49 studenter fikk teste konsulenthverdagen i Bouvet! - Bouvet Norge

Vi går foran og bygger fremtidens helse- og omsorgssektor

Sammen med våre kunder utvikler vi løsninger som brukes daglig i behandling og forebyggende helsearbeid.49 studenter fikk teste konsulenthverdagen

Bildekarusell av sommerstudentene våre i Bergen!Tusen takk til alle medvirkende  i filmen:

  Edvard Unsvåg, informatikk, UiO
   Silje, informatikk, NTNU
   Andrea, UiS
   Brynjar, Datateknologi, UiS
   Lili, industriell design, NTNU
   Svein Jacob, Dataingeniør, NTNU (
   Bjørnar,
   Sander, Ingeniørvitenskap NTNU
   Marie, Universell utforming av IKT, Oslo Met
   Mai, informatikk, UiO
   Knut, interaksjonsdesign NTNU
   Emily, Interaksjonsdesign, Aalborg Universitetet
   Vilde, Informatikk, NTNU
   Pål, Informatikk, UiBI løpet av sommeren har en rekke studenter fra hele landet tilbrakt sommeren med Bouvet og våre kunder. Hør studentene fortelle om hva de har lært og gjort.
Gjennom vårt sommerjobb-program har studentene fått teste ut hvordan det er å være innafor i Bouvet og hvordan konsulentrollen fungerer i praksis.

Studentene har i år fått jobbe med kunder som Stavanger kommune, Lyse, NVE, Bjurtech og SFI Smart Ocean. Her kan du se film og lese mer om hvordan de har hatt det hos oss denne sommeren.

Gjennom tverrfaglig samarbeid på tvers av bransjer, virksomheter og forskningsmiljø har vi muligheten til å forme vår felles fremtid til det bedre. Dette prosjektet er et perfekt eksempel på hvordan vi som selskap ønsker å bidra til at vi lykkes med nettopp det!

Personal computer, Input device, Table, Peripheral, Desk, Product
Outdoor furniture, Urban design, Social group, Building, Cloud, Sky, Smile, Table, Leisure, Travel


Møt sommerstudentene

Hør et par av årets sommerstudenter fortelle om hva de har lært og gjort i sommer.

Vision care, Smile, Joint, Glasses, Shoulder, Sleeve, Plant, Iris, Happy
Social group, Road surface, Footwear, Trousers, Smile, Plant, Window, Infrastructure, Coat, Neighbourhood
Footwear, Plant, Jeans, Smile, Shoe, Property, Window, Leaf, Tree, Grass
Automotive design, Jeans, Trousers, Shoe, Chair, Comfort
Public space, Sky, Tree, Leisure
Personal computer, Communication Device, Table, Furniture, Laptop, Desk, Product, Chair

Bli kjent med Team Smart Ocean

Bli kjent med Team SpotOn

Bli kjent med Team Lyse

Bli kjent med Team NVE

Bli kjent med Team NVE

Bli kjent med Team FreepowerTverrfaglige prosjekter for våre kunder

Studentene har jobbet i tverrfaglige grupper gjennom hele sommeren med samfunnsnyttige prosjekter for våre kunder, tett fulgt opp av erfarne Bouvet-ere.

En av våre kollegaer som har vært med å veilede studentene heter Mats Oftedal. Han jobber som utvikler ved vårt kontor i Stavanger, men han tok seg gladelig tid i ferien til å veilede studentene som jobbet med en løsning for å visualisere åpne data for Stavanger Kommune.


– Å være veileder for sommerstudentene har vært utrolig gøy og lærerikt. Det var utrolig kjekt å erfare hvor motiverte alle studentene har vært til å lære og bygge erfaring og jeg har blitt litt «humbled» over hvor dyktige de har vært, forteller Oftedal.

Oftedal kan sterkt anbefale flere å være veiledere:

– Det er en uvurderlig erfaring å få kunne lære bort og besvare spørsmål da det ofte setter ting litt i perspektiv rundt sin egen kunnskap.

Han tror en viktig suksessfaktor ved programmet vårt har vært at studentene får mulighet til å jobbe mot reelle kunder og prosjekter. Det kan Marthe Dybdahl, en av studentene som har hatt Oftedal som veileder, si seg enig i. Dybdahl studerte datateknologi ved UiS, men har etter sommeren startet som konsulent fulltid i Bouvet!  

