rcc-gruppebilde

Rosing Coding Challenge er i gang – og Norges beste Java-utvikler skal kåres!

Redaksjonen 
11. feb. 2020

Sammen med Dataforeningen og fem andre partnere arrangerer vi nå en landsomfattende konkurranse for å finne de beste Java-utviklerne landet har å by på. Er du klar for å ta fatt på utfordringen?

Vi ønsker å hedre noen av de viktigste bidragsyterne i samfunnet vårt, nemlig utviklerne. Derfor arranger nå Den norske dataforening, sammen med Patientsky, Storebrand, DNB, SopraSteria, GrepS og oss i Bouvet, et «Norgesmesterskap» i programmering. Konkurransen har fått navnet Rosing Coding Challenge, oppkalt etter Norges første IT-gründer, Fredrik Rosing Bull. 

Konkurransen gjennomføres i løpet av våren 2020 gjennom fem ulike oppgaver som skal besvares, og det hele avsluttes med en stor prisutdeling den 5. mai hvor vinnerne presenteres. Konkurransen er åpen for alle som driver med programmering i Norge, enten det er i jobb, som student, eller som en hobby. Det er helt anonymt å delta, og kun vinnerne vil offentliggjøres

Mer info og påmelding finner du her!

Konkurranseløpet

  • 12. februar: Konkurransen åpner for påmelding.
  • 16. – 22. mars: Kvalifiserende del, der deltakerne skal løse 5 oppgaver laget av de ulike partnerne. Alle oppgaver løses på nett fra der du måtte befinne deg i Norge.
  • 21. april: Finaler arrangeres i flere norske byer. De beste fra den åpne kvalifiseringskonkurransen inviteres til å løse flere oppgaver.
  • 5. mai: Prisutdeling og feiring av vinneren - arrangement i Oslo..

Men hvorfor Java?

Rosing Coding Challenge er et helt nytt tilskudd til Rosing-prisene. Årets konkurranse er en pilot for det som er ønsket at skal bli en årlig utfordring, ikke bare for java-programmerere, men for alle dominerende retninger innen programmering. 

Java er et viktig programmeringsspråk, selv om det bare er et av mange, kommenterer Thor Henning «Totto» Hetland, jurymedlem og en av de som har gjort mest for å bygge et java-miljø i Norge.

— Som Java-evangelist er jeg vel ikke helt objektiv, men et sted må vi starte, og Java er et bra startpunkt. 

Selvfølge at Bouvet er med

CTO i Bouvet, Simen Sommerfeldt, er klar på at denne konkurransen er veldig viktig å være med på for oss i Bouvet.

– Vi bor i en digital verden. Dårlig kode kan påføre virksomheter, samfunn og individer stor skade og kostnad. De som lager god kode, derimot, er viktige bidragsytere for å løfte vår digitale verden videre. Derfor er det viktig at vi hedrer de gode koderne slik at vi finner de gode forbildene.

Simen Sommerfeldt
Simen Sommerfeldt, CTO i Bouvet

Vi håper så mange som mulig melder seg på! Masse lykke til!