En introduksjon til AWS Lambda

Hva vil det si å lage serverless-applikasjoner, og hva er egentlig AWS Lambda? I denne korte introduksjonen vil jeg forsøke å forklare nettopp dette, samt vise hvordan du lett kan komme i gang å lage serverless-applikasjoner.

Endre Synnes

19. feb. 2021

Lysbilde1

Veldig enkelt forklart, dreier severless seg om å kunne skrive og publisere kode, uten å måtte tenke for mye på den underliggende infrastrukturen. Dette kan gjøre det enklere for utviklere å fokusere mer på å levere kode som gir direkte verdi til sluttbrukeren.

Lambda er en serverless tjeneste som lar deg kjøre kode på AWS sin infrastruktur – uten å måtte provisjonere eller håndtere servere selv.

Denne videoen tar for seg ting du burde vite:

  • før du starter å lage Lambda-funksjoner

  • litt om hva Lambda-funksjoner kan brukes til

  • og hva som gjør at Lambda kan være et bra alternativ til ditt neste prosjekt 🙌

Se videoen her:

 

I kommende videoer vil jeg vise hvordan du kan bruke benytte AWS-tjenester som DynamoDB, SQS, osv. Jeg vil også vise hvordan Lambda-funksjoner kan brukes som backend tjenester bak en API Gateway, samt hvordan de kan lytte på handlinger fra andre tjenester som S3 og SNS. 

T024XURJ2-UJQJ1SMV1-306e2f440e71-512.png
Endre Synnes, IT konsulent i Bouvet

Ønsker du å lære mer om Lambda og andre AWS tjenester så sjekk ut denne YouTube-spillelisten.

Om dette høres interessant ut, abonner gjerne på min Youtube-kanal 🎬. Jeg publiserer også videoer om andre temaer som grunnleggende prinsipper innenfor programmering i Python