– Det å ha sommerjobb i Bouvet har vært veldig lærerikt og vi har fått utfordre oss på mange nye måter som vi ikke har hatt mulighet til tidligere. Det har også vært veldig gøy å bli kjent med masse nye folk som driver med det samme.


Utviklet autonom drone for inspeksjon av vindmøller

I Rogaland har vi i år hatt 25 sommerstudenter. Tre av disse sommerstudentene har vært ved kontoret vårt i Haugesund. Her har de vært med på et lokalt opplegg for studenter i regionen, som kalles Sildikon Valley. Studentene, Arne Olav, Marius og Siri, som studerer ved hhv UIO og NTNU, har denne sommeren jobbet med å utvikle en autonom drone for inspeksjon av vindmøller. Et prosjekt som landet dem 2. plass i kåringen av sommerprosjekter hos Sildikon Valley. I filmen under forteller sommerstudentene om prosjektet.Boats and boating--Equipment and supplies, Body of water, Naval architecture, Sky, Boat, Cloud, Watercraft, Vehicle, Lake
Smile, Water, Cloud, Sky, Boat
Personal computer, Table, Laptop, Hand, Desk, Tableware, Bottle, Whiteboard

På bildene: Studentene som deltok i prosjektet med appen til Freepower.  Foto: Bjurtech og fra studentene selv.

Forehead, Hair, Nose, Cheek, Head, Chin, Eyebrow, Smile, Beard, Neck

Utviklet app for el-båt

Det å få jobbe med et kundeprosjekt, er også noe Silje Anfinsen har satt stor pris på ved sommeren i Bouvet.

– Det kuleste med å være sommerstudent her, er at alle har hatt kundeprosjekter, fortsetter Silje.

Hun studerer fysikk og matematikk ved NTNU, men har tilbragt store deler av sommeren med å lage en prototype-app for en el-båt. Prosjektet er for vår kunde og partner, Bjurtech, et oppstartsselskap som arbeider for å innovere fritidsbåtmarkedet med smarte og bærekraftige el-båter.

I dette prosjektet har de fått kjenne på hvordan det er å ha direkte kommunikasjon med en kunde, kan Silje fortelle; Vi har hatt stort ansvar selv i utviklingen og kommunikasjonen. Det har vært veldig kult at vi har fått friheten og tilliten til å teste ut dette i praksis.

Det har ifølge Anfinsen til tider vært utfordrende og litt skummelt, men til gjengjeld en veldig lærerik og morsom opplevelse. Edvard Unsvåg, som studerer informatikk ved UiO nikker enig, men skyter inn at de samtidig har funnet trygghet i at det finnes folk høyere opp i systemet og veiledere tett på som de har kunne sparre med uansett hva det skulle være.


Les mer om sommerstudentene våre som har jobbet med Freepower i artikkel fra Bjurtech.

På bildene: Marthe og studentene som deltok i prosjektet for Stavanger kommune.

Computer keyboard, Input device, Table, Furniture, Desk, Peripheral
Urban design, Public space, Plant, Smile, Jeans, Daytime, Window, Building, Grass, Leisure
Vision care, Smile, Joint, Glasses, Shoulder, Sleeve, Plant, Iris, Happy
Trousers, Building, Sky, Plant, Mountain, Electricity, Jacket
Interior design, Wheel, Table, Orange, Gesture
Interior design, Smile, Furniture, Countertop, Table, Shorts, Cabinetry, Kitchen, Architecture, Community

Har visualisert havdata

I Bergen har vi i sommer hatt syv sommerstudenter. En av disse er Henriette Lien Rebnor som studerer informatikk ved Universitetet i Bergen. Hun har sammen med et tverrfaglig team utviklet en løsning for visualisering av havdata.  

– Smart Ocean er et stort samarbeidsprosjekt som skal gå over 8 år. Vi har fått tilgang på data fra havforskningsinstituttet. Dette er data fra havbunnen og fra oppdrettsanlegg. Den har vi fått i oppgave å transformere og visualisere på en nyttig måte. Vi har blant annet visualisering av temperatur, fare, fiskehelse og lakselus fra hele Norge.

