Bouvet rekrutterer
>

Bouvet en av de mest attraktive arbeidsgiverne i IT-bransjen

Tina Ertzeid Asla 
2. nov. 2018

I både Universum og Young Professional Attraction Index (YPAI) har Bouvet blitt rangert som en av de mest attraktive, norske arbeidsgiverne for IT-utdannede.

Innen flere sektorer har arbeidsmarkedet blitt «kandidatens marked» der etterspørselen etter gode hoder og talenter er stor. Undersøkelsen gir gylne muligheter for arbeidsgiverne til å jobbe aktivt med å tiltrekke seg nye kolleger.

Universum topp ti

Når Norges unge arbeidstakere skal velge sin drømmearbeidsgiver plasserer de oss på 8. plass på listen blant de mest attraktive arbeidsgiverne innen IT i 2018. Det viser de ferske tallene fra Universums årlige undersøkelse blant yrkesaktive. I år har hele 9,673 besvart undersøkelsen som kartlegger yrkesaktives sine karrieremål- og preferanser. Bouvet setter medarbeideren i fokus og er opptatt av å bevare og videreutvikle kulturen. Lokal nærhet til medarbeidere og kunder, synger og danser med hva dagens arbeidstakere leter etter.
 
“Norges arbeidstakere er mer mobile enn noen gang før. Vi har ikke sett at så[TH2] mange har et ønske om å bytte arbeidsgiver. Det stilles derfor store krav til arbeidsgivernes evne til å engasjere og beholde sine ansatte, men også å være en attraktiv arbeidsgiver som er i stand til å erstatte de som faktisk forlater " sier Claes Peyron, VD hos Universum Norden.

Hele undersøkelsen fra Universum finner du her.

På pallplass i YPAI

Bouvet er svært stolte av at vi ble rangert som den tredje mest attraktive arbeidsgiveren av respondentene med IT-bakgrunn, kun tangert av store, internasjonale aktører. Vi er opptatt av å dyrke et hyggelig og godt miljø blant våre ansatte, noe som er den aller viktigste faktoren ved valg av arbeidsplass for 69% av respondentene. Undersøkelsen viser at de med IT-bakgrunn rangerer denne faktoren høyere enn de andre respondentene med henholdsvis økonomi- og teknisk bakgrunn. Noe av årsaken til dette er nettopp det at den økte digitaliseringen har ført til en kraftig etterspørsel av gode hoder og at de andre arbeidsvilkårene i stor grad oppfylles på en tilfredsstillende måte.
 
«Det er veldig gøy å se at den langsiktige satsningen i studentmiljøene gir resultater. Arbeidet er veldig inspirerende og det er energigivende å få jobbe tett med neste generasjon som skal være med på å forme fremtiden.» sier Anders Lennartzon COO, Bouvet Øst

Top of mind

Nyansatte Bouvet

Undersøkelsen belyser mange viktige emner og faktorer som arbeidstakerne anser som viktige når de skal velge sin ideelle arbeidsplass. Svært mange av respondentene i undersøkelsen har bakgrunn fra IT, teknologi og økonomi, og over halvparten er allerede i arbeid. Respondentene presenteres blant annet for 50 selskaper som anses for å være mest «top of mind» hos målgruppen i 2018. Dette, sammen med tilleggsspørsmål utgjør «attraktivitetsindeksen» som består av tre ulike parametere:

  • Arbeidsgiverens rykte på markedet
  • Arbeidsgiverens opplevde fremgang
  • Om respondentene ønsker å jobbe hos arbeidsgiveren eller ikke

Norske arbeidsgivere kommer svært godt ut på listen, spesielt innen IT- og teknologibransjen der hele syv av de topp 10 selskapene havner innenfor denne kategorien. Dersom du ønsker å lese hele YPAI undersøkelsen kan den lastes ned på Academic Work sine nettsider.

Et kontinuerlig arbeid

Vi tror vi lykkes i rekrutteringen fordi vi kontinuerlig jobber med å komme til bunns i hva som er viktig for våre potensielle, nye kolleger når de skal velge sin arbeidsplass. Blant prosjektene vi jobber med har vi et stort fokus på samfunnsnytten og bredde i kompetanse og oppgaver slik at våre konsulenter kan finne mening i det daglige arbeidet sitt. I tillegg til en inkluderende kultur og sosiale innslag ønsker vi også å være en arbeidsplass som er fleksibel og tar hensyn til at fritid og familieliv er viktig for våre ansatte. Vi har også et stort fokus på utvikling og at hver enkelt skal få mulighet til å tilegne seg nye kunnskaper og ferdigheter ikke bare gjennom daglig kontakt med andre ansatte og i prosjekter, men også gjennom en etablert faglig delingskultur.

Vi tar rekruttering på alvor

Det at vi opplever et «kandidatenes marked» gjør at vi som arbeidsgiver er nødt til å sette vår beste fot frem for å få tak i kandidater. Derfor gjennomfører Bouvet hvert år en rekke rekrutteringsaktiviteter der vi har som mål å bli kjent med de unge, gode hodene som finnes i Norge. Du vil blant annet kunne finne oss på arrangementer som Javazone, NDC, Yggdrasil, og vi har ofte stands på ulike høyskoler og universiteter. 

Hver sommer har vi også grupper med sommerstudenter som settes til verks i reelle prosjekter hvor de får testet hvordan det er å være konsulent. De arbeider i team sammen med en fagansvarlig fra Bouvet der de underveis holder presentasjoner for de andre sommerstudentene og ansatte i Bouvet for å lære av hverandre. Dette er en flott mulighet som gir potensielle kollegaer en smak på Bouvetlivet og vår kultur. Utenom sommeren arrangeres ulike eventer og fagkvelder som for eksempel BouvetOne og Battle Royal.

I den første tiden etter ansettelse i Bouvet får nyutdannede også bli med på vårt onboardingprogram som vi kaller Innafor. Dette er et ukelangt program der man går igjennom verktøyer og tilegner seg den kunnskapen som er nødvendig for å komme i gang som konsulent og få en smidig oppstart. Uken har også mange sosiale innslag slik at man blir godt kjent med nye kolleger fra start.
Hvis du er nysgjerrig og lurer på hvilke muligheter som finnes for nettopp deg i Bouvet kan du sjekke våre ledige stillinger.

Badges_PS_Norway208