-er
  • Utvidet support for spesialtegn i filnavn
  • Linking til elementer/dokumenter skjer med id, og inkluderer ikke hele URL-en

Så er det selvfølgelig mye mer…men det kan du utforske selv på nettet (i Office 365) eller få vite mer om på et gratis frokostseminar 14. april!

Temaer