I dag er vi 15 år!

Disse 15 årene har gått veldig fort synes jeg. Og det har skjedd utrolig mye siden vi startet opp. 120 hyggelige og flinke folk fikk anledning til å skape det som er blitt et eventyr!

Sverre Hurum

23. aug. 2017

15årsbilde

Da .com krisen nesten brakk ryggen på det svenske selskapet Cell Network og sammen med investeringsselskapet Firmament kjøpte vi i 2002 det norske Cell Network.  Langsiktighet og troverdig var viktig for oss og hva var vel mer naturlig enn å kalle oss Bouvet (etter den norske øya Bouvet som står støtt i Antarktis uansett værforhold).

I 2003 begynte feiringen av bursdagen til Bouvet og vi kalte det uavhengighetsdagen. Vi hadde fått nye kolleger og hadde igjennom året jobbet hardt for å tilfredsstille eksisterende kunder og få nye kunder samtidig som vi bygget videre på den kompetansen vi hadde. Så dro gjengen på tur til Vestfold, hadde konkurranse, bodde i telt på en øy, firet det svenske flagget og heiste det norske og ikke minst, vi feiret og var stolte over å ha startet et nytt lønnsomt IT-selskap.

DSC_5304

Så kom spørsmålene; Har vi en strategi? Hvor skal vi? Hva er verdiene våre? Dette ble vanskelig, men Anders Volle visste råd. Han tok en serviett og skrev ned følgende setning:

«Vi skal være det mest troverdige konsulentselskapet med de mest fornøyde medarbeiderne og de mest fornøyde kundene», og som vi alle vet: Det er ikke tilfeldig at de mest fornøyde medarbeiderne står først. Denne ambisjonen har, sammen med at vi skal ha det gøy på jobb, vært de viktigste retningslinjene for utviklingen av Bouvet.

Jeg er sikker på at jeg kunne skrevet en tjukk bok eller en trilogi om alt som har skjedd og om hvordan teknologi, selskapet  og kundene har utviklet seg. Det som er sikkert er at vi har vært trofaste mot en del viktige ting i utviklingen av Bouvet. Vi tror på langsiktighet overfor medarbeidere, kunder og vi ansetter kun hyggelige og dyktige folk som vil være med på å utvikle Bouvet faglig og sosialt,  igjennom vår regionale modell dyrker vi også frihet. Med godt arbeid har dere vært med på å gjøre Bouvet til et fantastisk sted å jobbe.  Vi har vokst, men har ikke hatt en uttalt vekststrategi. Veksten har kommet fordi kundene vil ha mer av oss og fordi dere snakker varmt om Bouvet og folk vil jobbe hos oss. Våre  regioner, Nord, Bergen, Rogaland, Sør, Øst  og Sverige har sammen med produktvirksomheten Sesam og vårt datterselskap Olavstoppen stått for vekst og gode resultater.

DSC_2381

I morgen, dagen etter bursdagen vår skal vi nok en gang presentere kvartalsresultat for Bouvet, og nok en gang gleder jeg meg til å fortelle om det flotte selskapet jeg jobber i.

I dag er Bouvet et børsnotert norskeid selskap hvor vi ansatte er den største eiergruppen. Det gir oss muligheten til å utvikle  Bouvet i den retningen vi vil at selskapet skal gå. Vi er blitt et av de ledende og største IT konsulentselskapene i Skandinavia med nesten 1200 ansatte på 15 kontorer i Norge og Sverige. Bouvet er lønnsomme, og har en fantastisk kundeliste med spennende kunder i alle bransjer og  omdømmet vårt er veldig bra.

Dette høres unektelig ut som en solskinnshistorie, og for det meste har det vært det, men med så mange mennesker som har jobbet i Bouvet i løpet av disse 15 årene har vi dessverre også opplevd noen personlige tragedier. Yngve døde i en skredulykke og Benjamin døde da han løp Holmenkollstafetten for Bouvet. I tillegg har dessverre noen av våre kolleger gått bort pga sykdom og andre har blitt alvorlig syke i løpet av disse årene. Dette går inn på oss alle.

I 2008 kom finanskrisen som måtte håndteres og som dere alle vet har Norge de siste årene hatt en oljekrise som mange av våre regioner har måttet takle. Finanskrisen merket vi i Bouvet ikke så mye til, men oljekrisen merket flere regioner. Spesielt ble det en vanskelig situasjon i vår store region i Rogaland hvor mange  kunder var olje- og oljerelaterte selskaper. Måten dere i Rogaland har taklet den vanskelige situasjonen på er for oss andre nesten uforståelig. Det ble hverken masseoppsigelser eller røde tall. Det ble omorganisering, markedsorientering og samling i bånn. Nye kunder kom til og jaggu klarte dere å levere gode resultater. Imponerende.

DSC_3421

Hva skjer nå de neste 15 årene? Det er det heldigvis ikke mulig å spå, men jeg sikker på at vi alle er enige om følgende:

  • Ambisjonen står fast i de neste 15 år
  • Vi skal kontinuerlig utvikle alle oss i Bouvet og Bouvet
  • Vi skal være ledende på å levere de tjenestene våre kunder etterspør
  • Vi ønsker å være en viktig samfunnsaktør innen IKT
  • Vi skal fortsette å bygge kompetanse i de land der vi opererer
  • Vi skal fortsette å være et solid selskap og det skal fortsatt være gøy å jobbe i Bouvet.

Dette betyr at vi fortsetter å ansette hyggelige og dyktige folk, fortsetter å dele kompetanse internt og eksternt og selvfølgelig skal uavhengighetsdagen fortsatt feires.

Takk til dere alle som har gjort det mulig å være med på denne fantastiske utviklingen og igjen gratulerer med dagen og med 15 gode år. Noen har feiret uavhengighetsdagen allerede, noen feirer i helgen og noen feirer de neste helgene. Jeg ønsker dere alle en god feiring!

- Sverre Hurum