Holy Sheeps kortreiste saueburgere vant innovasjonsprisen i fylkesmesterskapet Ungt Entreprenørskap

Som en av hovedsponsorene, fikk Bouvet æren av å dele ut innovasjonsprisen i Fylkesmesterskapet Ungt Entreprenørskap i Bergen. Regionleder Anne Hasselgreen overrakte prisen til Holy Sheep fra Sotra VGS, som imponerte juryen med sine saueburgere og sauebolinhos.

Publisert:

20. mars 2023

Holy Sheep, for noen vinnere: F.v: Adrian A. Nesse, Fredrik Hjelme, Daniel Vangsnes og Maria Utvær med sauen Glory på armen fra Sotra VGS og prisutdeler Anne Hasselgreen, Bouvet. 

I sin begrunnelse sier juryen: «De foredler en lokal råvare og bidrar til matredding av sauekjøtt, uten at det går på bekostning av smak, snarere tvert imot. Disse velsmakende burgerne og bolinhosene håper vi når ut til mange, det fortjener de!»

Demo burger.jpg

Vinnerlaget sier selv de meldte seg på i aller siste liten, og er superstolte og glade over premien. 

Skaperkraft og innovasjon
- Vi i Bouvet synes at det er viktig at vi sponser innovasjonsprisen fordi vi trenger deres skaperkraft og innovative ideer til å skape en trygg fremtid, sier en imponert regionleder i Bouvet Bergen, Anne Hasselgreen. – Holy Sheep har vist skikkelig entusiasme med sine saueburgere, og ikke minst innovasjon med å presentere et helt nytt produkt: Sauebolinhos! 
Anne legger til at det slett ikke var en enkel oppgave å plukke ut en vinner til innovasjonsprisen; - Både Spotwash UB og GP Football som kapret 2. og 3. plassen, leverte sterke søknader og hadde gode presentasjoner. Det er tydelig at vi har mange dyktige, kreative og engasjerte gründere i regionen vår, sier hun.  

Scene.jpg

 

Stor variasjon i konseptene
670 elever i 110 ungdomsbedrifter fra 26 videregående skoler i Vestland fylke er påmeldt Fylkesmesterskapet som ble avholdt 17.mars på Amalie Skram VGS i Bergen og 21.mars i Førde.

I tillegg til innovasjonsprisen, ble det delt ut priser i totalt 11 forskjellige kategorier. Her fikk man presentert kreative konsepter som strømsparingsprodukter, avfallshåndteringsløsninger, bærekraftsopplæring for barn, app for gjennomføring av egne sportsarrangementer, sosiale tilbud for eldre, tannkrem-tabletter og sushi av bifangst.
 

Ny utdeling i Førde
–  Jeg er utrolig imponert over elevenes og lærernes innsats i arbeidet frem til fylkesmesterskapet. Nå samler vi ungdomsbedrifter med vidt forskjellige idéer og konsept! Felles for dem alle er at de er et team med ungdommer som jobber hardt og lærer veldig mye, sier Fridtjov Falch Sorø som er fagansvarlig for videregående skole i Ungt Entreprenørskap Vestland.

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Fylkesmesterskapet fortsetter i Førde. Også her skal Bouvet dele ut innovasjonsprisen. Vinnerne går videre til den nasjonale finalen på Lillestrøm 27. – 28. april.

Dette er Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som finnes i hele landet, og i hele utdanningsløpet. Ungdomsbedrift er et av flere programmer vi tilbyr. Vi samarbeider med skolen, næringslivet og andre aktører for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv. I Norge når vi årlig ca. 150.000 elever og studenter, vi samarbeider med 15.000 lærere og 20.000 frivillige fra arbeids- og næringsliv.

670 elever i 110 ungdomsbedrifter på 26 videregående skoler i Vestland fylke er påmeldt Fylkesmesterskapet som avholdes 17.mars i Bergen og 21.mars i Førde. 60 entreprenørskapslærere fra 26 ulike videregående skoler arbeider for å øke entreprenørskapsferdighetene på Vestlandet.