Når du skal anskaffe eller utvikle digitale løsninger, må du starte med å beskrive alle interessentenes behov og krav som grunnlag for en kravspesifikasjon.
Tilnærmingen til kravspesifisering må sees i sammenheng med anskaffelsesform, kontrakt og videre prosjektgjennomføringsmodell. Vår tilnærming til kravspesifisering kan tilpasses prosjektveiviseren for offentlige sektor- Den starter kravarbeidet med en konseptfase. Konseptet benyttes til å utrede ulike tilnærminger, vurdere gevinster og hva et slikt prosjekt vil innebære. Etter å ha identifisert foretrukket konsept/strategisk tilnærming, begynner det mer detaljerte arbeidet med å analysere eksisterende og fremtidig funksjonalitet, tekniske krav, grensesnitt og avhengigheter.
En grundig behovsanalyse er et viktig utgangspunktet. Bouvet benytter mange ulike metoder og verktøy i denne prosessen, f.eks. Lean, kundereisen og tjenestedesign.
Basert på behovsanalysen beskriver vi eksempelvis målbildet, løsningskonsept, funksjonelle krav og ikke-funksjonelle krav som ivaretar behovet til alle brukere, gevinsteiere og interessenter. De funksjonelle kravene beskrives i brukerhistorier, som løsningen kan testes mot. I tillegg avklarer vi krav til arkitektur og drift av løsningen.
En god kravspesifikasjon bidrar til at valgt løsning lever opp til interessentenes forventninger.