Arctic cloud developer challenge 2023

Nylig gikk hackathon ACDC av stabelen. Her samles Dev-communityet seg for tre dager med kreativitet, lek og innovasjon i fokus. Vår kollega Carlos, som sitter i organisasjonskomiteen, deler sine tanker om årets store begivenhet.

Carlos Briceno

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

I en verden av teknologi og innovasjon har hackathoner blitt en populær plattform for individer å vise frem sine ferdigheter og samarbeide med likesinnede kolleger.

Jeg (Carlos Briceno) hadde nylig æren av å være en del av organisasjonskomiteen for Arctic Cloud Developer Challenge (ACDC), en årlig hackathon som finner sted i Oslo, Norge.

Årets tema var "Pirater", og deltakerne gjorde en utmerket jobb med kostymer og dekorasjoner, noe som gjorde det til en uforglemmelig opplevelse. 

 

acdc2023piratestheme.PNG

 

Lokasjonen var Soria Moria, et unikt hotell plassert øverst på Holmenkollen i Oslo, isolert fra byen og dekket av snø og vakre omgivelser.

 

org_555faf4bd9761deb_1676116808000.jpg

 

Om hackathonet

Hackathonet varte i tre dager, fra torsdag morgen til lørdag kveld. Deltakerne fikk friheten til å velge løsningen de selv ville jobbe med, på den måten fikk de anvendt nye teknologier og verktøy som de kanskje ikke bruker i det daglige arbeidet.

Poeng ble tildelt basert på kategorier og merker (badges). Det var 4 hovedkategorier og totalt 30 merker. Noen av dem var:

  • God brukeropplevelse
  • Implementere integrasjoner av data
  • Bruk av AI eller IoT-enheter.

Det var også noen merker som ikke var spesifikt relatert til teknologi, men til myke ferdigheter som hvordan de presenterte løsningen sin, hvordan de integrerer seg med andre team eller hvordan de viste entusiasme og glede underveis.

 

acdc21.jpg
Dommerne viser poengene og status

 

ACDC er en utmerket arena for å utforske kreativitet, få erfaring og kunnskap og bygge nettverk med teknologimiljøet.

Hovedpunkter ved hackathonet:

  1. Betydningen av samarbeid: Å jobbe i et team tillot folk å drodle ideer med hverandre og bygge på hverandres styrker. Det var en stor påminnelse om hvor kraftfullt samarbeid kan være for problemløsning og innovasjon.
  2. Læring fra feil: Gjennom hackathonet møtte teamene hindringer og stod overfor tilbakeslag, men de lærte av sine feil og kunne justere tilnærmingen for å overvinne dem.
  3. Øker kreativitet: Hackathonet ga deltakerne muligheten til å tenke utenfor boksen og komme opp med kreative løsninger. Det var en stor mulighet til å utfordre deres fantasier og tenke utenfor boksen.

Dommerne

ACDCs organisasjonskomité er selektiv når det gjelder valg av dommere. De er anerkjente medlemmer av Microsoft Dev-community med mye erfaring og kunnskap, og har den viktige oppgaven med å vurdere teamene og deres løsninger. I år hadde vi gleden av å ha Nick Doelman, Merethe Stave, Sanna Diana Tomren, Vlad Catrinescu og Elio Struyf, alle Microsoft MVPs og tjente som dommere for ACDC 2023.

 

acdc2023judges.PNG
​​​​​Fra venstre til høyre: Merethe Stave, Elio Struyf, Sanna Diana Tomren, Vlad Catrinescu og Elio Struyf

 

acdc12.jpg

 

Komiteen

Det er ingen enkel oppgave å organisere et slikt arrangement. Forventningene fra deltakerne er alltid høye, og komitéen jobber hardt hvert år for å innfri dem.

Dette inkluderer valg av tema, planlegging av aktiviteter, oppdatere nettsiden, legge ut i sosiale medier, forbedre poengsystemet, finne dommere, sikre sponsorater, forberede ressurser og håndtere logistikk. Men det endelige resultatet er alltid verdt innsatsen.

 

acdc2023committee.PNG

Bli med du også! 

Jeg inviterer deg til å vurdere å bli med oss på neste ACDC-arrangement. Det lover å være en uforglemmelig opplevelse fylt med moro og entusiasme. Happy coding!

 

org_6a2afbc0f35b697d_1676116596000.jpg