Årets sommerstudenter er her! - Bouvet Norge

Vi går foran og bygger fremtidens helse- og omsorgssektor

Sammen med våre kunder utvikler vi løsninger som brukes daglig i behandling og forebyggende helsearbeid.Sommerstudentene våre er endelig her!
Bildekarusell av sommerstudentene våre i Bergen!I tverrfaglige team skal 49 studenter jobbe med reelle og samfunnsnyttige prosjekter for våre kunder, tett oppfulgt av erfarne Bouvet-ere!


Det er utrolig kjekt å igjen kunne ønske sommerstudentene velkommen til oss!

Etter et år uten etterlengtede studenter, har vi igjen åpnet dørene til kontorene våre i Bergen, Rogaland og Øst til et nytt kull med sommerstudenter. Dette har vi gledet oss veldig til!

I løpet av sommeren hos oss håper vi at de skal lære masse nytt innen sine fagfelt og om hvordan arbeidslivet fungerer, samtidig skal vi selvsagt også få masse tid til sosiale aktiviteter og annet moro.

På kontoret i Stavanger har vi gleden av å bli kjent med 22 studenter i sommer, på kontoret i Haugesund har vi tre sommerstudenter gjennom opplegget Sildikon Valley. Vi har også 20 sommerstudenter som skal oppholde seg på Oslokontoret vårt og 7 studenter i Bergen denne sommeren.


Det er en flott gjeng med studenter som kommer og jeg vet at alle som er på jobb i sommer kommer til å få dem til å føle seg veldig velkommen hos oss
Erika Mckenzie, ansvarlig for sommerstudentene i Øst

Gjennom tverrfaglig samarbeid på tvers av bransjer, virksomheter og forskningsmiljø har vi muligheten til å forme vår felles fremtid til det bedre. Dette prosjektet er et perfekt eksempel på hvordan vi som selskap ønsker å bidra til at vi lykkes med nettopp det!

Social group, Trousers, Furniture, Smile, Leg, Coat, Table, Chair, Comfort
Outdoor furniture, Urban design, Social group, Building, Cloud, Sky, Smile, Table, Leisure, Travel
Interior design, Wheel, Table, Orange, Gesture
Trousers, Building, Sky, Plant, Mountain, Electricity, Jacket
Personal computer, Input device, Table, Peripheral, Desk, Product


Bildekarusell av sommerstudentene våre i Bergen!


Foto: Sommerstudentene våre i Haugesund. De skal i sommer jobbe med et spennende robotikk-prosjekt som involverer droner og vindenergi for industrisektoren.

Office chair, Interior design, Computer monitor, Leg, Window, Comfort, Plant, Leisure


Rett i oppdrag for kundene våre

Studentene har blitt delt opp i tverrfaglige grupper som skal jobbe sammen over sommeren med hvert sitt kundeprosjekt.

De skal blant annet jobbe med prosjekter for kunder som Stavanger kommune, Lyse, NVE, Powerzeek, Politiet og Bjurtech.

Mest fysisk, men også litt digitalt

Opplegget i år vil i stor grad foregå fysisk på kontorene, men det er også lagt opp til digitale foredrag og happenings hvor kunder og kollegaer fra Bouvet skal dele kunnskap og erfaringer med studentene. Alle gruppene får også egne mentorer som skal veilede dem gjennom sommeren og sørge for at de blir kjent med Bouvet-kulturen.

Det er svært gledelig at vi igjen kan kjøre et fysisk opplegg og oppfølgning av sommerstudentene, det har krevd mye organisering og endringer i planene for å best kunne ivareta smittevernstiltakene, men vi er svært fornøyde med løsningen vi endte opp med, forteller Ingvild Øyen, som er med som mentor for sommerstudentene i Bergen:


Det er planlagt en god blanding av faglig og sosialt opplegg for studentene. De første dagene vil gå til onboarding, kurs og teambuilding, så kommer de til å være i gang med prosjektarbeidet sitt.


Bildekarusell av de ulike prosjektgruppene ved Oslokontoret vårt!Prosjekter med fokus på verdiskapning

Det har vært viktig for oss at våre sommerstudenter skal få ta del i reelle og samfunnsnyttige prosjekter. Vår visjon sier at vi skal gå foran og bygge fremtidens samfunn. Dette gjør vi best gjennom å dele vår kompetanse i verdiskapende prosjekter for våre kunder og partnere.

Vi har derfor lagt opp et opplegg så alle gruppene vil få jobbe med interessante og nyttige kundeprosjekter, som de forhåpentligvis de vil lære mye av og samtidig vil generere verdi for våre kunder.

Det er blant annet grupper som skal jobbe med autonome droner for inspeksjon av offshore vindmøller, en annen gruppe skal hjelpe et oppstartsselskap som utvikler elektriske fritidsbåter med ny app.


