Jobbe med hverdagsdigitalisering i Statnett

Møt Sunniva som tilbringer dagene med rapporter og analyser i Power BI, og kveldene med dumbbellene. Nå forteller hun mer om den første tiden i arbeidslivet og hverdagen i Bouvet.


Alder: 

23 år

Utdanning: 

Bachelor i informasjonsvitenskap (UiB)

Hva jobber du med? 

Lavkode-utvikler i PowerBI

Fartstid siden studiet: 

9 måneder nå i april

Prosjekt: 

Team hverdagsdigitalsering hos Statnett

Bosted:
Oslo 

IMG_3022.jpg

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med for tiden? 

Jeg jobber på Team Hverdagsdigitalisering hos Statnett. Der jobber jeg for det meste å lage rapporter i powerBI. I teamet jobber med flere korte prosjekter og raske leveranser i Power plattform og med microsoft teknologi. 

 

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut? 

Jeg er vanligvis på kontoret rundt kl. 08 

 

Hva liker du å gjøre på fritiden, ved siden av jobb? 

Ved siden av jobb liker jeg å trene, spesielt styrketrening. Jeg har fått litt hekta på HIIT/ styrke og kondisjons trening i det siste. Og har blitt med på treningene bouvet har på Æra, som er veldig gøy (og slitsomt!). Jeg er også glad i å prøve litt nye aktiviteter, det siste året har buldring og squash blitt nye favoritter 

 

Hvordan er det å være med i Innseiling?

Jeg synes det er veldig gøy, med masse hyggelige arrangementer. Én ting jeg liker godt med Innseiling er at man blir bedre kjent med nyutdannede på tvers av avdelinger. Det både sosialt og faglig. På de faglige arrangementene lærer vi masse nyttig, som man kanskje ikke lærer på jobb hver dag. Nå nylig hadde vi for eksempel et foredrag om 6 types of working geniuses hvor vi tok en test og fikk svar på hva man får energi av å jobbe med. 

(Innseiling er et konsept fra Bouvet som gi nye medarbeidere trygge rammer å vokse i, la dem bli kjente med Bouvets verdier og kultur, og en oversikt over hva Bouvet har å tilby.)

 

Hvordan synes du det er å være konsulent? 

Veldig spennende. Det er også fint å ha to arbeidsplasser. Det gjør at man blir kjent med mange, både kollegaer hos kunde og hos Bouvet. Hos kunden lærer jeg masse faglig rettet mot prosjektet jeg jobber med. Hos bouvet lærer jeg også masse også om andre områder som ikke er direkte rettet mot prosjektet. 

 

Hvordan synes du det har vært å være ny i arbeidslivet? 

Jeg synes det har vært litt utfordrende. Det er en helt ny hverdag, uvant å stå opp tidlig å jobbe 8 timer hver dag. Men det er veldig gøy. Det er en helt annen måte å lære på enn man gjorde på skolen, det man lærer blir veldig relevant. Det er også utrolig mye å lære. 

 

Hva har du måtte lære det «hard way» i arbeidslivet? 

Det er mindre frihet enn på studiet. Det er ikke lenger bare å booke en ferie og ta fri når man ønsker, det planlegges en stund på forhånd. 

 

Har du noen tips/råd til andre nye i arbeidslivet? 

Ikke være redd for å stille spørsmål, spesielt de spørsmålene du kanskje tenker er dumme, for ofte er de ikke så dumme likevel. Utover det er det bare å prøve å feile og spørre de rundt seg. Det er mye læring i å jobbe med andre. 

 

Hva setter du på når du skal konsentrere deg? 

Det går mye i No. 4. Jeg pleier å gå til Spotify radio som anbefaler liknende sanger. Så da blir det ofte rolig,norsk musikk til arbeidet 

 

Kan du fortelle en fun fact om deg? 

Jeg spilte australsk fotball da jeg var på utveksling i Australia  

 

Beste slack-gruppe? 

Min favoritt er Katteetaten! Øst-too-good-to-let-go er også en god kandidat! 

 

Hva er din favoritt-reaction på Slack? 

Det må bli denne: blob-exited 

Skjermbilde 2024-04-14 kl. 21.09.03.png

 

Er det noe du gleder deg til fremover? 

Jeg gleder meg til å reise til Hellas i sommer!