Førsteplass i bedriftsliga - Bouvet Norge

Gamet seg til seier i CSGO!

Bouvet-laget gamet seg helt opp til førsteplassen i Gamefrayms bedriftsliga 2. divisjon i spillet Counter-Strike: Global Offensive (CSGO). Møt vinnerne som til sammen har lagt bak seg titusenvis av timer i spillet.

Dette ferske laget fra Bouvet har denne høsten spilt sammen for aller første gang, og slo like godt til med seier i første forsøk.

Inspirasjonen til å bli med i bedriftsligaen fikk de av kollegaer som gamet seg til frem til en 2. plass i Telialigaen på forsommeren, og som denne gang tok en 5. plass i 1. divisjonsligaen til Gamefraym. 

Image from iOS.jpg
Laget består av  Andreas Leite, Simen Romstad, Petter Minne, Sebastian Forman, Ole Markus Kristiansen Ternø, Knut Trøim, Eivind Sivertsen.

​​​​​​Bli bedre kjent med laget lenger ned i artikkelen.

Aldri trent sammen

Gutta er drevne gamere som til sammen har spilt titusenvis av timer både på CSGO og andre spill, men de forteller at de aldri har trent sammen i Gamefrayms bedriftsligaen, bare forberedt seg litt før hver kamp. Med seier nå er de automatisk i 1. divisjon neste gang, og da kan det være at de legger inn litt flere spilletimer sammen da nivået de forbereder seg på enda høyere motstand. Men som en av spillerne påpeker, dette er mest for det sosiale med hyggelige kollegaer. 

–Jeg spiller i et kompis-lag utenom Bouvet og spiller ganske ofte, men ingen “trening”. Var aldri med på trening sammen med Bouvet-laget, men møtte bare til kamper og noen “matchmaking” runder her og der. Dette var rent for moro og det sosiale med gode kollegaer, forteller Sebastian Forman fra Bouvet-laget. 

Så hva er det egentlig spillet går ut på?
(Skjermbilde av spillerne til Bouvet-laget)

Så hva er det egentlig spillet går ut på?

  • Counter-Strike: Global Offensive (CSGO) er et FPS-spill (First Person Shooter) der man spiller 5 mot 5 spillere. 15 runder som angripende lag (terrorist) eller defensivt lag (anti-terrorist) før man bytter side.  

  • Første laget som klarer å vinne 16 runder vinner kampen. Hver runde varer i 1 minutt og 55 sekunder, der det offensive laget skal forsøke å angripe ett av to mulige områder på kartet, plante en bombe innenfor tidsfristen og beskytte den inntil den eksploderer. Det defensive laget skal prøve å forhindre at dette skjer enten ved å la tiden renne ut eller desarmere bomben. Begge lag kan også vinne ved å eliminere hele motstanderlaget.   

  • Spillerne starter med en pengesum ($800 hver) og får opptjent penger for hvert “kill” eller ved vinn/tap av rundene. Naturligvis tjener vinnerne mer enn taperne. Disse pengene er viktig og brukes til kjøp av våpen og utstyr, der det bedre utstyret koster mer penger og øker sjansen for seier mot et dårligere utstyrt motstanderlag.

  • Overlever man en runde, tar man utstyret sitt med videre til neste runde, men blir man eliminert må man kjøpe til seg utstyr på nytt. Dette skaper et ekstra lag med strategisk spill og variasjon i løpet av en kamp der lag velger å spare penger for å kjøpe seg inn sterkere senere eller dele utstyr imellom seg.  

 

 

Slik var veien mot gullet  

Teamet er de eneste i divisjon 2A som ikke tapte en kamp i gruppespillet, og det er de veldig fornøyd med. Her forklarer de litt om veien til edelt metall.   

–Vi startet med å spille plasseringskamper for å se hvilken av divisjonene vi skulle spille. Der endte vi på en delt 1 plass og havnet i 2. Divisjon avdeling A.  Deretter fulgte det harde kamper mot forskjellige lag, med en rullerende stall på 7 aktive spillere. Vi klarte 2 plass etter serien var ferdigspilt, og dermed kom videre til sluttspill. 

Mange kollegaer fulgte med og heiet på Bouvet-laget i finalen! Foto: Kenneth Garvoll-Hansen
Mange kollegaer fulgte med og heiet på Bouvet-laget i finalen! Foto: Kenneth Garvoll-Hansen
 

Og det å spille i denne ligaen er ikke noe barnemat. Teamet forteller at det er et høyt nivå og helt tydelig at de møter team og spillere som har brukt en god del timer på dette spillet. De har både hatt enkle kamper, men også kamper som har vært ganske utfordrende, men til slutt var det altså teamet til Bouvet som stakk av med seieren.  

Og hva som er neste milepæl er teamet samstemt i.  

–Det er selvsagt å vinne hele divisjon 1, men vi tar også til takke med en pallplassering. Det aller viktigste er å fortsette å spille sammen, sier vinnerne.  

Simen Romstad (Primus motor)

large-3311.png

Navn: Simen Romstad (Primus motor) 

Bosted: Bergen  

Har spilt CS siden: juli 2015   

Antall timer spilt: ganske nøyaktig 2200   

–Eg blei inspirert av det andre CSGO-laget i Bouvet som gjorde det veldig bra i forrige sesong, og ønsket derfor å være med på moroa. Siden laget allerede var fullt, spurde eg i ein slack-kanal om noken ville være med å starte eit nytt.

Startet laget for å ha det gøy.  Følg meg veldig gjerne på twitch.tv/osland6  

 

Eivind Sivertsen

Eivind.png

Bosted: Ålgård  

Har spilt CS siden: 2014  

Antall timer spilt: 2500+-  

 

Petter Minne

large-4023.png

Bosted: Bergen  

Har spilt CS siden: 2015  

Antall timer spilt: 2332  

 

Andreas Leite

large-3829.png

Bosted: Stavanger  

Har spilt CS siden: 2012  

Antall timer spilt: ~4000

 

 

Ole Markus Kristiansen Ternø

large-3832.png

Bosted: Sandnes  

Har spilt CS siden: 2012  

Antall timer spilt: 2000+   

 

Knut Trøim

large-3639.png

Bosted: Oslo  

Har spilt CS siden: 2014  

Antall timer spilt: 1100  

Sebastian Forman

large-3976.png

Bosted: Bergen 

Har spilt CS siden: 2004 

Antall timer spilt: 4611 timer i CSGO siden 2012 + ukjent antall timer i CS 1.6 fra 2004-2012 da Steam ikke telte timer før 2009. Mange timer med andre ord.

Gratulerer med seier og lykke til videre til alle lag fra Bouvet!