105878

Bouvet inngår samarbeid med Fjordkraft

Redaksjonen 
23. mars 2020

Bouvet Bergen har inngått en avtale som skal være med på å bygge Fjordkrafts dataplattform og skyteknologi

I Bouvet jobbes det mye med å lage dataplattformer sammen med våre kunder, som skal tilrettelegge for forbedring og innovasjon. I tillegg til Equinor, Bergen kommune, Bybanen, Statnett, Agder energi, Hafslund, Skagerak energi, Lyse og BKK, er vi nå veldig stolte av å kunne legge til Fjordkraft på listen.

Dette samarbeidet vil gjøre Fjordkraft i stand til å prosessere enda større datamengder og analysere data i langt større grad enn hva som har vært mulig tidligere. Denne satsingen vil også gi Fjordkraft større eierskap til egne data og vil gjøre dem i stand til å jobbe enda raskere.

Stiller krav til klimanøytralitet

Fjordkraft har et brennende engasjement for miljø og bærekraft. Derfor har de startet klimatiltaket «Klimanjaro», som ikke bare påvirker dem selv, men også skaper ringvirkninger for bedriftene de handler med. Fjordkraft stiller nemlig krav om klimanøytralitet til alle sine leverandører. Ved å inngå avtale med Fjordkraft forplikter Bouvet seg til å føre klimaregnskap og arbeide mot å bli klimanøytrale.

Anne Hasselgreen
Anne Hasselgreen

Dette er en utfordring vi tar på strak arm, sier Anne Hasselgreen, regionleder i Bouvet Bergen.

– Dette er et bra og positivt initiativ fra Fjordkraft, og det er allerede et stort engasjement for bærekraft på kontoret vårt. Vi ser derfor frem til å samarbeide med Fjordkraft fremover, både om vårt klimaavtrykk og deres dataplattform, sier Hasselgreen.

Satser stort på dataplattform

Bergenskontoret vårt er blitt en ledende leverandør på dataplattformer og skyteknologi i regionen. Vi har i lang tid hatt en nasjonal satsing innen data science, men det hele tok en ny vending da vi startet datasjøreisen vår sammen med Bergen kommune. Det er veldig gledelig at teamet vårt fortsetter å vinne spennende kontrakter, forteller Pål Asle Reiersgaard, avdelingsleder for data science i Bouvet Bergen.

– Våre langsiktige kundeforhold, vår delingskultur og dyktige team har rustet oss til tidlig å kunne hoppe på nye trender og anvende ny teknologi, legger han til.

Og reisen har så vidt begynt

Pål Asle Reiersgaard
Pål Asle Reiersgaard

– Vi ser at stadig flere beveger seg mot skytjenester og bygger analyseplattformer. Men du får ikke en mer datadrevet hverdag uten god data i bunn. Derfor er det viktig med gode samarbeidspartnere, som kan være med på å rigge bedriften til å hente ut og analysere de riktige dataene, sier Reiersgaard.

Les mer om hvordan Bouvet jobber med dataplattform og analyse for Bergen kommune her.