Bookcase, Shelf, Smile, Leisure
Interior design, Furniture, Table, Comfort, Building, Window, Coat, Chair, Smile, Suit
Social group, Road surface, Footwear, Trousers, Smile, Plant, Window, Infrastructure, Coat, Neighbourhood
Personal computer, Communication Device, Table, Furniture, Laptop, Desk, Product, Chair

Fagfrokoster og hackathons

I tillegg til kundeprosjekter, vil det foregå regelmessige happenings som fagfrokoster, design reviews, workshops, hackathons og foredrag.

Pilot på utviklerskolen i Rogaland

Første uke vil utviklingsstudentene gå på den nye utviklerskolen vi har laget. Her vil de få en introduksjon til teknologi, sikkerhet, Secure Code Worrior.


Sommerstudentene har takeover på Instagram i sommer!

Få et innblikk fra sommerstudentlivet i Bouvet gjennom vår Instagram i sommer. Sommerstudentene skal nemlig ha takeover i hele sommer!
Tverrfaglige grupper

Fra tidligere år har vi hatt stor suksess med å sette sammen studentene i tverrfaglige team. På den måten kan de lære om andre fagområder og samarbeid på tvers, dette er en veldig verdifull erfaring å ta med videre i møtet med arbeidslivet. Studentene selv trekker ofte frem at de synes det har vært en veldig positiv opplevelse å få jobbe i tverrfaglige team.

En som kan bekrefte denne påstanden er Knut Trøim som er sommerstudent ved Oslokontoret vårt. Han jobber i en prosjektgruppe hvor de er to UX-designere og to utviklere.

– Det er første gang noen av oss jobber tverrfaglig, og vi må planlegge prosessen godt. Vi prøver å inkludere alle i oppstartfasen og i en designsprint. Det blir mer mot slutten vi skal jobbe med hvert vårt fagfelt, forteller Trøim.


Det er veldig spennende å kunne kombinere forskjellige ferdigheter og kompetanse, noe alle i gruppen ser nytte av.

Trøim og hans prosjektgruppe jobber med et innovasjonsprosjekt kalt Spot-on, som jobber med å forenkle lokalisering, booking og betaling av el-billading.

Prosjektet har vært veldig gøy frem til nå. Det er et reelt prosjekt med mye frihet. Vi får også teste ny teknologi og øke kompetansen på ulike verktøy, fortsetter Trøim:

Utviklerne skal blant annet jobbe med og lære seg Flutter i løpet av prosjektet. Mens vi UX-designere jobber mye i Miro og skal begynne med Figma etter hvert.

Selve teamet har veldig god kjemi og har samme forståelse av problemet vi prøver å løse. Vi har hatt flere aktiviteter sammen etter jobb og har blitt godt kjent etter bare første uken. Vi alle ser frem til ukene som kommer og oppgavene som venter oss.


Dress shirt, Forehead, Cheek, Smile, Jaw, Sleeve, Eyelash, Collar, Ear
Public space, Sky, Tree, Leisure
Product
Ice cream, Food, Hand, Ingredient, Recipe, Finger, Dondurma, Gelato, Sorbetes
Automotive lighting, Motor vehicle, Car, Hood, Window, Tire, Plant, Asphalt
Public space, Sky, Tree, LeisureBilder tatt fra prosjektgruppa til Spot-On sin fieldtrip. Foto: Knut Trøim

Water, Smile, Sky, Cloud, White, Fence, Mountain, Lake, Travel, Leisure

Fagfrokoster og hackathons

I tillegg til kundeprosjekter, vil det foregå regelmessige happenings som fagfrokoster, design reviews, workshops, hackathons og foredrag.

Pilot på utviklerskolen i Rogaland

Første uke vil utviklingsstudentene ved kontorene i Rogaland gå på den nye utviklerskolen vi har laget. Her vil de få en introduksjon til ulike teknologier, sikkerhet og verktøyet Secure Code Worrior.

Sommerstudentene har takeover på Instagram i sommer!

Få et innblikk fra sommerstudentlivet i Bouvet gjennom vår Instagram i sommer. Sommerstudentene skal nemlig ha takeover i hele sommer!

Følg oss på Instagram, lenke her.
People in nature, Natural environment, Land lot, Cloud, Sky, Plant, Grass, Tree, Leisure
Natural environment, Cloud, Sky, Plant, Tree, Hat, Leisure
Comfort, Couch
People in nature, Jeans, Sky, Plant, Cloud, Tree, Gesture, Grass
Motor vehicle, Automotive exterior, Sky, Plant, Cloud, Shade, Tree, Building, Asphalt
Cameras  optics, Television crew, Camera accessory, Videographer, Tripod, Cinematographer

Bildekarusell fra sommerstudentene i Rogland