Det har vært et skikkelig kjekt å få jobbe med et samfunnsnyttig prosjekt og det sosiale i sommer har vært 10/10, forteller Lien Rebnor om perioden i Bouvet.
På bildene: sommerstudentene våre i Bergen tatt av studentene selv.  

Går ikke glipp av noe sommerferie

Det å være sommerstudent i Bouvet har vært veldig kjekt. For det første har du det faglige som har vært veldig lærerikt. Vi har fått opplæring av erfarne konsulenter, både på det tekniske og hvordan det er å være konsulent, forteller Endre Medhus som har jobbet med å utvikle en strøm-app for Lyse.

Vi har lært masse og det har vært kjempesosialt, man går ikke glipp av noe sommerferie, sier Kristine H. Ness (Oslo Met) lattermildt. Hun har i sommer jobbet med  å automatisere prosesser og måle vannføring for NVE. Vi har hatt masse sosialt både på og etter jobb, og det er blitt veldig lagt opp til å bli veldig godt kjent med hverandre, både innad og på tvers av gruppene, fortsetter Sander Magnus Neraas (NTNU) som har jobbet sammed med Kristine på prosjektet for NVE.
På bildene: Studentene som deltok i prosjektet for Lyse

Footwear, Plant, Jeans, Smile, Shoe, Property, Window, Leaf, Tree, Grass
Personal computer, Table, Smile, Laptop, Tableware, Desk, Yellow, Netbook, Gadget

Tusen takk til alle sommerstudentene!

En som har hatt gleden av å bli kjent med årets studenter er vår administrerende direktør, Per Gunnar Tronsli.

– Jeg har sett en gjeng fylt med masse godt humør, kompetanse, nysgjerrighet og lærevillighet. En gjeng som har hatt det gøy og jobbet godt sammen. Jeg håper våre veier møtes igjen i fremtiden.

Han ønsker videre å rette en stor takk til alle studentene som har jobbet med oss i sommer: Sist, men ikke minst ønsket Per Gunnar å rette en stor takk til alle veilederne og mentorene fra Bouvet som har fulgt opp studentene og gjort opplegget i sommer til en mulighet.
Personal computer, Input device, Smile, Table, Product, Peripheral, Desk
Computer keyboard, Input device, Automotive design, Smile, Jeans, Peripheral, Desk


På bildene: Studentene som deltok i prosjektet for NVE

Sommerjobb i 2022?

Vi har startet søken etter nye sommerstudenter. Vil du hjelpe oss bygge fremtidens samfunn sammen med våre kunder neste år?
Hils på Team Smart Ocean
Team SmartOcean er en av to prosjektgrupper vi har hatt i Bergen i år.

På bildet ser du alle årets sommerstudenter på første dag hos oss.Smart Ocean er et stort samarbeidsprosjekt som skal gå over 8 år.Vi har fått tilgang på data fra havforskningsinstituttet. Dette er data fra havbunnen og fra oppdrettsanlegg.

Den har vi fått i oppgave å transformere og visualisere på en nyttig måte. Vi har blant annet visualisering av temperatur, fare, fiskehelse og lakselus fra hele Norge.

Er du en av våre nye sommerstudenter i Bergen i 2022?

Ta kontakt eller les mer her....


Det er utrolig kjekt å igjen kunne ønske sommerstudentene velkommen til oss!

Etter et år uten etterlengtede studenter, har vi igjen åpnet dørene til kontorene våre i Bergen, Rogaland og Øst til et nytt kull med sommerstudenter. Dette har vi gledet oss veldig til!

I løpet av sommeren hos oss håper vi at de skal lære masse nytt innen sine fagfelt og om hvordan arbeidslivet fungerer, samtidig skal vi selvsagt også få masse tid til sosiale aktiviteter og annet moro.

På kontoret i Stavanger har vi gleden av å bli kjent med 22 studenter i sommer, på kontoret i Haugesund har vi tre sommerstudenter gjennom opplegget Sildikon Valley. Vi har også 20 sommerstudenter som skal oppholde seg på Oslokontoret vårt og 7 studenter i Bergen denne sommeren.


