IMG_6681 (2)
>

Web Summit. En konferanse som overrasket

Henrik Buzzi 
20. nov. 2019

Kursavdelingen i Bouvet har vært på Web Summit i Lisboa. Tech-konferansen regnes som en av verdens største, med over 1200 foredragsholdere og 70.000 deltagere fra hele verden.

Med store navn som Brad Smith (Microsoft), Edward Snowden, Tony Blair, Eric Cantona og Sophia the Robot, var spenningen stor da vi satt oss på flyet ned til Lisboa søndag ettermiddag.

Konferansen startet med spennende innlegg fra Edward Snowden, Guo Ping (Huawei), Jaden Smith (Just water) og ikke minst grunnleggeren av Web Summit, Paddy Cosgrave.

snowden

Konferansen ble arrangert for første gang i Dublin i 2009 og hadde som visjon om å bli en viktig møteplass for startups, tech-selskaper og folk som jobber med teknologi. Konferansen har gjennom årene utviklet seg til å bli én av de viktigste tech-konferansene i verden.

websummit stander (2)

Med 16 forskjellige spor, fordelt på 23 forskjellige scener, var det mange spennende temaer å velge mellom.

Bakgrunnen for at vi kursavdelingen ønsket å delta på denne konferansen var for å få med oss de viktigste trendene fremover, og med dette kunne begynne å planlegge hvilke kurs som kan bli aktuelle for å møte disse trendene.

IMG_6655

Noen av de viktigste temaene som var gikk igjen på konferansen var: Bærekraft, 5G, mangfold og inkludering, AI og maskinlæring samt hvordan ruste seg for fremtiden.

samsungwebsummit

I én av keynotene delte David Eun, Chief Innovation Officer i Samsung Electronics, sin prediksjon på hvordan teknologien vil omforme måten vi lever på i hjemmene våre. I 2020 anslås det at det vil være rundt 30 milliarder tilkoblede enheter som genererer 40 zettabyte med data. Det forventes også å være taleassistenter på mer enn 8 milliarder enheter innen 2023. Til sammen er dette ganske dramatiske tall, og det understreker hvordan stedene folk bor vil være mer koblet og gi innbyggerne mer kontroll over hva de kan gjøre i sine hjem.

AI

Microsofts president, Brad Smith, diskuterte skjæringspunktet mellom tech og samfunn. 

"Når vi ser på tiåret fremover, vil AI på mange måter være et verktøy av typen verden sjelden har sett, og derfor kan det også bli et våpen. Når vi ser tilbake på første halvdel av det tjuende århundre, var det en tid som ble transformert av én oppfinnelse fremfor alt annet: forbrenningsmotoren. Denne oppfinnelsen førte til bilen og flyet, til lastebilen og traktoren og det endret hver del av hver økonomi. Jeg tror det er rimelig å si at AI i løpet av de neste tre tiårene – fra nå til 2050 – sannsynligvis vil spille en lignende rolle i den globale økonomien". 

websummitbærekraft

«Is it to late to save the World» med Christiana Figueres (FNs tidligere klimasjef, ansvarlig for å forhandle frem Parisavtalen) og Kate Brandt, (direktør for bærekraft hos Google) diskuterte bærekraft og hva vi må gjøre for å unngå en klimakatastrofe.  

«We’re not saving the planet. She is fine. She will survive in a very different form. The problem is, are we going to survive? Are we going to actually be able to thrive? » (Figueres)

Samme uke som USA formelt trakk seg ut av Parisavtalen understreket Figueres at selv om USA ikke gjør noe, er det viktig at resten av verden ikke stopper opp, fordi vi er på riktig vei: veien til dekarbonisering. Hun minnet oss på at det er forbrukerens preferanser, valgene og beslutningene våre som vil skape fremtiden.

Det virkelige problemet er at vi går tom for tid, og derfor må vi se på bærekraftige endringer fra topp til bunn, slik at vi kan takle problemet i god tid og fra alle vinkler. For Figueres er løsningen for eksempel eliminering av fossilt brensel.

Googles engasjement for miljøet står også sterkt fortalte, Kate Brandt. Hun fortalte om kunngjøringen fra Google som ble offentliggjort tirsdag under Web Summit: selskapet vil lansere et klimainterkallingsprogram som har som mål å øke startupsatsning med fokus på bærekraft i Europa, Afrika og Midtøsten. Programmet, som skulle starte i 2020 med en gruppe på rundt 10 startups, har som mål å gi selskaper tilgang til finansiering, opplæring og teknisk støtte for å utvikle strategier for å håndtere effekten av klimakrisen, som for eksempel bekjempelse av matsvinn, fattigdom og global oppvarming.