Bouvet-ansatte vinner over dørstokkmila og bidrar til velferdsgevinst!

Hittil i år har vi på Drammenskontoret utfoldet oss høyt og lavt også utenfor IT-oppdragene. Vi er en gjeng som lufter syklene sammen, deltar på Holmekollstafetten, spiller padel, vi går på ski etc. Sånt blir det gevinster av. På flere plan!

Line E. Elvsveen

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi

Bildet viser Bouvet-ansatte i Drammen på Padel-trening

Det er mye fokus på mental helse på arbeidsplassen og det er viktig. Men vi må ikke glemme gevinsten som mosjon har på både fysisk og mental helse. Hele 80% av Norges befolkning sitter stille 8 timer eller mer daglig, og av disse er det kun 3 av 10 som oppfyller nye anbefalinger om minst 5 timer fysisk aktivitet i uka. Det viser nye tall fra Norwegian School of Sport Sciences (NIH) og Norwegian Institute of Public Health. Likevel vil staten gjøre det dyrere å trene. Og mens momsdebatten på trening herjer, legger jeg gjerne inn noen ord om hvorfor og hvordan vi tilrettelegger for gode morsjonsvaner! 

Arbeidslivet er en hovedarena for redusert aktivitetsnivå, og det er ingen hemmelighet at det å være IT-konsulent innebærer mye stillesittende arbeid. Gjennom en høyst uformell, men likefullt prestisjepreget Strava-duell initiert av kollega Sondre Wabakken Engell, applauderes hverdagsaktivitet blant våre medarbeidere. Hittil i år har nærmere 50 ansatte ved Sandvika og Drammenskontorene logget 1033 timer, gjennomført 979 økter, og tilbakelagt over 9800km! Dette er tall som vi er veldig stolte av! Fortsetter trenden ut året kan vi regne en potensiell velferdsgevinst på over 4 millioner kroner basert på Helsedirektoratet sine eksempler på samfunnsøkonomiske beregninger.

Drammen_stafett.jpg
Vi deltar også på Holmenkollstafetten

Majoriteten av ansatte deltar fordi det har blitt en artig intern greie og det oppleves motiverende og samlende å heie frem kolleger og dele aktivitetsopplevelser. Vi har spilt padel etter jobb, gått hodelyktsturer på ski, syklet korte og lange lokalrunder, og deltatt på alt fra 10km for Grete til Ultramaraton.

Drammen_padel.jpg
Padel er populært på Drammenskontoret

Hver høst kåres to Strava-vinnere: vedkommende som har høyest poengsum ut fra sitt beregnet handicap + én verdig vinner stemt frem av kolleger. Gjerne en kollega som har bidratt til økt begeistring, oppnådd en personlig bragd eller tatt initiativ til aktiviteter. Premien er heder og ære og en solid sum som vinnerne får donere til et veldedig formål. Men den virkelige premien er at alle øker sitt fysiske aktivitetsnivå og styrker vinnerlaget vårt ytterligere!
Gode helsegevinster for den enkelte, for Bouvet, og for samfunnet!

Drammen_ski.jpg
Vi går skiturer i Drammensmarka i den kalde fine årstiden!