Det er en flott gjeng med studenter som kommer og jeg vet at alle som er på jobb i sommer kommer til å få dem til å føle seg veldig velkommen hos oss
Erika Mckenzie, ansvarlig for sommerstudentene i Øst

Gjennom tverrfaglig samarbeid på tvers av bransjer, virksomheter og forskningsmiljø har vi muligheten til å forme vår felles fremtid til det bedre. Dette prosjektet er et perfekt eksempel på hvordan vi som selskap ønsker å bidra til at vi lykkes med nettopp det!

Social group, Trousers, Furniture, Smile, Leg, Coat, Table, Chair, Comfort
Outdoor furniture, Urban design, Social group, Building, Cloud, Sky, Smile, Table, Leisure, Travel
Interior design, Wheel, Table, Orange, Gesture
Trousers, Building, Sky, Plant, Mountain, Electricity, Jacket
Personal computer, Input device, Table, Peripheral, Desk, Product


Bildekarusell av sommerstudentene våre i Bergen!


Foto: Sommerstudentene våre i Haugesund. De skal i sommer jobbe med et spennende robotikk-prosjekt som involverer droner og vindenergi for industrisektoren.

Office chair, Interior design, Computer monitor, Leg, Window, Comfort, Plant, Leisure


Rett i oppdrag for kundene våre

Studentene har blitt delt opp i tverrfaglige grupper som skal jobbe sammen over sommeren med hvert sitt kundeprosjekt.

De skal blant annet jobbe med prosjekter for kunder som Stavanger kommune, Lyse, NVE, Powerzeek, Politiet og Bjurtech.

Mest fysisk, men også litt digitalt

Opplegget i år vil i stor grad foregå fysisk på kontorene, men det er også lagt opp til digitale foredrag og happenings hvor kunder og kollegaer fra Bouvet skal dele kunnskap og erfaringer med studentene. Alle gruppene får også egne mentorer som skal veilede dem gjennom sommeren og sørge for at de blir kjent med Bouvet-kulturen.

Det er svært gledelig at vi igjen kan kjøre et fysisk opplegg og oppfølgning av sommerstudentene, det har krevd mye organisering og endringer i planene for å best kunne ivareta smittevernstiltakene, men vi er svært fornøyde med løsningen vi endte opp med, forteller Ingvild Øyen, som er med som mentor for sommerstudentene i Bergen:


Det er planlagt en god blanding av faglig og sosialt opplegg for studentene. De første dagene vil gå til onboarding, kurs og teambuilding, så kommer de til å være i gang med prosjektarbeidet sitt.


Bildekarusell av de ulike prosjektgruppene ved Oslokontoret vårt!Prosjekter med fokus på verdiskapning

Det har vært viktig for oss at våre sommerstudenter skal få ta del i reelle og samfunnsnyttige prosjekter. Vår visjon sier at vi skal gå foran og bygge fremtidens samfunn. Dette gjør vi best gjennom å dele vår kompetanse i verdiskapende prosjekter for våre kunder og partnere.

Vi har derfor lagt opp et opplegg så alle gruppene vil få jobbe med interessante og nyttige kundeprosjekter, som de forhåpentligvis de vil lære mye av og samtidig vil generere verdi for våre kunder.

Det er blant annet grupper som skal jobbe med autonome droner for inspeksjon av offshore vindmøller, en annen gruppe skal hjelpe et oppstartsselskap som utvikler elektriske fritidsbåter med ny app.


Bookcase, Shelf, Smile, Leisure
Interior design, Furniture, Table, Comfort, Building, Window, Coat, Chair, Smile, Suit
Social group, Road surface, Footwear, Trousers, Smile, Plant, Window, Infrastructure, Coat, Neighbourhood
Personal computer, Communication Device, Table, Furniture, Laptop, Desk, Product, Chair

Fagfrokoster og hackathons

I tillegg til kundeprosjekter, vil det foregå regelmessige happenings som fagfrokoster, design reviews, workshops, hackathons og foredrag.

Pilot på utviklerskolen i Rogaland

Første uke vil utviklingsstudentene gå på den nye utviklerskolen vi har laget. Her vil de få en introduksjon til teknologi, sikkerhet, Secure Code Worrior.


