Bouvet Battle Royale: "A new beginning"

Etter tre år kunne vi endelig igjen samles til Bouvet Battle Royale; et hackathon-lignende konsept hvor programmering, problemløsning, samarbeid og god stemning står i sentrum.

Trykk på taggene for å lese mer om hvor og hvordan vi benytter samme fag og teknologi


Artikkel skrevet av Sarah Sayeed Qureshi

Bouvet  Battle Royale har blitt en årlig tradisjon blant utviklingsmiljøene våre på Østlandet, med et lite opphold under pandemien. Men i år igjen kunne vi endelig samles på Holmenkollen Park Hotell for et døgn med kodenøtter og moro. 

På Battle Royale deles deltakerne opp i ulike lag på tvers av avdelinger og alle har mulighet til å velge selv hvilket programmeringsspåk de ønsker å benytte.

Årets konsept gikk ut på at lagene hadde reist til Mars (les: Scandic Holmenkollen) for å løse det viktige oppdraget om å undersøke om det på sikt vil være mulig for mennesker å bo på den røde planeten.

 

🎨 Plakat laget for Bouvet Battle Royale av Victoria Welle Fjellbirkeland, designer i Bouvet
🎨 Plakat laget for Bouvet Battle Royale av Victoria Welle Fjellbirkeland, designer i Bouvet
Til sin disposisjon hadde lagene et lite område av mars. På bildet vises dette området.
Til sin disposisjon hadde lagene et lite område av mars og en "Mars Rover" i form av en robot som kunne kjøre rundt og utforske omgivelsene sine.

For at robotene skulle yte best mulig kunne hver gruppe låse opp ulike funksjonalitet på roboten som f.eks. kamera, RFID-leser og høyere kjørehastighet.

Dette ble gjort ved å løse ulike former for kode-oppgaver, rebus, gåter o.l.; både digitalt og fysisk. 

Etter noen timer intens jobbing med det viktige oppdraget var det viktig med et avbrekk. Lagene fikk derfor servert deilig tre-retters middag på hotellrestauranten, før de dro tilbake til det topp hemmelige oppdragsrommet for å fortsette arbeidet.

 

Bilde fra middagen
📸 Bilde fra middagen

 

Bilde fra folk som jobber på Bouvet Battle Royale
Det ble kontinuerlig fylt opp med både (natt-)mat og drikke slik at de som ville kunne fortsette arbeidet frem til oppdragsrommets stengetid kl 04:00.

Etter noen timer med hvile og hotellfrokost, var det siste innspurt for alle lagene. Ca. 18 timer etter oppdragsstart ble det hele avsluttet med en kamp hvor alle "Mars Rovere" kjempet side om side.

Bilde fra hackathonet Bouvet Battle Royal. Her fra robotkonkurransen.
De ble plassert innenfor en kamparena og målet var å samle flest mulige "energikuler" til sitt lag slik at man kunne overleve lengst mulig på Mars.
Bilde fra hackathonet Bouvet Battle Royal. Her fra robotkonkurransen.
Lagene hadde utarbeidet strategier, oppgradert sin "Rover", satt sine beste piloter til å styre den og ikke minst oppgradere den med deler som gjorde det enklest å samle inn energikulene. 

Avslutningen av Battle royal var til å ta og føle på. Stemningen og engasjementet var på topp når det siste døgnets arbeid med strategi og kreative fysiske attributter på robotene skulle testes forå sanke flest «energiballer».

Det var en sliten, men tilsynelatende veldig fornøyd gjeng som drar hjem fra arrangementet lørdag ettermiddag. 

Med dette så håper vi å ha gjennopplivet en av være viktigste events og ser allerede frem til Battle Royale 2023! 

1667650019076.jpg
Gratulerer til vinnerlaget! 🏆(t.v) Martin Gravråk, Sigurd Moland Wahl, Shahrukh Khan og Raoul Ekeli 

📸 Tusen takk til Ellen Nøstvik Bakksjø, Maren Parnas Gulnes og Anja Bergby for bilder