Bouvet5
>

Bouvet kåret til en av Norges beste arbeidsplasser av Great Place to Work

Redaksjonen 
20. mars 2019

Hyggelig nyhet! I går ble Bouvet for 7. gang kåret til en av Norges beste arbeidsplasser av Great Place to Work Institute. I år stakk vi av med 3. plassen i kategorien for selskaper med 500 + ansatte.

Dette inspirerer til å fortsette arbeidet med å være det mest troverdige konsulentselskapet med de mest fornøyde medarbeiderne og de mest fornøyde kundene. Redaksjonen tok en prat med Sverre Hurum, daglig leder i Bouvet og Tone Anette Hesterskog, HR-sjef i Bouvet, etter at nyheten ble sluppet. 

Verktøy for forbedring og pulsmåling

Sverre og Tone Anette synes det er en svært hyggelig nyhet at Bouvet igjen er kåret til en av Norges beste arbeidsplasser. Men for Sverre og Tone Anette ligger den største premien i svarene fra medarbeiderundersøkelsen, som gjennomføres for å kåre vinneren. 

- Great Place to Workkåringen er todelt etter min mening. Det ene er konkurransen, men det andre er alle innspillene vi får for å bli enda bedre. Dette er en god pulsmåling, for å se hvordan vi ligger an i forhold til vår ambisjon om å være verdens beste arbeidsplass, forteller Sverre. 

Sverre og Tone Anette tror at å ha fokus på å være en troverdig arbeidsgiver har hatt stor betydning for trivselen i Bouvet. 

- Troverdighet veier tungt, dette er både en av våre uttalte verdier og står sentralt i ambisjonen vår, forteller Tone Anette. 

- For eksempel, da det var dårlige tider i oljebransjen, reduserte vi heller på lønnsomheten, fremfor å sparke folkene våre. Jeg tror vi på den måten viser troverdighet ovenfor våre ansatte, og det er viktig, forteller Sverre. 

Sterk vekst

- Vi vokser ganske kraftig, bare i fjor fikk vi 270 nye medarbeidere. Det er utrolig stas. Men det krever også arbeid for å få dem inn i kulturen og verdiene våre, forteller Tone Anette. 

- Nye ansatte kommer også inn med nye verdier og tankesett. Det er dermed viktig at vi er flinke til å lytte, og at verdiene våre gjenspeiler tiden vi lever i, skyter Sverre inn. 

 

Bouvet4

"God kultur spiser strategi til frokost", Sverre Hurum. 

Sverre tror videre at det å drive en litt annerledes og god butikk, er viktig for gode resultater i undersøkelsene. 

- Vi har hatt kontinuitet og lav turnover. Vi har prøvd å bygge ned på hindringer, slik at man skal få mer rom til å arbeide fritt og utvikle seg. Vi har dermed tatt bort budsjetter og mye rapportering. Vi rapporterer langt mindre enn alle andre selskap i vår størrelse, vil jeg tørre å påstå. Friheten dette gir er viktig for oss og vår kultur. 

Great Place To Work-kåringen er et verktøy vi kan bruke for å bli bedre, det å vinne er ikke vår hovedprioritet, forteller duoen. 

-Det viktigste for oss er at våre medarbeidere føler at de kan svare ærlig, slik at vi kan forbedre oss. Det at vi rangerer høyt er bare en veldig hyggelig bonus, avslutter Tone Anette med å si.  

Takk til alle våre medarbeidere i Bouvet. Videre ønsker vi å gi en stor takk til alle dere som tok dere tid til å svare på undersøkelsen. Det setter vi stor pris på. Ta kontakt med din leder om du har flere innspill til hvordan gjøre Bouvet til en enda bedre arbeidsplass!  

image_from_ios
Foto fra kåringen av norges beste arbeidsplass