Sommerstudentene har takeover på Instagram i sommer!

Få et innblikk fra sommerstudentlivet i Bouvet gjennom vår Instagram i sommer. Sommerstudentene skal nemlig ha takeover i hele sommer!
Tverrfaglige grupper

Fra tidligere år har vi hatt stor suksess med å sette sammen studentene i tverrfaglige team. På den måten kan de lære om andre fagområder og samarbeid på tvers, dette er en veldig verdifull erfaring å ta med videre i møtet med arbeidslivet. Studentene selv trekker ofte frem at de synes det har vært en veldig positiv opplevelse å få jobbe i tverrfaglige team.

En som kan bekrefte denne påstanden er Knut Trøim som er sommerstudent ved Oslokontoret vårt. Han jobber i en prosjektgruppe hvor de er to UX-designere og to utviklere.

– Det er første gang noen av oss jobber tverrfaglig, og vi må planlegge prosessen godt. Vi prøver å inkludere alle i oppstartfasen og i en designsprint. Det blir mer mot slutten vi skal jobbe med hvert vårt fagfelt, forteller Trøim.


Det er veldig spennende å kunne kombinere forskjellige ferdigheter og kompetanse, noe alle i gruppen ser nytte av.

Trøim og hans prosjektgruppe jobber med et innovasjonsprosjekt kalt Spot-on, som jobber med å forenkle lokalisering, booking og betaling av el-billading.

Prosjektet har vært veldig gøy frem til nå. Det er et reelt prosjekt med mye frihet. Vi får også teste ny teknologi og øke kompetansen på ulike verktøy, fortsetter Trøim:

Utviklerne skal blant annet jobbe med og lære seg Flutter i løpet av prosjektet. Mens vi UX-designere jobber mye i Miro og skal begynne med Figma etter hvert.

Selve teamet har veldig god kjemi og har samme forståelse av problemet vi prøver å løse. Vi har hatt flere aktiviteter sammen etter jobb og har blitt godt kjent etter bare første uken. Vi alle ser frem til ukene som kommer og oppgavene som venter oss.


Dress shirt, Forehead, Cheek, Smile, Jaw, Sleeve, Eyelash, Collar, Ear
Public space, Sky, Tree, Leisure
Product
Road surface, Trousers, Sky, Plant, Building, Gesture, Asphalt, Tree, Leisure
Sky, Water, Cloud, Fence, Dress, Mountain
Public space, Lighting, Customer, Selling
Ice cream, Food, Hand, Ingredient, Recipe, Finger, Dondurma, Gelato, Sorbetes
Automotive lighting, Motor vehicle, Car, Hood, Window, Tire, Plant, Asphalt
Public space, Sky, Tree, LeisureBilder tatt fra prosjektgruppa til Spot-On sin fieldtrip. Foto: Knut Trøim

Water, Smile, Sky, Cloud, White, Fence, Mountain, Lake, Travel, Leisure

Fagfrokoster og hackathons

I tillegg til kundeprosjekter, vil det foregå regelmessige happenings som fagfrokoster, design reviews, workshops, hackathons og foredrag.

Pilot på utviklerskolen i Rogaland

Første uke vil utviklingsstudentene ved kontorene i Rogaland gå på den nye utviklerskolen vi har laget. Her vil de få en introduksjon til ulike teknologier, sikkerhet og verktøyet Secure Code Worrior.

Sommerstudentene har takeover på Instagram i sommer!

Få et innblikk fra sommerstudentlivet i Bouvet gjennom vår Instagram i sommer. Sommerstudentene skal nemlig ha takeover i hele sommer!

Følg oss på Instagram, lenke her.
People in nature, Natural environment, Land lot, Cloud, Sky, Plant, Grass, Tree, Leisure
Natural environment, Cloud, Sky, Plant, Tree, Hat, Leisure
Comfort, Couch
People in nature, Jeans, Sky, Plant, Cloud, Tree, Gesture, Grass
Motor vehicle, Automotive exterior, Sky, Plant, Cloud, Shade, Tree, Building, Asphalt
Cameras optics, Television crew, Camera accessory, Videographer, Tripod, Cinematographer

Bildekarusell fra sommerstudentene i Rogland