Folder

Bouvet i Rogaland feirer på heimebane

Redaksjonen 
29. aug. 2019

I august 2002 gikk det som ble Bouvet ut fra det svenskeide selskapet Cell Network. Vi ble uavhengige og har markert dette som vår bursdag siden den gang. Årlig feirer Bouvet bursdagen sin med å ta med alle, nå ca 1500 medarbeidere, på turer, som vi selv kaller Uavhengighetsturer.

Feiring av uavhengighetsdagen er en av de sterkeste tradisjonene vi har i Bouvet, forteller regionleder i Rogaland, Bjarte Gudmundsen. Tidligere har gjengen i Rogaland vært på øyhopping i Ryfylke, tur til Skottland, men i år har Bouvet i Rogaland bestemt seg for å feire på hjemmebane.

Programmet er lokalt og kortreist

Det vil bli en fullspekket helg! Blant annet skal Erik Thorstvedt følge oss gjennom hele feiringen. Fra Kick Off på SR-Bank Arena, med fotballkamp mellom Bouvet og tidligere legender i Viking, til konsert med blant annet The September When og Tøfl lørdag kveld. Gjennom dagen vil det være konkurranse og poengsanking med innhold tilknyttet teknologi, humor, bærekraft, kultur, og «Island games”.

emblem

Lokale aktører er med på feiringen

Den røde tråden som gjenspeiles i alle aktivitetene er lokal stolthet, forteller Bjarte videre:

– Vi ønsker å bruke nærområdene og inviterer med lokalt næringsliv og frivillige organisasjoner.
Gjengen fra Bouvet vil få opplevelser og være med på aktiviteter hvor lokale aktører som Storhaug Unlimited, Kirkens bymisjon, Rogaland Teater, Frilager, Kolumbus, Røde Kors, Tou Scene, Ryfylke friluftsråd, GrunderHub, SUS 2023 og Aker BP vil delta. Innholdet i dette vil gi innsikt, inspirasjon og en god porsjon stolthet, vil jeg tro. I tillegg blir det kortreist mat og drikke, det synes vi er stas.

– Kjenner jeg gjengen riktig – blir det en fantastisk dag. Vi spiller på kunnskap, konkurranse, humor og lagånd. Felles opplevelser med dette innholdet i vårt nærområde gir også næring til kulturen i Bouvet.

Har vi gode sjanser for å slå Viking?

– Bouvet-laget er knallgodt, og vi går for seier. Erik Thorstvedt er på plass for å sørge for at kampen går riktig for seg. Jeg stiller som lagleder og gleder meg til dagen. Det er mange overraskelser underveis så det kan fort gå bra, avslutter Bjarte før han springer videre til siste fotballtrening.

Fotballtrening
Bouvet-laget trener på Viking sin treningsbane 

Film fra Uavhengighetsturen 2018

Over 1000 Bouvetere var samlet i Sandefjord i fjor for en helg spekket med fag og moro: